• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Awaria prądu Stelvio. Help.

dziuba

Nowy
Auto
Stelvio 2.0 206kW Q4 Super
Witajcie. Po 16h postoju z auta zniknął prąd. Rozładował akumulator do 3.9V. Po podładowaniu, przy próbie uruchomienia zrobił to samo w 30 sekund. Jutro oczywiście poproszę o pomoc jakiś serwis, ale chciałem podpytać czy może ktoś ma jakiś pomysł co się może dziać, gdzie zmyka prąd. Z góry dzięki za pomoc. Stelvio 2018 2.0 280KM. Oczywiście auto po gwarancji.

Edit:
Mój nadworny mechanik zasugerował wstępnie (na 99%) uszkodzoną celę w akumulatorze. Weryfikacja jutro rano. Kurcze, czy nie za szybko ten aku się skończył?

Ostatnia edycja:
Prawdopodobnie padł ci akumulator, może jakieś zwarcie wewnętrzne.

Witajcie. Po 16h postoju z auta zniknął prąd. Rozładował akumulator do 3.9V. Po podładowaniu, przy próbie uruchomienia zrobił to samo w 30 sekund. Jutro oczywiście poproszę o pomoc jakiś serwis, ale chciałem podpytać czy może ktoś ma jakiś pomysł co się może dziać, gdzie zmyka prąd. Z góry dzięki za pomoc. Stelvio 2018 2.0 280KM. Oczywiście auto po gwarancji.

Edit:
Mój nadworny mechanik zasugerował wstępnie (na 99%) uszkodzoną celę w akumulatorze. Weryfikacja jutro rano. Kurcze, czy nie za szybko ten aku się skończył?

U mnie aku padł po 2 latach.

Przyczyną awarii był padnięty akumulator. Wymieniłem na Varta Blue Dynamic EFB 595 500 085.
Zamykam temat. Dzięki za podpowiedzi.

Amortyzatory
Powrót