[Giulietta] AR Giulietta QV Bianco Pastello

Rant na pewno jest, maly ale jest

I jedna i druga opona ma identyczną wysokość tzn 45% z 225mm szerokości :)
Różnica tylko w calach - te 5% wyższy profil to przekłamanie na poziomie ok +3,5% - obecnie więcej licznik zaniża więc to nie będzie problem :)
Ale fakt faktem, że ta opona wygląda ciut baloniasto. Mi to na chwilę obecną nie przeszkadza zwłaszcza, że cały czas po głowie chodzą mi 19" z Giulii :)
Także bardzo możliwe, że te koła będą tylko na jeden sezon a jak się odbiję finansowo z dołka to wpadną 4szt 19"x8,5"

Póki nie ma jeszcze zimy a przyszły dystanse 3mm na przód to założyłem te koła na dosłownie 20 minut, żeby zobaczyć w całości jak to wygląda.

W porównaniu do poprzedniej wersji tj. czarnych 17" jest na duży plus - takie jest przynajmniej moje zdanie :)

IMG_20191128_173012.jpg

IMG_20191128_174141.jpg

IMG_20191128_174315.jpg

IMG_20191128_174425.jpg

Najważniejsze dla mnie, że felgi są bliżej krawędzi błotnika a nie schowane 2-3cm tak jak oryginalne (18x7.5 ET41) :rolleyes:

Opona rzeczywiście wygląda trochę baloniasto :| Sama felga i wysunięcie felg na zewnątrz jak najbardziej na
plus :)

Ale za to fajnie nadkole wypelnia - dla mnie sztos

Bardzo ciekawy egzemplarz i zdecydowanie warty do śledzenia wątek :D
Biała wygląda świetnie, w sumie mi także podobały się białe egzemplarze, ale akurat trafił mi się czarny i jakoś nie chciałem szukać dalej :D

Co do wzoru felg to w sumie nie są w moim stylu i raczej przeszedłbym obok nich obojętnie, ale tutaj jest inaczej i naprawdę prezentuje się to nieźle.

Codzienne przeglądanie pewnego portalu aukcyjnego zaowocowało zakupem świątecznym :)
IMG_20191217_151624.jpg
IMG_20191217_152035.jpg
IMG_20191217_152903.jpg
IMG_20191217_152823.jpg

Co prawda musiałem kupić cały zderzak a nie tylko sam dyfuzor ale i tak się opłacało :)

Jak ktoś chętny na zderzak ( cały ale na 100% do lakierowania) to piszcie :P

Pytanko bo muszę kupić zaślepkę do haka holowniczego ... są jakieś różnice w samej zaślepce z pakietu zendera a tej poliftowej ?

Montaż pewnie na spokojnie na wiosnę :)

Udany zakup :) Zaślepka jest taka sama.

Dyfuzor to obowiązek, jednak ja szukam bez tych skrzydełek bocznych. Ale to już ciężej... Na pewno zakup na plus, pochwal się jak założysz :cool:

Najważniejsze dla mnie, że felgi są bliżej krawędzi błotnika a nie schowane 2-3cm tak jak oryginalne (18x7.5 ET41) :rolleyes:[/QUOTE]

a skąd dystanse jeśli można wiedzieć?

a skąd dystanse jeśli można wiedzieć?

Dystanse 3mm zakupione na allegro :)

Odnośnie cytowanego tekstu - podejrzewam, że nie chodzi Ci o 3mm dystansu tylko wspomniane 2cm ...
Seryjna felga, którą mam na zimę na 7.5 cala szerokości i ET 41 a te kupione są 8 calowe i ET 33 ( i jeszcze -3mm dystansem) ...
Różnica zewnętrznej krawędzi felgi to 17mm w zewnętrzną stronę samochodu wynikające tylko z parametrów felgi :)

Ostatnia edycja:
Mały update :)
Jako, że zbliża się wiosna to zaczynam się delikatnie zbroić ...
Zestaw ori zabezpieczeń + 16 nowych śrub na wiosnę ( minimalnie dłuższe z uwagi na dystans) :)
IMG_20200218_192857.jpg
Ledy w rejestracji (post na pierwszej stronie) zaczęły migać i mnie wnerwiać ...
Kupiłem na Allegro kompletne lampki ... zobaczę ile pożyją :) Błędu spalonej żarówki nie ma :)
Muszę tylko delikatnie folią przyciemnić klosze tych lampek bo moim zdaniem świecą ciut za mocno ...
IMG_20200218_192632.jpg IMG_20200218_195837.jpg

I inne pierdoły ... nowe świece bo nie mam wiedzy kiedy były zmieniane i pasek osprzętu bo teraz
przy niskich temperaturach sobie świszczy i mnie denerwuje :)
IMG_20200204_224018.jpg

Zaczynam przymierzać się powoli do montażu dyfuzora i przyszedł mi do głowy pomysł pomalowania go w czarny połysk ...
Ktoś już tak robił ? Macie może jakieś zdjęcie jak to wygląda ?
Do kompletu wpadła by na przód dokładka Maxton Design też w połysku :)

Tak wygląda obecnie :)
IMG_20200207_152438.jpg

Ledy w rejestrację pożyją Ci długo. Miałem w GT 3 lata i nic się nie działo. Teraz w 159 też mam.

Muszę tylko delikatnie folią przyciemnić klosze tych lampek bo moim zdaniem świecą ciut za mocno ...

Świecą o wiele za mocno. Tak mocno, że oświetlają jezdnię za autem, natomiast nie widać rejestracji.

Trochę przesadza to zdjęcie, też je mam i rejestrację normalnie widać. Ale jest fakt, że jednię oświetlają... znowu plusem jest, że parkując po ciemku widać co jest za autem ;)

Tak jak wspomniał MikeCZ zdjęcia a zwłaszcza robione wieczorem mocno przekłamują :)
Ale fakt faktem, że świeciły za mocno jak dla mnie :)
Kupiłem ciemną czarną folię do lamp i sprawa załatwiona :)
IMG_20200227_175425.jpg

lewa zaklejona a prawa jeszcze nie :)
IMG_20200227_175440.jpg

Teraz jest optymalnie :)

Można kupić takie małe kawałki? Albo trzeba całą rolę? :D O ile ci został jakiś kawałeczek, to bym se po niego kiedyś podjechał i też przyciemnił - oferuję w zamian czeskie piwko ;) (jak co to pw)

kupiłem na Allegro za szalone 4,50 kawałek 0.3x0.5m :P
Może się w końcu za tydzień wybiorę na piątkowy spot ARGŚ ( bo dziś nie dam rady) to jak też wpadniesz to Ci mogę dać połowę kawałka :D

A to spoko, myślałem że to będzie kosztować miliony monet :D to se gdzieś załatwię, dzięki za tip ;)

Wczoraj nie wytrzymałem i założyłem letnie :)

Tak jak pisałem już w temacie "[Giulietta] Felgi do Giulietty" są to koła z Giulii 18"x 8" ET33.
Opony również z Giulii tzn Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 w RunFlacie 225/45/18 (czyli 5% wyższe niż być powinny do Giulietty).

Na przód przy dużym Brembo potrzebne było 3mm dystansu i co za tym idzie minimalnie dłuższe śruby.
Dystans na szczęście cienki i w miarę miękki - centrowanie się nie straciło a dystans się fajnie dopasował - testowane do 150km/h i nic nie bije.
Co do przekłamywań licznika ... na tych większych oponach kiedy licznik pokazuje 100km/h to GPS podaje 99km/h.

IMG_20200305_190518.jpg
IMG_20200305_190732.jpg
IMG_20200305_190744.jpg
IMG_20200305_190802.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót