• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

AR Brera 2.2 JTS modyfikacje

gorges

Nowy
Auto
Alfa Romeo Brera 2.2 JTS 16V
Witam wszystkich! Chciałbym wykrzesać trochę więcej mocy z silniczka w moim aucie i tu pytanie czy w ogóle jest to możliwe, jakie opcje wchodzą w grę (myślałem o modyfikacji dolotu, wylotu i remapie). Gdzie szukać wykonawcy (kogo polecacie) i jaki byłby szacunkowy koszt. Pozdrawiam!

Supercharger od Autodelty – chyba jedyna sensowna modyfikacja w sensie przyrostu mocy. Z remapem pewnie w okolicach 6 tysięcy GBP (funtów brytyjskich) się zamknie.

Dziękuję za sugestie ale to rozwiązanie zdecydowanie mi niepotrzebne i bardzo drogie. Miałem nadzieję na przyrost mocy rzędu 20KM a nie 120 w budżecie około 6-8k ale złotych nie funtów. W takiej sytuacji chyba muszę sobie dać spokój. Co najwyżej kupię naklejkę z koniczynką i dodam +20 do lansu :edziahaha:Pozdrawiam!

Taki silnik ;) Możesz zawsze dorzucić inny filtr powietrza plus pomyśleć nad wydechem – to się zmieści w rozsądnym zakresie finansowym. Remap głównie poprawi charakterystykę silnika, ale nie zakładałbym zbyt dużych przyrostów.

143.jpg

Na takie przyrosty można liczyć w tym silniku. IMO kompresor albo turbo w silniku.

8 KM i 8 Nm to grubo - biorąc pod uwagę fakt, że remap wolnossaka to przekichana sprawa, lepiej odpuścić. rzetelnej roboty mało kto się podejmie, a gotowce nie mają sensu. i tak jak pisane - kompresor albo turbo. a od siebie dorzucę swap na 1.75 tbi, jak rzeźbić i ładować dziesiątki tysięcy, to na to też można...

Taki silnik ;) Możesz zawsze dorzucić inny filtr powietrza plus pomyśleć nad wydechem – to się zmieści w rozsądnym zakresie finansowym. Remap głównie poprawi charakterystykę silnika, ale nie zakładałbym zbyt dużych przyrostów.

I tak zrobił. Zamówiłem wkład z K&N, mocy nie przybędzie ale brzmienie ze zmodyfikowanym wydechem (taki kupiłem z autkiem, ponoć lepsiejszy od fabrycznego) powinno dać ciekawy efekt.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót