• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Augusta CROSS Q4 Grigio Lipari

ciezko to czarny utrzymac :P xenony raczej nie były w standardzie bo ja tez bym miał:P a Ty masz jak juz powiedziałem najładniejszy kolor w jakim Cross wyszedł:) aż miło sie patrzy :D tylko jeszcze brakuje Ci przyciemnianych szybek i ideał :D
a macie grzenie w tyłek ?:P bo ja nie mam :(

Ja mam grzane fotele. Ani razu nie skorzystałem. Wolałbym chłodzenie ale niestety nawet takiej opcji nie było.
Szybki przyciemniane mi nie leżą, bo tylko tylnie nie wyglądają dobrze a na przednich to się ryzykuje dowód. Tak samo jak malowanie tych felg na czarno. Widziałem raz i nie polecam. ;)
A xenonów to fakt, możecie zazdrościć bo i wyglądają fajnie i komfort jazdy w nocy jest niesamowity. :)

Fajny cross widziałem na żywo środek jak nówka.

Gratuluje trafionego zakupu. Ten egzemplarz wygląda na wyjątkowo zadbany i rewelacyjnie się prezentuje. SportWagon jest o wiele ładniejszy od sedana! Niech łyka kolejne kilometry bezawaryjnie!

A xenony nie były w standardzie w CW? Co do koloru to nie musisz zazdrościć. Ciężko utrzymać go w czystości. ;)
Ka-Ka coś wie na temat utrzymania w czystości tego koloru, bo właśnie taki ma :)

Śliczna ta Twoja Bella, ja również zazdroszczę egzemplarza.

moja mama ma w kiero i jak jade swoim chce sciszyc albo cos to z przyzwyczajenia palcami po kierownicy szukam :P pasażerowie to zawsze polew maja :D

rurki, olej i szyba

Alfa w końcu doczekała się kompletu stalowych rurek dolotowych (fotka poniżej). W ostatnim tygodniu wymienione również wszystkie filtry i olej na Motul X-max 0w40. Niestety muszę się pożalić, że mojemu skarbowi cieknie chłodnica i trzeba będzie kupić nową. Ale dzis jeszcze gorsza rzecz się stała. Przednia szyba dostała kawałkiem ścierniwa używanego przez drogowców do ścierania pasów z jezdni. Drogowcy oczywiście nie posprzątali po sobie i na szybie pojawił się mały odprysk. Wie ktoś czy coś z tym trzeba robić czy można to tak zostawić? Szkoda mi i smutno bo szyba wyjechała razem z autem z fabryki. :(

DSC00261.jpg

A może jeszcze mi ktoś wytłumaczyć czemu nie mogę edytować pierwszego posta w wątku mojego samochodu?

jak mały odprysk to zostaw szkoda orginalnej szyby:)ja tez w jednym samoch tak mam nawet ciekawiej z 95 roku i przednia w orginale i wszystkie:)i kiedys chyba za tira kamyk pyknął i z 2 lata i nieidzie dalej,w busie z 4lata z takim odpryskiem tez pomykam i nic:)

wez ten odprysk niech Ci zakleja zeby pozniej nie peklo bardziej. zalewaja do jakas specjalna zywica i spokoj.

Jeżeli chodzi o szybę to tak jak wyżej mały odprysk to zostaw. A jak duży cyknij fotkę starej szyby, żeby przy późniejszej sprzedaży nikt nie pomyślał, że coś było... Z AC nie opłaca się tego robić bo stracisz zniżkę i przy następnym ubezpieczeniu zapłacisz więcej niż ta szyba warta. Przynajmniej w moim przypadku tak było, ale to nie było na alfie. Sprawdź dokładnie bo może na alfie ten manewr się opłaci...:)

Jest dosyć mały więc chyba narazie zostawię jak jest i będę to obserwował czy się nie powiększa.

A alfa w tym tygodniu pobiła rekordy w oszczędnej jeździe. Komputer pokazał 7.0l na krótkiej trasie w mieście i 4.9l w trasie. Fakt, że jazda spokojna ale do tej pory tak nisko nie schodziła.

ooo to kozackie spalanie :D mi cały czas pokazuje 6.1/6.2 tak mniej wiecej po 600 km robie z czego jestem zadowolony :P tyle ze wszystko mam w cyklu mieszanym
a co do szyby to w mojej był z tego co pamietam odprysk i wujek pojechał go gdzies kleic czy cos w tym stylu jak wyżej koledzy pisali i sladu po tym nie ma :)

a co do edytowania pierwszej strony posta to sie nie da :( tez chciałem bo lepiej tam aktualizowac zdjęcia i informacje jest przynajmniej przejrzyscie i czysto :P
nie trzeba 30 tysiecy stron ogladac zeby zobaczyc co aktualnie u kogo sie zmieniło

Ostatnia edycja:
szkoda że nie ma zdjęć. też mi się podoba Crosswagon. może w przyszłym roku się skuszę.

Kolego, jeżeli chodzi o odprysk, to koniecznie jak najszybciej jedź go zakleić. Każda ingerencję w konstrukcję szyby jest dla niej masakrą. Po ludzku chodzi o to, że prędzej, czy później pójdzie Ci pajączek, bądź wzdłużne pęknięcie. A tak wydasz ok 60-80 zł i spokój. Z AC nie warto na pewno.
Jeżeli chodzi o edytowanie pierwszej strony to da się. Trzeba napisać do moderatora i tyle. Powodzenia.

W Nord Glass zaklejają za ok 120PLN, ale dają dożywotnią gwarancję, że jeśli pęknie od tego miejsca to wymieniają szybę na nową. Drożej niż u "Stasia" w garażu, ale warto dopłacić za gwarancję. Im szybciej zakleisz tym mniej widoczna będzie naprawa. Stare wykruchy ciężko zrobić estetycznie - potwierdzone na poprzednim aucie.

Kolego podałem cenę nie od Stasia z garażu, tylko właśnie od punktu przedstawicieli nord glass. Może w Twoim mieście jest drożej

Amortyzatory
Powrót