• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

AR 156 Zmiana koloru podświetlania zegarów

A ja to zrobiłem tak ;potrzebny papier ścierny wodny szkot i rurka termokurczliwa_DSC0474.jpg_DSC0481.jpg_DSC0485.jpg_DSC0488.jpg

Załączniki

• _DSC0477.jpg
    _DSC0477.jpg
    66.1 KB · Wyświetleń: 347
Ostatnia edycja:
No ładnie, ja to w każdej 156 poprawiłbym kolor świateł długich. Jest taki do niczego- coś a la zieleń.
W 147 są ładne, niebieskie ;)

No ładnie, ja to w każdej 156 poprawiłbym kolor świateł długich. Jest taki do niczego- coś a la zieleń.
W 147 są ładne, niebieskie ;)

Jeśli chodzi ci o diode sygnalizującą włączone światła długie to w 147 jest ona najgorsza, tak wali po oczach w nocy że rozprasza totalnie. Co do modyfikacji- ciekawie wyszło, nie lepiej było zmienić żarówkę zamiast osłonić ją czerwoną termokurczką ?

jeszcze tylko z prawej strony zegar i gotowe
attachment.php

Nawet ładnie wyszło :)

Wyszło ładnie ale od rozpoczęcia tematu minęło 2 lata a nadal nie ma zdjęć kompletnego wnętrza...

Moze na zdjeciu tak wyszło ale w realu jest bardzo ladnie.

Że niby zdjęcie nie oddaje "uroku" tej przeróbki? Nie oszukujmy się, przecież to wygląda tragicznie. Choinka, aż miło i do tego ciemne miejsca...

gościu u mnie w alfie wszystko świeci na czerwono i efekt identyczny jak audi

Jak wszystko świeci na czerwono tobzapodaj zdjęcia wnętrza nawet fonem i napisz jak zmieniales podświetlenie przycisków i innych drobnych rzeczy.

Witam, aby nie zakładać nowego tematu to zapytam w tym, jak wyjąć wskazówki z zegara tak aby po założeniu były w tej samej pozycji ? Pytanie może śmieszne lecz nie do końca, bo ktoś powie "wyjmujesz przy ograniczniku i tak zakładasz", właśnie tak nie jest kiedyś zrobiłem tak w innym samochodzie i przekłamania były spore bo aż 10 km/h na prędkości, temperatura też pokazywała inaczej, ogólnie wszystko nie było tak jak fabryka tego chciała.

Amortyzatory
Powrót