zwłaszcza ci, co kupowali na przełomie 2021/22 są mega zadowoleni.A ze nie chce ci sie marnowac pradu, to bardzo dobrze, bo sama tesla w ten sposob inwestorom swoj biznes sprzedawała, i ci głupcy, zamiast go oskarzyc o dzialanie na szkodę spółki, jeszcze sie pchali, zeby moze dokupic akcji. mogli zapytac ciebie, ty wiesz lepiej
- - - Updated - - -
Co do poczekania... nie trzeba czekać, wiadomo jak się ma "zasięg" WLTP do realnego , z takimi fanaberiami jak zwykłe ogrzewanie czy przewożenie czegoś więcej poza zmarzniętymi własnymi 4-ma literami .
Co do auta tzw "drugiego" ja nie wiem skąd się utarło, że ma to drugie być gorsze, brzydsze, nieużyteczne i jeszcze z obrzędem podpinania codziennego do kabla. Po co, skoro w tej samej cenie może być lepsze, wygodniejsze, większe, użytczne, potrafiące to "1wsze" tak samo zastąpić, bez codziennego umawiania się kto czym jedzie. Ot tym co stoi blizej .
Moje obecne "drugie" auto w domu robi jakieś 200km tygodniowo (6-letnie auto ma najechane 20tys km i będzie sprzedawane w maju), więc elektyk którego będę ładował raz w tygodniu (nawet kablem z okna przez całą noc) ma jakiś sens. Przy cenie 100tys za nowego w segmencie B/C. Za 150-200tys już nie widzę sensu.
W nocy wracałem z Wawy do domu 400km, z czego 350 ekspersówkami. 3 godziny i 5 minut. w tym 1 postój na WC. Puste drogi, brak wyprzedzających się tirów, spokojna równa jazda 150-160. elektykiem - nieosiągalne. ktoś w mediach ostatnio się chwalił podobną trasa w 7 godzin.
Ostatnia edycja: