• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GT] Bella GTBodek

Taki mały update ...
304.jpg
Tarcze 345mm i 6tlok z Cayenne

Zieleń zostanie poprawiona na toxic green:)

To gtd2060vz jest mniejsze od obecnego ktore mam. Planujemy 400nm ponizej 2000. ogolnie to w paru projektach wloskich sa momemnty rzedu 600nm.Moj znajomy zrobil taki projekt w leonie, ktory bardzo zawstydza inne samochody:) i u niego bedzie montaz gratów. Ogólnie zarazili mnie koledzy z Włoch
Wpiszcie na yt "alfa 147 380hp" i tam sie zapytajcie Pana o przniesienie:) Mam sprzeglo ktore wytrzyma 700nm. Zobaczymy...jest wiele niewiadomych ale stroiciel obiecał pomoc:)

Jak ktos bedzie chetny to podam adresy i maile na supermocne komponenty.
No to opisz dla potomności, co brałeś, za ile i skąd ;)
Mam w planach troszkę podkręcić mojego klekota, ale może nie aż tak radykalnie.Kupiłem już zmapowaną na 175 km i 390 Nm.Myslałem nad zmianą Intercoolera, zwiększenia srednicy turbiny, no i w sumie już trzeba byłoby po tym zmienić sprzęgło na mocniejsze.Zastanawiam się czy przy dalszym zwiekszeniu parametrów dwumas nie dostanie w du.... ;)

Dwumas mój wytrzymuje 500nm...jest lekko wzmocniony. Ogólnie układ będzie musiał przenieść ok 600nm. Jaka średnica turbiny? sprzęgło do obicia kevlarem.
Wszystkie firmy z ktorych korzystam mozecie znalezc na FB. Sprintautoservice, Giacomo Giubergia, Eugenio Ferrero,Gregor Babic (autor softów ponad połowy aut na forum alfaowners w tym mojego tez):). Wtryski, strojenia, kolektory,
Pozdrawiam

wygląda świetnie:)

38.jpg
Mały update sytuacji:) Zakładamy nowe wtryski, pompę rail, porting glowicy i strojenie. Turbo zamieniamy na GTD2060VZK

Hamulce są niewiele cięższe, różnica w manewrowaniu i zwrotności znikoma na niekorzyść.Z setup'u 4 tłoczkowego zostały adaptery i tarcze. Zaciski sprzedane.

Ostatnia edycja:
Wnętzra reflektorów pomalowałeś mat, czy błyszczący, bo na zdjęciach nie widzę?Będe na dniach dawał do malowania i nie wiem na co się zdecydować.

52.jpg
Głowica poszła do portingu. Czekamy:) Stan dołu silnika bardzo dobry. Nadspodziewanie dobry:)

Powiem Ci że ostro idziesz ;) Oby wszystko wyszło tak jak chcesz :D

Ja jestem przygotowany ze cos bedzie nie tak:)wkalkulowane mam to:) ale oczywiście dobrze by było zeby nic sie nie działo:)

Nie chodzi mi o jak największe konie...ma być idealny dół. Wtryski i pompa maja rezerwę do 350KM. Zobaczymy.Będę szczęśliwy jak to wszystko się nie rozwali:):)

IMG_0265.jpgPorting głowicy zrobiony, kolektor zamontowany, pompa raila siedzi, czekam na montaz turbiny gtd2060vzk z audi q7 2016r. Jak na razie wszystko planowo:)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót