[Giulia] B-Tech Grigio Vesuvio

no ale sluchasz to przez glosniki samochodu, wiec i tak musisz miec wlaczone radio? Nie rozumiem xD

Czułem nieporozumienie w powietrzu hahaha Ja przez radio rozumiem tę część infotainmentu odpowiedzialną za puszczanie stacji radiowych... Ty cały infotainment, który robi więcej rzeczy niż tylko radio :D

Aaaaa dobra :D ma to sens.
To może da się jakoś zakodować kompem żeby od razu odpalał się Bluetooth czy coś tam

Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka

Kolega pytał się o radio a ja spytam o S&S - dlaczego wyłączasz ? Źle działa czy jak ?

Giulia pięknie wygląda :) Wydaje mi się, że widziałem parę razy w ASO pod Sobiesławem Zasadą na parkingu ale możliwe, że to jeszcze inna w tym kolorze :D

Kolega pytał się o radio a ja spytam o S&S - dlaczego wyłączasz ? Źle działa czy jak ?

Działa jak każdy SS - włącza się gdy nie powinien i nie włącza kiedy powinien :D O tym jak to wpływa na zużycie różnych części w samochodzie słyszałem dużo teorii, ale nie mam kompetencji, żeby się w tym temacie wypowiadać.

Giulia pięknie wygląda :) Wydaje mi się, że widziałem parę razy w ASO pod Sobiesławem Zasadą na parkingu ale możliwe, że to jeszcze inna w tym kolorze :D

Mogłeś widzieć na początku lipca kiedy odbierałem i na początku grudnia kiedy byłem w serwisie. Inaczej nie ma opcji bo ich nie muszę odwiedzać za często :D Ale fakt, w Krakowie Giuli i Stelvio coraz więcej. No cóż, trzeba będzie przesiąść się na coś bardziej unikalnego :D

Działa jak każdy SS - włącza się gdy nie powinien i nie włącza kiedy powinien :D O tym jak to wpływa na zużycie różnych części w samochodzie słyszałem dużo teorii, ale nie mam kompetencji, żeby się w tym temacie wypowiadać.

S&S wymaga przyzwyczajenia ale warto włożyć w to trochę wysiłku - chyba że uważasz, że powietrze w Twoim mieście jest idealnej jakości a efekt cieplarniany to wymysł ekologów :)
Ja używam startstopa w obydwu moich wozach i wkurza mnie jak się nie załącza na światłach, uwielbiam tą błogą ciszę. Wyłączam go tylko w niesprzyjających okolicznościach. Podejrzewam, że w nowszej Giulii działa płynniej niż w Giulietcie, także maks po miesiącu jazda z nim była by dla Ciebie czymś normalnym.

Auto marzenie, mam nadzieje że kiedyś uda mi się dorobić takiej :D

S&S wymaga przyzwyczajenia ale warto włożyć w to trochę wysiłku - chyba że uważasz, że powietrze w Twoim mieście jest idealnej jakości a efekt cieplarniany to wymysł ekologów :)
Ja używam startstopa w obydwu moich wozach i wkurza mnie jak się nie załącza na światłach, uwielbiam tą błogą ciszę. Wyłączam go tylko w niesprzyjających okolicznościach. Podejrzewam, że w nowszej Giulii działa płynniej niż w Giulietcie, także maks po miesiącu jazda z nim była by dla Ciebie czymś normalnym.

No cóż, dzisiaj jechałem rano i wieczorem z niewyłączonym SS i.... Nie wyłączył silnika ani razu kiedy bym się tego spodziewał - zatrzymanie na światłach, podjechanie kilka miejsc dalej w korku. Za to wydaje mi się, że wyłączył silnik kiedy dojechałem do skrzyżowania gdzie ustępowałem pierwszeństwa i zaraz chciałem jechać. Dzień pierwszy oblany :D

Auto marzenie, mam nadzieje że kiedyś uda mi się dorobić takiej :D

Trzymam kciuki ;)

Byłem dzisiaj na jakichś cudach związanych Mopar Connect i widziałem podobną w tym samym kolorze i feldze, tylko że Veloce. Kierowca odjeżdżał akurat ok. 17, więc jest sporo szansa, że jest to ktoś związany z salonem. Najlepsze, że na ramkach klubowych. Więc jeśli czyta to kierowca KR 9GT.. to pozdrawiam ;)

Całkiem możliwe. Swoją drogą kusi mnie bardzo żeby zrobić upgrade felg na te klasyczne 19" z twojej wersji. Pojeździłem przez rok na Run Flatach 18" i nie przekonały mnie.

Całkiem możliwe. Swoją drogą kusi mnie bardzo żeby zrobić upgrade felg na te klasyczne 19" z twojej wersji. Pojeździłem przez rok na Run Flatach 18" i nie przekonały mnie.

Nie przekonały RFT czy rozmiar 18"? :D Moje są piękne, ale za drugi wzór 19" (ten od Q) też bym dał się pociąć :)

Wczoraj mały skok w bok i jeździłem tym:

IMG_20200229_151857.jpg

Fota ustrzelona pośrodku niczego na S5 między Poznaniem a Wrocławiem. Q w Bianco Trofeo i kontrastowymi ciemnymi dodatkami jest przepiękna :)

Wygląda obłędnie. Zazdroszczę wrażeń.

Nie przekonały RFT czy rozmiar 18"? :D Moje są piękne, ale za drugi wzór 19" (ten od Q) też bym dał się pociąć :)
Nie przekonała mnie jazda na RFT i chciałem też przejść na wększy rozmiar bo wizualnie jednak jest dosyć spora różnica. Przy okazji zmienie na dobre opony :D. Mi ten drugi wzorek też się podoba ale niestety do Q4 nie ma rozmiarów.
Apropo zdjęć Q z trasy - piękna włoszczyzna. Życie jest za krótkie żeby jeździć nudnymi autami. Musimy pomyśleć o jakimś zlocie/spotkaniu w Krakowie jak się cieplej zrobi.

Ostatnia edycja:
Widziałem takie auto jak Twoje w WWA tzn. ten sam lakier , felga i zaciski .... szczena mi opadła .

Na żywo bomba. Niesamowity dla mnie jest fakt, że po przesiadce z Q do zwykłej nadal czuję frajdę z jazdy bo prowadzą się tak samo :) Tylko inna moc i doznania dźwiękowe.

Cóż, białe Veloce Ti jest dla mnie teraz bardzo kuszące :D

Serio prowadzą się tak samo? Miałem okazję poobcować z różnymi wersjami na FCA Performance Day na Torze Modlin i uważam, że jest przepaść jeśli chodzi o doznania między Veloce, a wersją Quadrifoglio. Tzn. Veloce jest miękkie, grzeczne jak drogowe auto, gdzie czuć jak kładzie się opona w zakręcie i jest się mocno odizolowanym od drogi w stosunku do tego jakie odczucia się ma w Quadrifoglio. Oczywiście Veloce prowadzi się super jak na auto tego segmentu ale czułem plecami i tyłkiem ogromną różnicę. Nawet Stelvio Q wydaje mi się bardziej bezpośrednie od Giulii Veloce.

Nie jeździłem po torze i nie jeździłem Veloce poza krótką jazdą testową przed kupnem więc ciężko się odnieść ;)

Wirus, nie wirus, plany realizować trzeba.

IMG_20200417_174325.jpgIMG_20200417_174315.jpg

Zobaczymy ile koni dodadzą :)

Amortyzatory
Powrót