• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Antek Alfa Romeo 146 TS

• Autor wątku Autor wątku Antek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Antek

Guest
Alfa Romeo 146
silnik 1.4 Twin Spark 103 KM + LPG sekwencja
rocznik 1998
"sedan"
kolor bordo
el.szyby przednie
wspomaganie kierownicy
halogeny
radio Panasonic 4x40 kaseta + 6 fabrycznych głośników
air bag kierowcy

I jak frajda z jazdy :mrgreen: :mrgreen:

Antek napisał:
Podobno to ma być sedan. jak ktoś potrafi to wytłumaczyć to niech napisze.
to nie mialbyc sedan... zalozenie projektantow bylo takie zeby zrobic hatchbacka ktory bedzie przypominal sedana... tylko na allegro niektorzy nie wiedza co to sedan :)

No właśnie i koleś w komisie chyba sie też nie znał i w dowodzie rejestracyjnym jest napisane ze to sedan :x

hehhe to niezle jaja...
bardzo ladna alfa zapomnialem napisac :) kolorek fajny :)

Dokładnie :mrgreen: . I mam nadzieję, że te ochydne(kwestia gustu :P ) lampy, które masz w profilu nie sa na tw\oim samochodzi ani tam nie będa :mrgreen: :?:

Wołek napisał:
Dokładnie :mrgreen: . I mam nadzieję, że te ochydne(kwestia gustu :P ) lampy, które masz w profilu nie sa na tw\oim samochodzi ani tam nie będa :mrgreen: :?:

albo będą czarne lexusy albo na orginalne nakleję czarną folie albo dymione się kupi
:twisted: :twisted:

Ja proponuję ci zrobić je na czerwono w całości, ale z głową, bo za "amerykańskie" kierunki traci się dowód :D

Wołek napisał:
Ja proponuję ci zrobić je na czerwono w całości, ale z głową, bo za "amerykańskie" kierunki traci się dowód :D

Nie ma sensu sie bawić w całe czerwone bo dużo im do tego nie brakuje a jeszcze ryzykować ... nie opłaca się. Zresztą czerwone mi sie nie podobają i wole dymione albo czarne lexusy :P

Antek widze że nosi Cię do tuningu, więc powiem Ci tyle -pamiętaj o jednej podstawowej rzeczy: tuning ma poprawiać wizerunek auta a nie go zepsuć!
Ja osobiście uważam, że Alfa jest dziełem skończonym i nie ma potrzeby tego zmieniać. Ale to oczywiście moje zdanie...

Scrat-155 napisał:
Antek widze że nosi Cię do tuningu, więc powiem Ci tyle -pamiętaj o jednej podstawowej rzeczy: tuning ma poprawiać wizerunek auta a nie go zepsuć!
Ja osobiście uważam, że Alfa jest dziełem skończonym i nie ma potrzeby tego zmieniać. Ale to oczywiście moje zdanie...
Podpisuje się pod tym:)

nie rób leksós luk ... po co Ci taki tiunink, Chyba że załozysz LPG i za "taryfę" bedziesz robił do Manieczek ;-)
To nie to auto zeby tam tak gmerać . Jeśli masz w sobie wirusa Quoresportivo zainwestuj w zawieszenie, przyblokuj amorki, twardsze spręzyny daj..trochę poliueretanu etc ... i jak dasz na zakręcie to nie będziesz potrzebował leksósuf .. bo nikt nie zdązy cię zobaczyc ;-)
Fajne auto. Szkoda gmerać.

RAF napisał:
nie rób leksós luk ... po co Ci taki tiunink, Chyba że załozysz LPG i za "taryfę" bedziesz robił do Manieczek ;-)
To nie to auto zeby tam tak gmerać . Jeśli masz w sobie wirusa Quoresportivo zainwestuj w zawieszenie, przyblokuj amorki, twardsze spręzyny daj..trochę poliueretanu etc ... i jak dasz na zakręcie to nie będziesz potrzebował leksósuf .. bo nikt nie zdązy cię zobaczyc ;-)
Fajne auto. Szkoda gmerać.
Zgadzam się z tobą:)|Co racja to racja....

to co miał byś wydać na lexsus looki odłóż na alusy, i tym zajmij się w pierwszej kolejności.
, bez alusów szkoda co kolwiek zaczynać. Potem Kierownica skórzana,może ringi na zegary, wydech itp.
Najlepiej było bytrafić jakąś 146 junior na części i ją oskubać z bajerów,

Dokładnie co do tunigu Alfy to uważaj,bo spieprzyć jest łatwo ale pózniej odwrócić będzie ciężko.
Nie wiem czy wiesz Antek ale mieszkasz niedaleko mnie i Twoją mamę zaprosiłem na forum.

Garos napisał:
Dokładnie co do tunigu Alfy to uważaj,bo spieprzyć jest łatwo ale pózniej odwrócić będzie ciężko.
Nie wiem czy wiesz Antek ale mieszkasz niedaleko mnie i Twoją mamę zaprosiłem na forum.

No właśnie mi mama mówiła ze ktoś jej polecił to stronke ale nie wiedziałem kto :mrgreen: pewnie sie poznamy lepiej na spociku najblizym mama też powinna być :mrgreen:

Po długim namyśle i dzisiejszych cenach paliw narodził się pomysł który pewnie wielu się nie spodoba. Alfa otrzymała instalację LPG :roll: Jest to sekwencja z butlą w kole. Jak narazie nie odczuwalna jest różnica między benzyną a gazem tak jak i samo przejście.

A po 2 Antek Junior czyli ja ZDAŁEM PRAWKO :!: :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: Czyli nowy driver Alfy w rodzinie :mrgreen: :mrgreen:

Taka jak moja i widze ten sam problem na tylnim znaczku zlazla ta niebieska obwodka od napisu i ogolnie fajna bo taka jak moja :mrgreen:

to co miał byś wydać na lexsus looki odłóż na alusy, i tym zajmij się w pierwszej kolejności.

Popieram - ladne felgi to podstawa!

Antek napisał:
A po 2 Antek Junior czyli ja ZDAŁEM PRAWKO :!: :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: Czyli nowy driver Alfy w rodzinie :mrgreen: :mrgreen:
Antek napisał:
o właśnie mi mama mówiła ze ktoś jej polecił to stronke ale nie wiedziałem kto :mrgreen: pewnie sie poznamy lepiej na spociku najblizym mama też powinna być :mrgreen:

Gratuluje i do zobaczenia!

Małe przypomnienie parę nowych foteczek w deszczu

A tu motorek już z instalacją LPG:

ps. lusterko jest juz całe :P

Amortyzatory
Powrót