[159] aux

No to jak nie ma pinów to nie ma AUX. Wątpię żeby to było do dorobienia, wpinanie się gdzieś na dziko w bebechy podczas gdy radio nie obsługuje takiej funkcji to trochę partyzantka.
Brak equalizera przy BOSE ma sens, bo teoretycznie cały zestaw jest już zestrojony idealnie pod auto oraz posiada własny wzmacniacz.

Co do equalizera to tak, nie będę z tym nic nawet kombinował. Boli mnie ten AUX, bolałby mniej gdyby system odtwarzania CD był bardziej ogarnięty i dało się przewijać normalnie. No nic, zostaje FM albo płytka :)

Może trochę offtopowo, ale ten slot na środku w górnej części radia jest na kartę sim jo? Nie będę się bawił w duplikaty bo mi się nie chce, widzę, że auto łapie jakiś sygnał na ikonie zasięgu. Jest to zasięg sieci tel?

Może trochę offtopowo, ale ten slot na środku w górnej części radia jest na kartę sim jo? Nie będę się bawił w duplikaty bo mi się nie chce, widzę, że auto łapie jakiś sygnał na ikonie zasięgu. Jest to zasięg sieci tel?
Tak to slot na kartę SIM,a wspomniana ikonka wskazuje zasięg.Możesz też użyć innej karty sim dowolnego operatora na doładowanie,a w swoim tel.ustawić przekierowanie,po trzech dzwonkach (jeśli nie odbierzesz) odezwie się tel w Navi

Panowie, więc w jaki sposób sprawdzić czy "moja navi" ma możliwość podłączenia zmieniarki NVOX lub innej ?? i jak to będzie działać ?

A ja właśnie chciałem wpiąć aux a kostka zajęta przez jeden brązowy kabel od czego on jest i pytanie jak go wyjąć żeby wpiąć pod aux kostkę ? Pokaż załącznik 164801

Ja mam identyczną sytuację jak u kolegi. W żółtej wtyczce jest jeden brązowy kabelek. Wypiąłem tą wtyczkę wraz z tym przewodem i wpiąłem wtyczkę od kabelka Aux z allegro. Podłączyłem odtwarzacz MP3 i działa, ale zachowuje się to dość dziwnie:

1. Jak po prostu podłącze odtwarzacz MP3 to gra, ale bardzo cicho, z szumami i ogólnie jakość to krótko mówiąc żenada.
2. Jak podłączę odtwarzacz MP3 i jedną ręką dotknę jego, a drugą metalowej obudowy radia to jakość dźwięku diametralnie się poprawia i gra naprawdę dobrze (nie tak jak płyta, ale przynajmniej równie dobrze jak FM).

Elektrykiem nie jestem, ale domyślam się, że może chodzić o prawidłowe uziemienie? Czy przełożenie brązowego przewodu z wypiętej wtyczki do obecnej pomoże? Czy ktoś z Was się spotkał z takim przypadkiem? Jutro wyjeżdżam na urlop po Europie i dobrze by było w ciągu tych 4tyś km mieć możliwości odsłuchiwania MP3 w przyzwoitej jakości.

Z góry dzięki za wszelkie wskazówki.

Pozdrawiam,
Tomek

A ile pinów wychodzi wam z radia w miejscu tej żółtej wtyczki?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Są co najmniej 3 radia w 159:
1. CD bez wejścia AUX
2. CD z wejściem AUX
3. CD/MP3 z wejściem AUX

To ja mam chyba jeszcze 4 wersje:
CD/MP3 bez wejścia AUX

po podwójnym wciśnięciu CD nie przechodzi na aux

co więcej, odtwarzając mp3 z usb nie ma w src "media player", więc nie słyszę

Mam alfę z 2006 roku z nawi, czy jest w nim wejście aux? Jeśli tak to gdzie?

z 2006 z tego co się orientuje, nie ma wejścia AUX. Przy mojej nawigacji(której nie używam), wraz z CD/MP3(mp3 nie działa) nie ma. Trzeba zaopatrzyć się w zmieniarke cyfrową - koszt ok 300zł

Mam z 2006 z navi + Bose. CD/mp3 działa, z tyłu w miejscu żółtej kostki nie ma pinu pod auxa.

Czy ktoś podpowie gdzie mam się wpiąć do aux?

co ciekawe radio Bosch a nie Blaupunkt...

DSC_0219.jpgDSC_0218.jpg

Ostatnia edycja:
no dobrze, tylko gdzie mam włożyć wtyczkę?

u mniej jak wcisnę cd to wyświetla no source availabe

mp3-usb nie działa idelanie, często systemowy windows nie "widzi" wszystkich (bibliotek/zbiorów) mp3 (zdarza się to często przy zmianie nośników USB). Dodatkowo przyciski NEXT/PREV w przypadku USB działają jedynie z kierownicy, z poziomu radia nie można zmienić odtwarzanego utworu.
wydaje mi się, że to kwestia formatowania nośnika, normalnie formatowane są w FAT32, proponuję FAT lub FAT16

Kolego to jest jakaś chinszczyzna. Zastanawiałem się nad tym ale ponoć jakość słaba. W końcu zakupiłem sony sbh20 i jestem bardzo zadowolony działa jak należy może działać jak zestaw glosnomowiacy i jest mały. Mogę z całym sumieniem polecić

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Właśnie sie zastanawiałem czy da sie to zrobić małym kosztem.

LG G4 + Tapatalk

czyli mając B&M nie podepnę aux

Postanowiłem zamontować u siebie kabelek aux, misja zakończona sukcesem więc może napiszę jak to u mnie wyglądało. W radiu po naciśnięciu guzika CD wyskakiwała opcja AUX lub odtwarzało CD. Kostki i kable wyglądały fabrycznie tak jak na focie nr 2. Do tej żółtej miałem jeden kabelek, według nalepki na radiu jest to booster. Nie chciałem go odłączać więc z zakupionego kabla jack-miniiso wyciągnąłem te trzy kabelki razem z końcówkami (konektorami). Kabel tak jak na zdjęciu puściłem bokiem, rozkręciłem też cały tunel na środku i wpuściłem go pod "roletkę". Potem trzy kabelki dopiąłem do fabrycznej kostki mini-iso. Aktualnie wyjąłem popielniczkę, która nie jest mi potrzebna, ale nie ma też problemu zrobić malej dziurki tak aby kabel nie przeszkadzał i zamontować popielniczkę.
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpgIMAG0449.jpg

Załączniki

• 9.jpg
    9.jpg
    80 KB · Wyświetleń: 221
Amortyzatory
Powrót