Auta elektryczne i ogólnie powszechna elektryfikacja

Status
Ten wątek został zamknięty.
Faktycznie dobre wieści ale mam jeszcze lepsze - kolejne obniżki w Tesli, model 3 o mocy 283 KM startuje już od 205 tyś minus jeszcze dopłaty. Czyli realnie można ja mieć w cenie Tonale 160KM. Przypomnę, że ceny Giulii i BMW 3 startuje od około 230tys. Wychodzi na to, że już niedługo Ci co zdecydowali się na fajnego elektryka będą mogli się tłumaczyć, że kupili samochód elektryczny bo na benzynowy nie było ich stać :)

Taaaa, jeszcze trzeba mieć gdzie to ustojstwo naładować. Dziękuje postoję.

Poproś lekarza o zmianę tabletek, te co bierzesz nie działają.

Merytoryczne posty nie są Twoją mocną stroną ale w obrażaniu jesteś dobry. Na naszym forum ten talent nie jest niestety miłe widziany. Przeczytaj uważnie regulamin.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A czy nie wzrosły w 2023 ceny praw do emisji CO2 ? i Tesla nie handluje nimi ? mając zysk z nich - można obniżać ceny pojazdów. Musząc płacić za te prawa - trudno obniżać.

Trudno to coś nazwać "konkurencją" . To żadna konkurencja, tak jakbyś w wyścigu jednemu zespołowi nakazał dociążyć bolidy ze 300 klilo, drugiemu pozwolił budować bez ram regulaminowych. Wynik będzie jasny, choćby byle przciętniacy prowadzili ten drugi zespół i sam wóz.

Inna sprawa - Tesla musi obniżać ceny , taki to złom czy jak ? czy może jest tak upierdliwa w użytkowaniu ? dobre sprzedaje się w dobrych cenach.

Obniżają ceny bo konkurencja im rośnie w siłę z miesiąc a na miesiąc a chcą utrzymać pozycję lidera sprzedaży samochodów elektrycznych w Europie. Oficjalnie optymalizują koszty produkcji co pozwala na obniżenie cen.

Inna sprawa - Tesla musi obniżać ceny , taki to złom czy jak ? czy może jest tak upierdliwa w użytkowaniu ? dobre sprzedaje się w dobrych cenach.

Tesla ma coraz gorszą opinię, przyszedł więc czas powalczyć o klienta ceną. A jest z czego schodzić, patrząc na ten plastik-fantastik to koszt produkcji do ceny końcowej jak w ajfonach :D

Przypomnę, że ceny Giulii i BMW 3 startuje od około 230tys. Wychodzi na to, że już niedługo Ci co zdecydowali się na fajnego elektryka będą mogli się tłumaczyć, że kupili samochód elektryczny bo na benzynowy nie było ich stać :)

Ale Ty serio porównujesz Giulię i BMW 3 z Teslą TM3? :)
Od zawsze segment premium był droższy od reszty, a Tesla nigdy premium nie była i jakością wykonania to jest daleko za Skodą, a 280-konny Superb startuje od 175k ;)

Tymczasem, kolejna obniżka cen, a Ty nadal jeździsz drogim spaliniakiem i trujesz planetę :) Masochista?

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

kisne :D :D :D

samochody elektryczne sa za drogie! musza zrownac sie cenowo ze spalinowymi!

Elektryki tanieją - samochody nie powinny taniec. Jak tanieją, to coś z nimi jest nie tak.

:D :D kopalnia memów :D :D

- - - Updated - - -

Od zawsze segment premium był droższy od reszty, a Tesla nigdy premium nie była i jakością wykonania to jest daleko za Skodą, a 280-konny Superb startuje od 175k ;)

no tak, zaklinajcie sobie rzeczywistość dalej. Co z tego, ze wszedzie w testach zestawia sie TM3 z BMW 3, w tym topową wersję z BMW M3. Ale nie, u nie u nas na forum :D bo przeciez nie zgadza sie z tezą (elektryk nie moze byc konkurencyjny wobec odpowiednika ICE), wiec zaczynamy wygibasy. TM3 to jest segment skody superb, bo osiągi superba kończą się tam, gdzie TM3 się zaczynają :D :D :D :D

no tak, zaklinajcie sobie rzeczywistość dalej. Co z tego, ze wszedzie w testach zestawia sie TM3 z BMW 3, w tym topową wersję z BMW M3. Ale nie, u nie u nas na forum :D bo przeciez nie zgadza sie z tezą (elektryk nie moze byc konkurencyjny wobec odpowiednika ICE), wiec zaczynamy wygibasy. TM3 to jest segment skody superb, bo osiągi superba kończą się tam, gdzie TM3 się zaczynają :D :D :D :D

Minęło trochę czasu odkąd tu pisałem, ale widzę, że u Ciebie problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego nadal na tym samym poziomie :)

