• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Brera] AR Brera by Jaso

• Autor wątku Autor wątku Jaso
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jakieś głupoty do Brery pozamawiane z Alledrogo... praca na pół etatu szkodzi jak człowiek siedzi w domu i ma za dużo czasu. Brera czeka na serwis olejowy, ale rozmowa z posiadaczem najtańszej Brery na naszym rynku chyba zainspirowała mnie do powrotu do starego projektu ciemnych lamp tylnych... 5 lat czekały żeby do tego wrócić.
Górna lampa czekająca na przeróbkę, dolna przerobiona w 2015
94711944_556419408612236_5441658830284914688_n.jpg
górna uszkodzona niestety...
94797650_911039679345105_9035539020918030336_n.jpg
BTW naprawdę polecam śledzić kolegę Icon_car_garage na IG. myślę, że będzie to jeden z bardziej "tłustych" projeków Brery. jak na razie zapowiada się smakowicie.

BTW naprawdę polecam śledzić kolegę Icon_car_garage na IG. myślę, że będzie to jeden z bardziej "tłustych" projeków Brery. jak na razie zapowiada się smakowicie.

Zajrzałem, zapowiada się coś wyjątkowego. Szkoda tylko, że na IG. Zapomnę o tym zaraz i tyle będzie ze śledzenia postępów :D Może autor będzie chciał stworzyć wątek na forum? :)

jak dla mnie przyciemnianie grilli czy lamp w Alfach to średni zabieg... rozumiem jeszcze lampy Novitec, albo MM ale takie coś wygląda dziwnie.

Mi się ten projekt z instagrama nie podoba
no cóż dobrze, ze każdy lubi coś innego inaczej byłoby nudno ;)

jak dla mnie przyciemnianie grilli czy lamp w Alfach to średni zabieg... rozumiem jeszcze lampy Novitec, albo MM ale takie coś wygląda dziwnie.
przyciemniania lamp folia też nie lubię bo przestają spełniać swoją rolę /świecić/... ale co do Noviteca to jakby ktoś sam zrobił to byłoby beee... ale już jak firma robi w tysiącach to fajnie ;) ja dlatego wszystkie zmiany staram się robić w pełni odwracalnie dlatego wyczernione lampy są jako 2 komplet.

Weekend majowy sprzyjał pracom przy aucie:
W KOŃCU wymieniłem lewą rączkę na "nową" ale w lepszym stanie niż moja ( która przez poprzedniego właściciela była mocno "podziobana"
IMG_0581.jpg
po wymianie:
IMG_0589.jpg
wymieniłem też plastikowe dekory deski i drzwi, które też niestety u mnie były lekko porysowane. Pojawiły się fabrycznie nowe dekory z szczotkowanego alu:
IMG_0584.jpg
IMG_0586.jpg
IMG_0585.jpg
IMG_0587.jpg
IMG_0588.jpg

Jako że zaciski wyglądają już na nieco zmęczone wjedzie pełna regeneracja zacisków tym razem proszkowa
IMG_2548.jpg
dodatkowo sprawdzona turbina okazało się że drobna nieszczelność przed turbo zasiała spore spustoszenia
IMG_2550.jpg
turbo już po regeneracji, w kolejce czeka jeszcze wymiana oleju w skrzyni i sprawdzenie stanu sprzęgła.

Mówisz, ze chcesz zwalać skrzynie tylko o to aby sprawdzić stan sprzęgła? Jak nie ma objawów to szkoda roboty bo naprawdę jest jej sporo

Po zrzuceniu skrzyni lepiej od razu to sprzęgło wymienić. I koniecznie wysprzęgnik. Szkoda podwójnej roboty później ;)

zrzucenie skrzyni było bardzo dobrym pomysłem bo 2mas okazał sie totalnie dojechany... a najlepsze że tak naprawdę nie dawał znaków zużycia. Wpadł więc cały komplet 2mas sprzegło docisk i wysprzeglik

Gdzie regenerowałeś turbo i jak wrażenia po?

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Szczerze przyznam, że mój mechanik oddał na regeneracje. Gdzieś w rejonie Wawa - Mińsk Maz. jest jakis dobry zakład, z którego on korzysta. koszt ok 1200 wyszło.
Dodatkowo po zrzuceniu skrzyni okazało się, że już troszke poci sie uszczelniacz na wale więc też wymieniony
IMG_2562.jpg

Dawno mnie tu nie było...
Brera cały czas w doskonałej kondycji
IMG_7578.jpg
z zeszłorocznej wizyty w słonecznej Italii

w zeszłym roku dostała brata i jednocześnie spełniłem największe marzenie Brera i Spider 939
thumbnail_IMG_1974.jpg
thumbnail_IMG_1970.jpg

Jednocześnie do garażu zawitała nieco starsza dystyngowana dama
166 3.0 super z polskiego salonu od 1 właściciela
thumbnail_IMG_4493.jpg
thumbnail_IMG_4476.jpg
choć w tym przypadku będzie sporo pracy jeszcze do zrobienia.
jak na razie po uszczelnieniu silnika,
obszyciu kierownicy,
naprawie klimatyzacji

zostało jeszcze sprzęgło
wymiana lamp
lakierowanie auta bo jest strasznie porysowana

Ostatnia edycja:
Ooo, co ja widzę! :o

Zakładaj temat ze 166, jest tego warta :cool:
No i gratuluje wyboru wersji!

Amortyzatory
Powrót