• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

BACCable - modyfikacje opensource

Nie jestem pewien czy kolega @blaszany nie ma my24 czy coś.
Zapytam autora może coś ma to Ci wrzucę. Ja mam niestety my21.

Podrzucę zdjęcia jak będę przy aucie i nie zapomnę zrobić. Menu wyświetla się zamiast informacji o stacji radiowej, która nadaje RDS, czyli jest prezentowane na prawym zegarze.

Dla baccable to nie ma żadnego znaczenia jakiego to producenta, jeżeli MES Ci działa to ok.
Zresztą, poza jakością pinów bypass to nie jest jakaś kosmiczna technologia.

Widziałem to na żywo to wygląda ładniej niż w my21. Zresztą ważniejsza chyba funkcjonalność.

Z nowych gadżetów - teraz jest wbudowany moduł ELM327 ze switcherem USB - tzn można tego używać z MES jak Linkera bez mieszania adapterami tyle, że przez USB. Nie testowałem ale podobno jest to szybsze niż Linker,
Mam od ręki u siebie jakby ktoś chciał zobaczyć.

@blaszany dasz radę pokazać efekt na zegarach u Ciebie ?
Znalazłem. Podrzucam zdjęcia. I jeszcze wideo: https://anonmp4.art/v/IueDeGqpPcNZEKZ

To jest przepotężne narzędzie, można pisać własny soft, jak ktoś potrafi. Od razu po podłączeniu dostaje się mnóstwo niedostępnych na zegarach danych, jak chociażby poziom oleju, degradację oleju, SOC itd. Można sobie ustawić sposób otwierania szyb z pilota, opuszczanie lusterek przy cofaniu - akurat to nie działa w moim My24. Jest też tona innych przydatnych funkcji. Instrukcja po polsku jest tutaj: https://github.com/gaucho1978/BACCAble/blob/master/manuals/Baccable_manual_PL.pdf

Załączniki

• IMG_2392.jpeg
    IMG_2392.jpeg
    23.3 KB · Wyświetleń: 23
  • IMG_2389.jpeg
    IMG_2389.jpeg
    23.6 KB · Wyświetleń: 23
  • IMG_2388.jpeg
    IMG_2388.jpeg
    22.9 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnia edycja:
No to w my21 więcej można wyświetlić (więcej znaków znaczy).
"opuszczanie lusterek przy cofaniu" to dziwne choć u mnie w stelvio tez nie dzialao i musialem zmodyfikowac soft (wydluzyc czasy napedzania szyb). Możemy kiedyś z tym powalczyć jakbyś chciał.
Full informacji o module jest tutaj po polskiemu:
https://www.tr3ma.com/baccable/?lang=pl#top

Wyglada zacnie , ale kupie dopiero jak bedzie funkcja ladowania aku na 100 % ;)

Wyglada zacnie , ale kupie dopiero jak bedzie funkcja ladowania aku na 100 % ;)
Spędziłem nad tym sporo czasu i niestety jest to bardzo trudne. Pomysły które wdrożyłem nie zadziałały, system to ignoruje.
Włoch tego nie zrobi nigdy jeżeli ja tego nie zrobię. Oni tam uważają, że wszystko jest super z IBS i nie należ nic poprawiać.
Mam jeszcze jeden pomysł i napisałem część kodu ale testy dopiero po urlopie (październik).

Ostatnia edycja:
Mam od ręki do wysłania jeżeli chcesz. Cena jak u Włocha. Jak masz ochotę to dawaj na priv.
Dodatkowo zabezpieczam wewnątrz elektronikę warstwą przeciwwilgociową tak jak w samochodówce powinno być w sumie robione. Włoch tego nie robi bo u nich inny klimat i tego problemu brak. U nas zimą problemy jak mrozy, zmiana temperatur i wilgotności - zaliczyłem, wiem, nie teoretyzuję.

Ostatnia edycja:
Mam od ręki do wysłania jeżeli chcesz. Cena jak u Włocha. Jak masz ochotę to dawaj na priv.
Dodatkowo zabezpieczam wewnątrz elektronikę warstwą przeciwwilgociową tak jak w samochodówce powinno być w sumie robione. Włoch tego nie robi bo u nich inny klimat i tego problemu brak. U nas zimą problemy jak mrozy, zmiana temperatur i wilgotności - zaliczyłem, wiem, nie teoretyzuję.
Masz najnowszą wersję płytki?

Tak, ostatnia rewizja sprzętowa, kompatybilna z modułem "pedal booster". I wgrane najnowsze oprogramowanie - oficjalne albo moje poprawione - więcej parametrów telemetrycznych i więcej znaków na ekranie. Nowe funkcje które napisałem zostały już dodane do wersji oficjalnej (oprócz AudioMuteOnReverse - nie wszyscy to lubią, mnie wkurzało w moim garażu przy wyjeżdżaniu tyłem :-) ).

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót