AR GT 1300 Junior z 1973

• Autor wątku Autor wątku marek_mb1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    junior
marek_mb1 napisał:
Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie wreszcie dotrę :) Choć obecne ustawienia samochodu są pod rajdy (krótkie przełożenie główne), to mam cały kompletny dyfer z długim przełożeniem, więc to tylko kwestia przygotowania.

Właśnie jakie masz przełożenie? Myślę, że warto najpierw spróbować z krótkim, chyba, że w juniorze bryka z jakieś 160 włoskich koników.
Ja teraz jeżdżę z 4,1 które jest za długie na Tor Poznań (5 wogóle nie opłaca się wrzucać) z 4,5 dało się pojechać z jakieś 200m na 5 na prostej startowej. Ale i tak uważam, że do tej mocy przydało by się jeszcze coś krótszego. Cóż jedyne wyjście, więcej mocy! :)

zdjęcie to dzieło autora i ma on swobodne prawo do dysponowania nim (on czyli autor a nie ktokolwiek komu przyjdzie na to ochota)

dodatkowo ma tu miejsce ingerencja w dzieło (usunięcie stopki)

Kosiar napisał:
co do zdjęc uważam ze jak ktoś je wrzuca do internetu to są ogólnodostępne i każdy człowiek może z nich korzystać jak chce i kiedy chce

tak tak - a ziemia jest płaska i leży na trzech nudzących się słoniach...

PietereQ napisał:
Właśnie jakie masz przełożenie? Myślę, że warto najpierw spróbować z krótkim, chyba, że w juniorze bryka z jakieś 160 włoskich koników.
Ja teraz jeżdżę z 4,1 które jest za długie na Tor Poznań (5 wogóle nie opłaca się wrzucać) z 4,5 dało się pojechać z jakieś 200m na 5 na prostej startowej. Ale i tak uważam, że do tej mocy przydało by się jeszcze coś krótszego. Cóż jedyne wyjście, więcej mocy!

Ja mam 6/41 (super krótkie) - max to 130 km/h - typowe na wyścigi górskie, tak więc na tor Poznań się nie nadaje. Mam je specjalnie na rajdy typu Żubry, czy Dębica lub na ciasne tory (np. w Lublinie).

Faktycznie, nie wiedziałem że masz na myśli TAK krótką skrzynię. Rozumiem że to są jakieś graty z alfaholic'sów? BTW używasz klatki na donut?

Rajd Żubrów powiadasz. w najnowszym Classic Auto o tym rajdzie pisze. Z tego co widziałem GTV2000 tam niszczy wszystko.

PietereQ napisał:
Faktycznie, nie wiedziałem że masz na myśli TAK krótką skrzynię. Rozumiem że to są jakieś graty z alfaholic'sów? BTW używasz klatki na donut?

Są to 'graty' - przełożenie - normalnie niedostępne na rynku. Szpere (70%) mam z alfaholics.
377.jpg

378.jpg

Nie używam klatki 'donut' mam specjalnie wzmocnioną gumę. PZDR

fiergloo napisał:
Rajd Żubrów powiadasz. w najnowszym Classic Auto o tym rajdzie pisze. Z tego co widziałem GTV2000 tam niszczy wszystko.

Faktycznie to GTV jest specyficzne :D Usprawniam u tego gościa mają GT

Faktycznie to GTV jest specyficzne

Szczególnie, że przyjechało szybciej niż Audi Sport Quattro na mete, mimo iż te Audi jest klasę wyżej. A tu i tak mamy rywalizację RWD z AWD. Chociaż przyznac trzeba, że GTV ma sztywną budę i z dobrą konfiguracją zawieszenia można bic rekordy.

marek_mb1 napisał:
Nie używam klatki 'donut' mam specjalnie wzmocnioną gumę. PZDR

Oo masz gdzieś fotki? Najlepiej porównujące seryjną i wzmocnią? Z tego co widziałem na bb to nawet Płatkowi na Egons 500 (chyba?) walnął donut (mimo klatki), i pokiereszowało cały tunel na wylot. Z racji tego że masz z nim kontakt, wiesz czy dalej używa donutów, czy przerzucił się na przegub homokinetyczny?

Kosiar napisał:
piękna perełka...
co do zdjęc uważam ze jak ktoś je wrzuca do internetu to są ogólnodostępne i każdy człowiek może z nich korzystać jak chce i kiedy chce , kolego marekm skoro nie chciałeś aby twoje foty były wykorzystywane przez inne osoby mogłeś poprostu ich nie wrzucać do internetu aaa jak mamy opierać to prawnie to nigdzie nie ma na tych zdjęciach jakiegoś znaku zastrzegającego prywatną własność kogoś

Niestety, na flickr można wybrać sposób ochrony prawnej i pod zdjęciami wyraźnie pisze 'Š All rights reserved. '

Bryczka pierwsza klasa.

Pozdrawiam.

Wiele pracy i wkladu finansowego - ale nas dopiesciles nie tylko duchowo - dalszych sukcesow dla juniorka a dla Ciebie dumy i chwaly :)

Najpiękniejsza linia Alfy, dałbym się pokroić za przejażdżkę i to nawet na prawym fotelu.
Coś wspaniałego, gatulacje jest wspaniała.

nowa odsłona

Witam,
trochę się zmieniło w wyglądzie (w tym odelżenie) i mechanice alfy, co daje wymierne korzyści -
Kilka obecnych zdjęć z ostatnich imprez (zdjęcia ze stron internetowych m.in.: Macieja Kurczalskiego, Reni, Łukasza Kamińskiego, Krzysztofa Markiela, ).

Tor Poznań YTP2009 - II miejsce w klasie (jeszcze przed zmianami w karoserii):
100.jpg

101.jpg

102.jpg

Tor Lublin RS COOL 07.06.2009 - I miejsce w klasie:
103.jpg

104.jpg

105.jpg

Classicauto TD Tychy 23.05.2009 - II miejsce w klasie i II miejsce w grupie 'oldtimer':
106.jpg

107.jpg

Classicauto TD Ułęż 20.06.2009 - I miejsce w klasie i II miejsce w grupie 'oldtimer':
108.jpg

109.jpg

110.jpg

PZDR,
Marek.

Też mi scudetto brakuje...
Ale i tak piękna Bella - moje marzenie to posiadać taką w kolorze białym :-D

Panowie , będzie i 'scudetto' - wszystko w swoim czasie, już 'nowe' czeka w garażu, ale trzeba ciut dociąć (poprzednie nie pasuje do tego przodu):). Najważniejsze, że toczy się coraz lepiej !
PZDR, Marek.

Amortyzatory
Powrót