Powtórzę wielokrotnie już zadane pytanie - gdzie i kiedy taką tezę założyłem? :) No tak, nie potrafisz wskazać? Ty tylko potrafisz próbować komuś wciskać swoje wymyślone tezy albo twierdzić, że komuś coś nie pasuje do tezy, chociaż sam nie wiesz jakiej [emoji28]
I to są dopiero wygibasy :)

TM3 to segment premium, bo osiągami jest porównywalne z osiągami BMW i nie ważne, że całą resztą nawet się do premium nie zbliża [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28] Nie ważne, że nawet producent nie pozycjonuje swoich samochodów jako premium [emoji28]

Tymczasem elektryczny odpowiednik BMW 3 w segmencie premium, czyli i4 - od 260k [emoji28]

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

Skoro reszta Świata porównuje to dlaczego ja mam nie porównywać. Widocznie premium to nie tylko jakość plastików ale też osiągi, napęd na tył, dostępność nowatorskich rozwiązań czy innowacyjność.
Biorąc pod uwagę, że byle Skoda kosztuje niemal tyle co Tesla z dopłatami, która jest o niebo tańsza w eksploatacji i ma o niebo wyższe postrzeganie marki to chyba można powiedzieć ,że samochody elektryczne stają się już atrakcyjną alternatywą dla spalinowych a gdzie tu jeszcze do 2035 roku.

- - - Updated - - -

Tymczasem za chwilę wyjeżdżam na cały dzień na Mazury. Mam 1/4 baku. Powinienem się martwić?

Jak najbardziej, benzyna znów podrożała i jest już prawie po 7 zł ;)

Pewnie jakieś randomy:

To nawet nie ulega wątpliwości, że to jakieś randomy niekompetentne

Tymczasem za chwilę wyjeżdżam na cały dzień na Mazury. Mam 1/4 baku. Powinienem się martwić?

Mam nadzieję, że wszystko zaplanowałeś, jak należy, bo to nie są byle jakie odległości

- - - Updated - - -

Jak najbardziej, benzyna znów podrożała i jest już prawie po 7 zł

To kiedy w końcu przestaniesz się męczyć, przepłacać i truć nas wszystkich tym sadzomiotem morderczym?

Ma wziąść tabletki bo podał nowe ceny Tesli i porównał do konkurencji?Acha....
Nie "wziąść" tylko zmienić tabletki . Nie dlatego że podał ceny tylko dlatego ze napisał że strefa czystego transportu to dobry pomysł

Nie "wziąść" tylko zmienić tabletki . Nie dlatego że podał ceny tylko dlatego ze napisał że strefa czystego transportu to dobry pomysł

Bardzo dobry jeśli powstanie takiej strefy zostanie przeprowadzone z głową. Już teraz powinni np. ogłaszać w jakich miejscach planują jednocześnie powstanie parkingów typu park&ride.
Jeśli masz odmienne zdanie to napisz coś merytorycznego.

- - - Updated - - -

Mam nadzieję, że wszystko zaplanowałeś, jak należy, bo to nie są byle jakie odległości

W przypadku konkurencyjnej Tesli jeśli ma na Mazury do 350 km to nic nie musi planować, jeśli więcej to postój na odpoczynek powinien zaplanować w miejscu z ładowarką.

... Tesli jeśli ma na Mazury do 350 km to nic nie musi planować,....

Nic? można wsiadać z marszu w auto jak stoi i jechać, zahaczając o którąkolwiek z dziesiątek stacji benzynowych, jeśli okaże się po ruszeniu że "rezerwa świeci" , wydłużając tym tą hardkorową podróż 350km o cale 2 minuty ? Nie trzeba aby wcześniej go załadować ?

Bardzo dobry jeśli powstanie takiej strefy zostanie przeprowadzone z głową. Już teraz powinni np. ogłaszać w jakich miejscach planują jednocześnie powstanie parkingów typu park&ride.
Jeśli masz odmienne zdanie to napisz coś merytorycznego.

- - - Updated - - -

W przypadku konkurencyjnej Tesli jeśli ma na Mazury do 350 km to nic nie musi planować, jeśli więcej to postój na odpoczynek powinien zaplanować w miejscu z ładowarką.

Nic nie musi planować? serio????

Zerknij chłopie na mapę i zobacz ile masz szybkich ładowarek na mazurach i w drodze z Wawy, Łodzi, czy Torunia. Tych wolnych (22/11kW) też za wiele nie ma. Także jak rurkowe chłopce od sojowego latte wybiorą się swoimi czystymi samochodami w dziewiczą Polskę zderzenie z rzeczywistością będzie brutalne.

Żeby dojechać z któregokolwiek kierunku z Polski na mazury trzeba zatankować do pełna (przepraszam naładować się) i jechać najlepiej razem z TIRami, bo zasięgu braknie. I na wuja mi 300KM w aucie, skoro muszę się bujać w tempie Seicenta bo prądu zabraknie?

Ja póki co musze zaplanować przesiadkę na nowe autko. Dostałem info, że Formentor już jedzie :) Miesiąc przez deklarowanym terminem :)
chce ktoś kupić DS4 1,6 6AT 2017 z przebiegiem 21tys km? na FV23%

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót