Bazar Transaxle...

Panowie mam do sprzedania przepływomierz 4 pinowy o nr 0 280 202 045.Z tego co wykminiłem z googla stosowany był w Alfie 90,Alfetta i GTV 2.0.Jak by ktoś reflektował to walić na PW.

Mogę się mylić ale 90-tka, AlfettaGTV2000 to zdecydowanie podwójne gaźniki

Nie, 90-tka pod koniec produkcji wychodziła na wtrysku, zresztą, tak jak wcześniejsza Alfetta sedan. Alfetta GTV 2000 do końca na gaźnikach.

Cześć,

Kupię miskę olejową (zdrową) do GTV6. Jeśli ktoś ma na zbyciu to bardzo prosiłbym o info.

Pozdrawiam,
Bartek

Byłby ktoś zainteresowany silnikiem 1.8 turbo do 75? Pasuje bez przeróbek do nadwozia 75 z czterocylindrowym motorem. ;-) Niestety bez wiązki silnika i osprzętu, ewentualnie z prowizorką którą zrobiłem na potrzeby montażu ecumastera (ale bez ecumastera). Chętnie udzielę wszelkich informacji. Motor bardzo długo stał, ale działał do samego końca. Przerobiony układ dolotowy z intercoolerem w zderzak. Przydałby mu się przegląd, ale nie spodziewam się żadnych większych problemów. Nie mam czasu się nim zająć, a sytuacja życiowa lekko mi się zmieniła. Cena rozsądna, do uzgodnienia ;-) W zestawie będzie cewka z forda r4 wraz z modułem zapłonowym, kolektor wydechowy z turbo i downpipem i jakieśtam jeszcze pierdoły. Zamontowane bardzo wydajne wtryski ze sporym zapasem wydajności - nie brakowało paliwa przy 1,5 bara doładowania. Nie zdążyłem się nacieszyć ogarniętym motorem a w międzyczasie miałem kilka innych alf.

Żeby go przeszczepić do innego nadwozia potrzebne będzie zrobienie fachowego wieńca zębatego do zapłonu (koszt kilkudziesięciu złotych - wycięcie wodą/laserem, mogę pomóc), solidny montaż czujnika położenia wału i naprawa puszki dolotu (kiedyś wyciąłem dziury jak montowałem ją do gaźników w tym silniku). Dorzucę zdekompletowaną głowicę z 1.8 i.e. z wałkami rozrządu. Dobry, lekki motor z ogromnym potencjałem na tjuny, choć rzadko już spotykany a jeszcze rzadziej użytkowany ;-) Mam też do niego komplet uszczelek, z którego wziąłem chyba tylko uszczelkę dolotu.

75-01-088-25.jpg Jakby ktoś miał na zbyciu część oznaczoną na rysunku 39 (dolna osłona koła zamachowego), oczywiście do V6, to chętnie kupię.

Pilnie sprzedam fajnie przygotowany 3.0 z 75. Cena 2000 nie_do_negocjacji. Wpakowałem więcej w jego poskładanie. Na pokładzie obrobione głowice (wyrównane i wygładzone kanały, twardsze sprężyny na zaworach ssących, obrobione wałki rozrządu - bardzo, ustawione luzy zaworowe na 0,4mm, podniesiony stopień sprężania). W zestawie drugie głowice w pełni seryjne - na wypadek gdyby na zwykłym sterowaniu silnik nie działał jak trzeba. Nowe uszczelki pod głowicami, uszczelniacze wałków rozrządu, napędu pompy olejowej, przedni uszczelniacz wału. Więcej info na priv. Osprzęt który nie będzie mi potrzebny w cenie. Odbiór w Bełchatowie.

Ktoś potrzebuje przednie tarcze wentylowane do 75? Wiem gdzie nacinane ate są z śmieszne pieniądze - 150 za kpl...

No ja bym wziął taki komplecik może dwa. Tylko jak by to miało wyglądać? Jak z wysyłką?

http://www.fota.pl/oferta/akcje_marketingowe/oferta_wyprzedazowa/

Wpisujesz w wyszukiwarke alfa romeo 75 i wyskakuje kilka pozycji. Trzecia od góry to właśnie te tarcze. Namierzasz najbliższy punkt foty i zamawiasz. Mi dowieźli ale nie wiem jak podchodzą do osób prywatnych, pewnie trzeba gdzieś osobiście odebrać. Niby pokazuje 8 sztuk ale ja już dwie wziąłem wiec jest najwyżej 6 sztuk.

Jeśli będziesz miał problem z zamówieniem to daj znać. Zamówię do siebie i wyślę kurierem.

Ostatnia edycja:
http://www.fota.pl/oferta/akcje_marketingowe/oferta_wyprzedazowa/

Wpisujesz w wyszukiwarke alfa romeo 75 i wyskakuje kilka pozycji. Trzecia od góry to właśnie te tarcze. Namierzasz najbliższy punkt foty i zamawiasz. Mi dowieźli ale nie wiem jak podchodzą do osób prywatnych, pewnie trzeba gdzieś osobiście odebrać. Niby pokazuje 8 sztuk ale ja już dwie wziąłem wiec jest najwyżej 6 sztuk.

Jeśli będziesz miał problem z zamówieniem to daj znać. Zamówię do siebie i wyślę kurierem.

Dzięki za namiary. Jutro tam zadzwonie.
Cena 75.08zl, to na bank są na 5 szpilek, bo pisze że do pojemności od 1.8-2.0?

Jak wpiszesz numer ate w jakiś katalog części to pokaże 1.8 ale turbo. Wentylowanych chyba nie było na 4 szpilki?

Amortyzatory
Powrót