Bazar Transaxle...

szkoda że nie komplet, ale pewnie zalicytuję, może się przydać na przyszłość

Pewnie tak - nigdzie nie mogę dostać tego cholernego kolektora w rozsądnej cenie, a właśnie ten mam uwalony.

To odpuszczam, ale jakbyś ostatecznie nie chciał to pisz, wezmę na półkę.
Właśnie patrzyłem na katalog IMASAF i mają zielone światełko przy kolektorach do TS, może wznowili produkcję? Warto się zapytać, tłumiki.eu mi sprowadzali tłumiki imasafa ostatnio.

Z IMASAFa można kupić bez problemu, ale wychodzi chyba z 8 stówek - trochę drogo, jak na mojego grata :).

Z IMASAFa można kupić bez problemu, ale wychodzi chyba z 8 stówek - trochę drogo, jak na mojego grata :).

Zamów sobie zestaw z nierdzewki aftermarketowy. Jeżeli 3.0 ma deficyt mocy rzędu 50 koni, boję się pomyśleć co musi być w przypadku twin smarka :PPPPPP

Zamów sobie zestaw z nierdzewki aftermarketowy. Jeżeli 3.0 ma deficyt mocy rzędu 50 koni, boję się pomyśleć co musi być w przypadku twin smarka :PPPPPP
Na pewno wyjdzie taniej niż 800zł :p
Sam się zastanawiałem, zrobić hybrydę - równe długości, ale potem do standardowego tłumika tylko boję się nawet pytać o cenę.

właśnie kolektory to najfajniejszy gadżet, bo nie dość że poprawiają brzmienie i przepływ, to jeszcze przeżyją samochód (są z nierdzewki ;-)))) )

Pilna sprawa - ma ktoś na części silnik z 75 qv? Potrzebuję pompy wody z takiego silnika. Może być używana, byle z kołem pasowym

Taką mam, potrzebowałem pompy z qv, w której koło pasowe jest przykręcane. Wymyśliłem jak temat załatwić, mam nadzieję że się uda ;-) Spróbuję na prasie lekko odsunąć koło pasowe pompy wody 'od silnika' - wszystko po to, żeby na koło pasowe wału zamontować wieniec zębaty do czujnika położenia wału, który przy seryjnej pompie nie ma miejsca na pracę. Można powiedzieć, że przecieram szlaki :P

Taką mam, potrzebowałem pompy z qv, w której koło pasowe jest przykręcane. Wymyśliłem jak temat załatwić, mam nadzieję że się uda ;-) Spróbuję na prasie lekko odsunąć koło pasowe pompy wody 'od silnika' - wszystko po to, żeby na koło pasowe wału zamontować wieniec zębaty do czujnika położenia wału, który przy seryjnej pompie nie ma miejsca na pracę. Można powiedzieć, że przecieram szlaki :P

Pompa wody z alfy 75 QV nie ma koła mocowanego na śruby. Musiał byś mieć pompę wody ze 164 3.0, a taką mam używaną mogę sprzedać jak by co.

Pompa wody z alfy 75 QV nie ma koła mocowanego na śruby. Musiał byś mieć pompę wody ze 164 3.0, a taką mam używaną mogę sprzedać jak by co.

Jeśli nie będę musiał czekać do Twojego przyjazdu, to chyba się skuszę :D Nie da się w łatwy sposób dojść do przesunięcia tego kółka, jeśli nie wystarczy jak zeszlifuje nadmiar wystający od strony silnika, będę musiał założyć pompę ze 164, taką jak masz. Swoją drogą widocznie pakowali te pompy w cały świat - widziałem pompę w 75 qv z kołem na trzy śruby.

BTW. Będę miał do odsprzedania parę gratów z 75 3.0 - wtryski z kompletną listwą i niemal nowym regulatorem ciśnienia paliwa, przepływomierz kupiony swojego czasu nowy, sterowniki (jetronic), cewkę i pewnie coś jeszcze.

Ostatnia edycja:
Pompę można załatwić, więc jak będziesz już wiedział daj znać.

Pompę można załatwić, więc jak będziesz już wiedział daj znać.

35.jpg

Odezwę się na priv :P

Amortyzatory
Powrót