• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

AR 155 2.0 94r !!

• Autor wątku Autor wątku Mdx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jeszcze na forum go nie ma ale myślę że to tylko kwestia czasu :wink:

Najładniejsza jest ta trzecia Alfinka :mrgreen:

:lol: :lol: :lol:

Tą Ropuchę już parę razy holowałem do warsztatu :wink:

Jest to samochód koleżanki i tylko 2 rzeczy są w nim ciekawe:

- elektrycznie sterowany materiałowy dach
- możliwość przesuwania tylnich foteli

No i staruszka doczekała sie remontu silnika! Miała iść na sprzedaż ale młodszy brat stwierdził że sie nią zaopiekuje. Tak wiec sprzedał suzuki swift i oddał tą staruszkę do warsztatu.

Parę fotek silnika jakie udało mi sie zrobić :

Małe zmiany:
-pomalowane zaciski na czerwono
-progi w kolorze nadwozia
-nowy błotnik,klamka i lusterko
-naklejka :mrgreen:

super alfa. A tak swoją drogą skąd masz ta naklejke? Bo ja kiedyś dla siebie taka zamówiłem ale była w fatalnej jakości nei to co u ciebie.

b.pawelek napisał:
A tak swoją drogą skąd masz ta naklejke?

Szkic przygotował w Corelu mój kolega, później wystarczyło przesłać go do drukarni. Koszt to niecałe 80zł. Jakbyś był zainteresowany to mogę przesłać Ci ten plik.

Pzdr

Z czego (na czym wydrukowana) jest ta naklejka? Tudzież gdzie ją robiłeś? Chcę sobie też zrobić naklejki, projekt i przygotowanie zrobię sam ale nie wiem na czym ew. gdzie wydrukować.

Dzięki, adres mi pasuje także się do nich przejdę :).

a jak kleiłes że na takiej dużej naklejce nie pozostawały ci bąble? Bo jednak te białe obrysy są raczej spore?

taką naklejke widziałem na zlocie w karwii na 166 bodajże. niestety pod wpływem gorąca zaczeła się zawijać :/

no to była z gówna jakiegoś wykonana. Ja mam sporo naklejek i żadnej się to nigdy nie stało. Na niektóre folie jest po 2 lata gwarancji.
u nas w wawie jest firma naklejki PL i oni by się podjęli wydrukowania takiej naklejki ale nie daje mi spokoju jak ardzo cięzko jest ją przykleić. Czy może jakaś specjalna technika przy doklejaiu?
Dzięki

b.pawelek napisał:
jak kleiłes że na takiej dużej naklejce nie pozostawały ci bąble?

No niestety pare bąbli się zrobiło :evil: podobno dla tego, że naklejaliśmy ją z bratem na sucho a powinniśmy zrobić to na mokro :roll:

Całe szczęście, że po paru słonecznych dniach naklejka sie rozgrzała dosyć mocno i większość bąbli przestała istnieć :mrgreen:

bobryt napisał:
niestety pod wpływem gorąca zaczeła się zawijać :/

jak na razie nic takiego się z nią nie dzieje :D

No to rzeczywiście nieciekawie:( Alfka dostała troszke po twarzy:(

Śmierć tej 155 miała miejsce na ul. Opolskiej w Krakowie tuż przed wjazdem na estakadę. Jadąca lewym pasem kobieta w ostatnim momencie sobie przypomniała że nie chce wjeżdżać na estakadę tylko pod nią, a że nie miała za bardzo jak zmienić pas ruchu to postanowiła się zatrzymać. Seat jadący za nią z trudem wyhamował, następny był mój brat który wylądował na dupie seata. Był jeszcze jeden samochód jadący za bratem ale on odbił w lewo i przywalił lewym bokiem w barierki odgradzające pasy ruchu.
Niestety ale większość kobiet na drodze to tylko zagrożenie...

PS
chce ktoś ją na części ??
- silnik jakieś 20-30 tyś po remoncie (dalej na chodzie)
- nowe wahacze przód + drążki kierownicze (jakieś 2-3 miesiące temu)
- nowe tarcze przód + klocki przód i tył (wymienione 2 tygodnie temu)
- nowe przewody + nowe świece (wymienione miesiąc temu)

jak ktoś jest zainteresowany to proszę pisać

Człowieku, nie załamuj mnie i nie denerwuj, tylko powolutku i wyremontujesz ten piekny wozik.

Amortyzatory
Powrót