• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Brera] AR Brera by Jaso

• Autor wątku Autor wątku Jaso
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Jaso

Użytkownik
Auto
MiTo 1.4 16V 95km, Brera 2.0jtdm 09' Spider 2.2 JTS 07', 166 3.0 Super BYŁA: AR 156 1.8 T.S. 98'
Witam,
Konto już miałem ale przed dłuższy czas nie używałem więc musiałem założyć nowe.
Przygoda z Alfa zaczęła się dla mnie właściwie od 98 roku kiedy ojciec kupił 156 1,8 T.S. ja osobiście zacząłem nią jeździć w 2008 roku do teraz (załapała się również na fotkach Brery).
Przechodząc jednak do mojej już drugiej włoskiej piękność czyli Brery.
Pierwszy raz siedziałem w Brer'ze w 2007 i wtedy postanowiłem, że kiedyś takowa będę musiał mieć na własność. Dzięki mozolnemu odkładaniu każdego grosza w końcu udało się!! A właściwie cały miesiąc temu czyli 13 lutego zakupiłem wymarzone auto,
rok produkcji: 2009
pierwsza rejestracja w październiku 2009
kraj pochodzenia: słoneczna Italia
podobno od pierwszego właściciela
przebieg podobno oryginalny sprawdzany przy zakupie ale różnie może być:P czyli 98 tys. km, a teraz już prawie 101 tys km
kolor czarny - nero carbonio
opony 235/45/18 Toyo T1 sport
silnik 2.0 JTDm 170 km
radio standardowe cd z mp3

jak do tej pory zrobiony rozrząd z pompą wody
olej selenia oczywiście Pure Energy, filtry i inne graty po zakupowe.
dodatkowo odświeżany lakier + polerka i takie tam woski
napis Brera zdjęty i nie powróci na swoje miejsce bo jak dla mnie źle tam wyglądał:P
renowacja felg również była grana
nowe obszycie kierownicy, lewarka i ręcznego
udało się również kupić w dobrej cenie zimówki Pirelli Sottozero 2 225/50/17
jak na razie DPF i EGR na pokładzie w dalszym ciągu są obecne

co do planów:
to na pierwszy ogień 17 do zimówek prawdopodobnie czarne turbiny z Julki
prawdopodobnie chip bo stock'owe 170 kucy trąci malizną w takim aucie, a przynajmniej wizyta na hamowni aby sprawdzić jak stoi z serią
nowe amory bildstein b6
sprężyny -20 mm przód i -10/15 tył
w dalszej przyszłości
nowe letnie gumy z obecnych Toyo muszą wskoczyć Pirelli P zero nero
za rok może dwa zaciski z srebrnych na czerwone :p również z napisem.
a może kiedyś felgi 19' z Ti
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• IMG_0330.jpg
    IMG_0330.jpg
    83.9 KB · Wyświetleń: 2,510
  • IMG_0335.jpg
    IMG_0335.jpg
    110.2 KB · Wyświetleń: 2,472
  • IMG_0337.jpg
    IMG_0337.jpg
    86.6 KB · Wyświetleń: 2,447
  • IMG_0339.jpg
    IMG_0339.jpg
    112.5 KB · Wyświetleń: 2,471
  • IMG_0340.jpg
    IMG_0340.jpg
    111.8 KB · Wyświetleń: 2,441
  • IMG_0341.jpg
    IMG_0341.jpg
    105.3 KB · Wyświetleń: 2,425
  • IMG_0342.jpg
    IMG_0342.jpg
    85.1 KB · Wyświetleń: 2,468
  • IMG_0344.jpg
    IMG_0344.jpg
    96.4 KB · Wyświetleń: 2,397
  • IMG_0345.jpg
    IMG_0345.jpg
    115.4 KB · Wyświetleń: 2,417
  • IMG_0346.jpg
    IMG_0346.jpg
    107.9 KB · Wyświetleń: 2,402
  • IMG_0347.jpg
    IMG_0347.jpg
    83.1 KB · Wyświetleń: 2,395
  • IMG_0348.jpg
    IMG_0348.jpg
    63.5 KB · Wyświetleń: 2,381
Bardzo ładna sztuka :) Już dzień po zakupie mieliście swoje pierwsze wspólne święto, tj walentynki :D
Jeśli będziesz mył ją ręcznie to życzę miłych chwil spędzonych przy czyszczeniu zakamarków w felgach :sarcastic:

Na żywca też prezentuje się pięknie :-) A tak na marginesie to w Brerach strasznie podobają mi się drzwi bez ramek :-)

Piękne masz auto.
Faktycznie bez znaczka BRERA wygląda lepiej.
Układ wydechowy robi wrażenie ... i te fotele.
Silnik 2.0 JTDm można mocno "podciągnąć".

Jaso, trzeba było zartuszować 6kę bo się zaczną zachwycać nią a tu Brerka miała mieć rolę główną ;-) co za ludzie, co za ludzie :-PPPPPP

Brery teraz wszędzie można spotkać :P a Alfę na czarnych blachach to dopiero rodzynek :D

To prawda to ewenement, w dziale sprzedam auto jest też jedna 146 na czarnych blachach chyba z Radomia.

samochód z Brera Team Warsaw ;) świetna sztuka ! Też chcę pomalować zaciski, srebrne są słabe, nie wiem dlaczego akurat taki kolor wybrali... Do mojej chcę złote/żółte będą dobrze pasować do niebieskiego lakieru. Jak znajdziesz fajny zakład gdzie będą mogli też logo alfy nanieść to daj znaka.

Co do 156 to ma nalatane 284 tys km w benzynie, to całkiem spoko wynik ;) tym bardziej ze silnik nie był w sumie ruszany poza jakimiś głupotami typu wariator.

Sagat co do kalkomanii znaczka na zaciski to kiedyś Twardowski coś mówił ze mogą akie rzeczy zrobić ale czy dalej byłby chętny to nie wiem to było w 2008 jak mi proponował takie rzeczy.

- - - Updated - - -

tak to ta Brera z krakowa

Gratulacje:). Jednak coś jest w powiedzeniu " ziarnko do ziarnka a zbierze się miarka" , w tym przypadku brerka:) Zazdroszcze felg, sam chciałem teraz takie kupić i zrobić na czarno, ale zostawiam swoje i je będę malował. Pozdro dla Brera Team Warsaw ;)

Brera ładna, tez kiedyś o takiej myślałem, ale bym się nie zamienił :) Wnętrze robi robotę ;)

284k kilometrów ? TS czy Vka ? Bo jak TS to nie mam pytań :D

- - - Updated - - -

dobra widzę opis to 1.8 TS no człowieku powiem Ci że dosyć że rodzynek na czarnych blachach to do tego taki przebieg bez żadnych problemów panewkowych itd :D no no :) a jak wygląda zapotrzebowanie tego silnika na olej ? Sory za OT ale ciekawy jestem

po ok 3000 km dolałem ostatnio 100 ml oleju wiec tyle co nic, nie wiem czy to ma wpływ ale zalewana jest tylko selenią 20 K

- - - Updated - - -

silnik uważam że w 156 jest w świetnej kondycji prędzej buda przegnije niż zajadę silnik:P

Amortyzatory
Powrót