[159] AR 159 TI alcesa

alces1

Aktywny
Auto
AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6
Całkiem spontanicznie stałem się posiadaczem Alfy Romeo 159 Turismo Internacionale sedan.
Kilka faktów:
- produkcja: 2011,
- motor 2.0 JTDm 170KM (seria),
- samochód bezwypadkowy,
- przebieg: wiarygodny ;),
- kolor: bianco polare.
- wyposażenie:
standard TI (fotele skóra/alcantara), czarna konsola,
reflektory ksenonowe,
czujniki parkowania,
elektrycznie składane lusterka zewnętrzne,
nawigacja,
blue&me,
felgi 18" tzw turbiny (przejściowo ;)),
i pewnie coś jeszcze, ale sam nie wiem.
Póki co brakuje mi BOSE (wbrew niektórym dla mnie gra całkiem dobrze) i fotochromatycznego lusterka wstecznego, ale to jest do ogarnięcia. Cieszą mnie natomiast manualne wycieraczki szyby czołowej (jak działają te z czujnikiem deszczu większość pewnie wie...), cieszy mnie brak czujnika zaparowania szyb (bo teraz to ja decyduję kiedy włączam klimatyzację).
Rejestracja oczywiście z "13" na końcu ;)
Ogólnie samochód bardzo zadbany, w dniu zakupu podpięty pod komputer, bez błędów, korekty wtrysków bardzo dobre. Samochód wciąż posiada DPF (ostatnie wypalanie ponad 700km wstecz).

Mankamenty: odpryski od kamieni na masce oraz przednim zderzaku.

Plany:
pełen serwis samochodu (z początkiem listopada),
duplex Ulter (już jest),
ciemne szyby,
program,
lotka na klapę (jak w poprzedniej 159),
DLR (jak w poprzedniej 159),
jakieś lepsze audio (może swap BOSE?),
na zimę 18" tzw półksiężyce, na lato 19" (nie wiem jeszcze jakie).
Wymieniłem też podświetlenie rejestracji na LED.
IMAG2544-1.jpg
Póki co tylko jedna fotka, bo samochód stoi w garażu i czeka na serwis, od tego zaczniemy ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

Ostatnia edycja:
Najlepsze jest to, że ja wcale nie polowałem... Ale dzięki:)
Przyznam, że trochę głupio się czuję, taka nagła przesiadka z czarnej na białą :)
Fotki oczywiście będą, ale póki co aura średnio dopisuje.
Pozdrawiam
- Rafał

Czasami i tak bywa - coś ciekawego niespodziewanie się pojawi, i nagle szybka decyzja :)
Grunt, że trafiło Ci się świetne, świeże auto (to przecież sama końcówka produkcji), w super wersji, i jeszcze w fajnym kolorze - by nie rzec, że w najlepszym!
Głupio się czujesz? Czyli jesteś w szoku, że w bieli dziewiątka wygląda jeszcze lepiej? ;)

Ale skromnością nie grzeszysz??????
Ja mam wiecej zdjęć niz tutaj zamiesciles??????

- - - Updated - - -

Ale skromnością nie grzeszysz

O co chodzi z tym że na forum nie zawsze właściciele aut chcą podawać przebieg? Oczywiście to nie mój interes. Pytam tylko z ciekawości.

Biała 159 robi robotę:)

Bo jak pida niski to dywagacje ze cofany, a jak wysoki to dojechana.Najlepiej zamieścić rok produkcji a przebieg to opcja do indywidualnego uznania.

Najlepsze jest to, że ja wcale nie polowałem... Ale dzięki:)
Przyznam, że trochę głupio się czuję, taka nagła przesiadka z czarnej na białą :)
Fotki oczywiście będą, ale póki co aura średnio dopisuje.
Pozdrawiam
- Rafał

biała z czarnym srodkiem jest super, sam chcialem taką albo czekoladowa z jasnym srodkiem i tez spontanem taka zanabylem
niech sie dobrze wozi:)

Szkoda, że tak mało zdjęć. Prawdę powiedziawszy, jak tak czytałem twój drugi temat, to spodziewałem się, że może jakieś TBi wpadło.

Co do Bose w alfie, cóż, gra całkiem, całkiem, zwłaszcza porównując do zwykłego ori audio, aczkolwiek nie jest to zestaw dla audiofila (albo bujałem się autem z wyżyłowanym tym Bose ;D )

A Czarnula zostaje, czy zmienia właściciela?

Bo jak pida niski to dywagacje ze cofany, a jak wysoki to dojechana.Najlepiej zamieścić rok produkcji a przebieg to opcja do indywidualnego uznania.

