Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No po prostu czad. Rewelacja
ok, sprawdzamy. Skoda nowa octavia, pierwsza z brzegu, 1.5 TSi. Patrze na spalanie, deklarowane
zbiornik 45L
cykl wysoki 4,8L/100, zasięg 937km
Który EV potrafi połowę z tego, w przy takiej prędkości i obciążeniu?
https://motoryzacja.interia.pl/samoc...c-,nId,7004755
Patrz Tomtrz, ktoś w Interii udowadnia ci, że można w specyfikacji samochodu wpisać rzeczywisty, osiągalny zasięg - a nawet go nieco zaniżyć.
Przywołana przez Ciebie Skoda Octavia 1,5eTSI DSG, 4osoby + bagaże, autostradowe 120km/h i przejechane 920km na baku + 80km zasięgu pozostało. Auto za 160tysięcy. Który EV potrafi połowę z tego, w przy takiej prędkości i obciążeniu?
Cholera, a ten znów z tym zasięgiem... Przecież nikogo to nie obchodzi. Poza tym w tyle osób i bagażem to się jedzie pociągiem
Ma ktoś jeszcze jakieś zarzuty?
Lepiej nie robić testu przy 80-90km/h, bo okaże się, że ta Oktawia zrobi 1100km na baku i to - o zgrozo - z klimatyzacją. Bez klimy (jak to rycerze EV lubią) i bez tempomatu zawadzi o 1200km. Świat Tomtrz się rozsypie.... nie podpowiadajcie Interii takiego testu6. Ja nie wiem jak można podróżować z takimi prędkościami jak 120! Wiecie jaki to ślad węglowy pozostawia? Powinno być max 90.
6. Ja nie wiem jak można podróżować z takimi prędkościami jak 120! Wiecie jaki to ślad węglowy pozostawia? Powinno być max 90.
7. Kto normalny jedzie tak daleko samochodem? Przecież mamy samoloty. I biura podróży. W zasadzie to kupujesz wycieczkę i niczym się nie martwisz.
8. Tesla przyspiesza dużo lepiej niż Octavia i ma moment dostępny w całym zakresie.
9. Skoda jako spalinówka może się zapalić statystycznie częściej niż EV (patrz link...).
10. VW oszukiwał w danych technicznych, na pewno te dane też są niewiarygodne. Manipulacja, lobby naftowe, każdy przecież wie, że elektrykiem byłoby lepiej.
Netflix da radę. I wtrąci wątek LPG
[MENTION=73104]silentosu[/MENTION] wypowiedz się
ale dawajcie dalej, bo jest niezły ubaw![]()
Dane udostępnione przez firmę Warrantywise pokazują, że już teraz roczna gwarancja na pojazd elektryczny Tesla Model 3 jest ponad trzy razy droższa niż średnia dla porównywalnych modeli spalinowych.