• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GT] Bella GTBodek

GTBodek

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1,9JTD 331KM 609NM
Moje nowe cudo:D
attachment.php

Załączniki

• Obraz 129.jpg
    Obraz 129.jpg
    94.7 KB · Wyświetleń: 670
Fajnie, to może coś więcej napiszesz, czy mamy wróżyć?

A autko bardzo ładne :)

No no, wydaje się być nieźle podkręcona - przynajmniej tak pisze :)

Otóż moi drodzy...nie było łatwo.Spotkala mnieprzykra przygoda, proba kradziezy moich kół...
attachment.php
attachment.php

Spowodowało kompleksową naprawę...i wtedy zaswitała mi mysl...Rosso Scuderia:)

Dodano po 5 minutes:

Auto zostało pomalowane od nowa. Lakier pierwotny znudzil mi sie i postanowilem ze bedzie bardziej krwisto:)
Moje auto obecnie ma moc 201 km z momentem 396nm przy 2500 obr, bedzie to modyfikowane na 2000obr,
Sprzeglo od ducati corse , DP 2,75 cala, front cooler, kat off, egr off, filtr powietrza simota w carbonowej obudowie,pelny przelot wydech.W tyg po swietach bedzie montaz Q2 juz zakupionego.

Załączniki

• alfa4c 108.jpg
    alfa4c 108.jpg
    52.5 KB · Wyświetleń: 541
  • alfa4c 107.jpg
    alfa4c 107.jpg
    73 KB · Wyświetleń: 532
Ostatnia edycja:
GTBodek zdjęcia pochodzą z momentu 'zastania' auta czy dopiero z momentu zorientowania się, że coś jest nie tak?

Ogólnie kiepska sprawa:( Miałeś zabezpieczone felgi? Możesz powiedzieć jakie elementy poszły do naprawy/wymiany?

Co do Rosso Scuderia to pięknie się prezentuje! Możesz na PW wrzucić koszt przemalowania? Wrzuć więcej fotek.
Tylna szybka przyciemniana?

Witaj,
Sprawa wygladala tak...podchodze rano do samochodu i wsiadam do srodka...widze diode od alarmu mrugajaca...mysle sobie ok zaraz przestanie mrugac...bo juz raz tak mialem. Uruchomilem silnik ruszylem i nagle...huk i nie moge otworzyc drzwi od kierowcy...wysiadam od pasazera i patrze...masakra.
Szczescie w nieszczesciu ze nic sie nie stalo z elementami zawieszenia, felgami zaciskami...srub nie mialem...mialem przez uprzejmego zlodzieja zostawiona jedna śrubę...
Do wymiany zakwalifikowano, blotnik od kierowcy drzwi od kierowcy, felge i dwie opony

dziwne że zostawił po jednej...wygląda na to że ktoś Ci okropnie zazdrościł samochodu , paskudny żart...
powodzenia w walce o KM

Dzięki...niestety caly czas trzeba byc czujnym. Teraz tylko parking strzeżony. Konie juz chyba zostaną te co są. Jest problem z przeładowaniem turbo...po świętach zajmę sie tym niezwłocznie.

Czekam na więcej fotek, ta polska zazdrość -.- odwróć się na chwilę to nie będziesz miał auta...

Co do tej jednej zostawionej śruby miałeś zabezpieczenie? Bo wiem, że w niektórych autach jest tak, że zawsze 1 śruba jest inna (u mnie przynajmniej trzeba było z bagażnika wyciągać, tam gdzie koło zapasowe). To właśnie zabezpieczenie przed kradzieżą. Złodziej nie zostawił by jednej śruby, gdyby już 4 odkręcił... tak sądzę.
Współczuję.

srub nie mialem...mialem przez uprzejmego zlodzieja zostawiona jedna śrubę...

Nie miał zabezpieczeń, ale trafił szczęśliwie. Możliwe też, że coś albo ktoś spłoszył dowcipnisia. Swoją drogą, większość z nas myśli o tym by zabezpieczyć felgi przed kradzieżą, ale czegoś takiego to się chyba nikt nie spodziewa. Nawet jak gość nie odkręci zabezpieczenia to i tak narobi Ci szkód w aucie i problemów. A jeżeli to będzie zazdrosny sąsiad to jeszcze Ci się w twarz zaśmieje, cham jeden.
GTBodek dałeś radę pojechać autem dalej, po przykręceniu kół oczywiście, czy wzywałeś lawetę?

to jest Polska własnie...
nie mozna ukrasc to przynajmniej trzeba zniszczyc, bo niby czemu masz sie miec lepiej niz inni.

pzd.

Wzywałem lawetę, nie było szans jechać...nie wiedziałem co jest sprawne a co uszkodzone...

George11, zaciski nie ucierpiały:)

Mały update:)12575864_10205783025510769_1749590571_n.jpg12751910_10207756099273865_825294313_o.jpg
370.jpg

- - - Updated - - -

Tak wiec jestem po zakupach:) w planach jeszcze porting głowicy i prawdopodobnie zmiana turbo na GTD2060vz
Wtryski o zwiekszonym przeplywie 70%+ , Kolektor ssacy o lepszym przepływie. No i pompa raila silniejsza.
To wszytsko powinno starczyc na ponad 300km...a jak bedzie i co po drodze sie spier..to zobaczymy:):)

300 brzmi nieźle, ale co z przeniesieniem tego na drogę? Wytrzyma takie przyrosty?

300 koni robi wrażenie. Właśnie Lotek900 Ciekawe jak z momentem obrotowym i jego przeniesieniem :D

Do ilu chcesz to zakręcić? Taka loszka to raczej nie będzie chętna do wstawania.

To gtd2060vz jest mniejsze od obecnego ktore mam. Planujemy 400nm ponizej 2000. ogolnie to w paru projektach wloskich sa momemnty rzedu 600nm.Moj znajomy zrobil taki projekt w leonie, ktory bardzo zawstydza inne samochody:) i u niego bedzie montaz gratów. Ogólnie zarazili mnie koledzy z Włoch
Wpiszcie na yt "alfa 147 380hp" i tam sie zapytajcie Pana o przniesienie:) Mam sprzeglo ktore wytrzyma 700nm. Zobaczymy...jest wiele niewiadomych ale stroiciel obiecał pomoc:)
Jak ktos bedzie chetny to podam adresy i maile na supermocne komponenty.

Amortyzatory
Powrót