G
Gino
Guest
Odbiór radia zakłócany w trakcie włączenie ogrzewania tylnej szyby. CD bez uwag tylko radio. W czym jest problem?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czy to dotyczy tylko sedanów czy również sportwagona bo u mnie w kombi tez mam ten problem i coraz bardziej mnie to denerwuje.Maciek-156 napisał:Tylny prawy słupek , pod tapicerką
miałem podobnie, po 2 dniach jak się samo zepsuło tak się samo naprawiło![]()
Panowie moja rada jest taka.. Jak w poprzedniej AR 156 przed FL miałem kłopoty z łapaniem stacji radiowych, odpiąłem oryginalną wtyczkę, pociągnąłem od radia inny kabel, którego rdzeń przylutowałem do drutu antenowego (oryginał z Fiat'a, bodajże seicento za 30 zł) a ekranowanie do masy auta. Tak spreparowany drut anteny wsunąłem pod podsufitkę nad lusterkiem wstecznym. Nie dość, że nie widać wówczas mało estetycznej anteny, to jeszcze odbierało mi wszelakie dostępne stacje radiowe, więc spełniało swoje główne zadanie. Podczas montażu tego "substytutu anteny" należy zdjąć plastik ze słupka bocznego (w wersjach z kurtynami trzeba uważać na drucik przytrzymujący obudowę słupka, który jest przymocowany w miejscu śruby, pod zaślepką z napisem airbag) a wcześniej kabel przeciągamy pod kierownicą na wysokości bezpieczników. Ważne jest przy tym jednak jakość drutu antenowego oraz kabla, który koniecznie trzeba dobrze polutować, żeby nie było strat sygnału.
Koledzy sportwagon nie ma anteny do radia na dachu a w spojlerze tylnej klapy!!!!