Lub jak to mawiają koledzy handlarze, "Cena i przebieg: do ustalenia"

Ale skromnością nie grzeszysz������
Ja mam wiecej zdjęć niz tutaj zamiesciles������
Taki przywilej wielkich tego świata ;P
Ty masz brzydkie zdjęcia, na forum wrzucę ładniejsze :)

Gratulacje i powodzenia ☺
Dzięki!

O co chodzi z tym że na forum nie zawsze właściciele aut chcą podawać przebieg? Oczywiście to nie mój interes. Pytam tylko z ciekawości.
Misiu świetnie to wytłumaczył.

biała z czarnym srodkiem jest super, sam chcialem taką albo czekoladowa z jasnym srodkiem i tez spontanem taka zanabylem
niech sie dobrze wozi
Oby tak było.

Szkoda, że tak mało zdjęć. Prawdę powiedziawszy, jak tak czytałem twój drugi temat, to spodziewałem się, że może jakieś TBi wpadło.
Raptem jedno zdjęcie, ale spokojnie, będą kolejne :)
Tbi miało być i kilka miesięcy temu jedna uciekła mi sprzed nosa, ale nie byłem w pełni przekonany do tbi, więc jest kolejny diesel, ale tak jak pisałem, zakup zupełnie spontaniczny.
Pozdrawiam.
- Rafał

Gratulacje!!
Z przebiegiem jest tak że musi być 1 lub nieznacznie poniżej 2. Jak jest 2 i więcej to już be....... a Jak jest 3 z przodu to już jest masakra i szrot itp. itd. Czysty przykład: Mam wystawioną Alfę 159 z Serwisem do końca i przebiegiem 300 z hakiem - zero telefonów. Z dwa dni temu zmieniłem ogłoszenie i w przebiegu napisałem tylko cyfrę 3. Telefonów było z 16, ale z pierwszym pytaniem o przebieg. Jak mówię że 300 z książką do końca to słysze: co to za szrot? taki przebieg? LUDZIE są Poje......., a później kupują perełki za 10k+ średnia cena giełdowa, Zazwyczaj diesle 2005-2008 z przebiegiem 140-199tyś bo przecież 2 nie może być pierwsze. Co za mentalność i co za kraj. Przepraszam Rafale za Offtop ale nie mogłem się powstrzymać. Pozdrawiam wszystkich.

Gratulacje!!
Z przebiegiem jest tak że musi być 1 lub nieznacznie poniżej 2. Jak jest 2 i więcej to już be....... a Jak jest 3 z przodu to już jest masakra i szrot itp. itd. Czysty przykład: Mam wystawioną Alfę 159 z Serwisem do końca i przebiegiem 300 z hakiem - zero telefonów. Z dwa dni temu zmieniłem ogłoszenie i w przebiegu napisałem tylko cyfrę 3. Telefonów było z 16, ale z pierwszym pytaniem o przebieg. Jak mówię że 300 z książką do końca to słysze: co to za szrot? taki przebieg? LUDZIE są Poje......., a później kupują perełki za 10k+ średnia cena giełdowa, Zazwyczaj diesle 2005-2008 z przebiegiem 140-199tyś bo przecież 2 nie może być pierwsze. Co za mentalność i co za kraj. Przepraszam Rafale za Offtop ale nie mogłem się powstrzymać. Pozdrawiam wszystkich.

Zgadzam się w 100%. Tu gdzie mieszkam jest troszkę inaczej. Z tym że Ty piszesz o swoim aucie które chcesz sprzedać. A jaka jest różnica czy samochód który mam i używam ma 100,200 czy 300 tys.km.

Rafał, piękna sztuka!
Na tej jednej fotce niewiele na razie widać, ale zapowiada się bardzo ciekawie :)

Co do automatycznych wycieraczek to też ich w mojej nowej Alfie nie mam i też jakoś bardzo nie żałuję ;)

Rafał, piękna sztuka!
Na tej jednej fotce niewiele na razie widać, ale zapowiada się bardzo ciekawie

Co do automatycznych wycieraczek to też ich w mojej nowej Alfie nie mam i też jakoś bardzo nie żałuję
Hej.
Dzięki:)
Powoli kompletuję graty do dalszej zabawy, efekty będę stopniowo prezentował.
Pozdrawiam.
- Rafał

Hej.
Dzięki:)
Powoli kompletuję graty do dalszej zabawy, efekty będę stopniowo prezentował.
Pozdrawiam.
- Rafał
Efekt będzie się prezentował jak najpierw wstawisz foty bazy, a nie tylko efekt końcowy.
Choć pewnie u Ciebie efektu końcowego to nigdy nie będzie - cały czas coś będziesz modził ;)

Gratulacje! Po dywagacjach nt przebiegu zakładam, że byłoby czym się pochwalić ;) Mam na myśli okazyjną wartość :)
Rzekłbym, że obecny kolor w porównaniu do Nero carbonio będzie mega praktyczny :D

Amortyzatory
Powrót