• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Awaryjne otwieranie bagażnika

• Autor wątku Autor wątku cin1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Próbowałem ale nie pomaga, jutro spróbuję jeszcze raz może mocniej przycisnąć .

Próbowałem ale nie pomaga, jutro spróbuję jeszcze raz może mocniej przycisnąć

Jeżeli przewód uszkodzony jest w klapie, to pozostaje tylko kluczyk. Może postaw auto w ciepłym miejscu i jak się zagrzeje to spróbuj przycisnąć klapę i otworzyć. Jak nie pójdzie to chyba tylko rozwiercanie zamka..?

Udało mi się dostać do bagażnika, ale przewody od elektrycznego otwierania jednak nie są przerwane a do kostki nie dochodzi prąd, nie wiem dlaczego? A mechanicznie niby wszystko OK a ponownie kluczyk nie otwiera zamka ... nie wiem o co chodzi ?

A ja mam problem z otwarciem wlewu paliwa...muszę sznurkiem ciągać ale to drażniące. Jest jakiś bezpiecznik za to odpowiedzialny?

Ten typ tak ma :)
Te przyciski lubią się zafoszyć... częstym powodem tego mogą być przetarte bądź ułamane kabelki w tej gumie która wychodzi z budy i idzie do klapy bagażnika

To kable w klapie odpowiadają za wlew? Czy to nie do mnie?

wysłano z domowego telefona ;)

Te kable pomiędzy budą a klapą już ogarnąłem, a mimo to nie mam prądu w kablach dochodzących do zamka ... bezpieczniki przejrzałem i wszystkie ok.

a jak dokladnie ogladales te kable? mowie powaznie bo juz byla sytuacja ze ktos ogladaql i niby byly ok, a jak porzadnie to porozbieral to sie okazalo ze jednak poprzecierane.

Udało mi się dostać do bagażnika, ale przewody od elektrycznego otwierania jednak nie są przerwane a do kostki nie dochodzi prąd, nie wiem dlaczego? A mechanicznie niby wszystko OK a ponownie kluczyk nie otwiera zamka ... nie wiem o co chodzi ?

Przedstaw w jaki sposób otworzyłeś bagażnik. Co do klucza, proponuję wyciągnąć bębenek z klapy i podlecieć z nim do jakiegoś fachmana od zamków, prawdopodobnie któraś zapadka jest wyrobiona (ja tak miałem).

Kable wyciągnąłem z tej czarnej osłony i każdy sprawdziłem i niektóre były poprzecierane więc zaizolowałem i wydaje się że powinny być OK bo każdy jest sprawdzony, a mimo to prąd do zamka nie odchodzi, za to do lamp w klapie tak.

te kable trzeba dobrze sprawdzić,robiłem to wczoraj i jak przesuwałem gumę to mi dwa od razu poleciało a większość była spękana,więc lutownica w rękę ,termoskurcze i po kolei każdy kabel sprawdzony,chyba będzie spokój na długo,

Amortyzatory
Powrót