• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Android auto w roczniku 2016

Drst

Nowy
Auto
159SW 1.9 175km 2007, Giulia 2017 2.0TB 200KM
Witam.

Ponieważ znalazłem wiele sprzecznych informacji chciałbym spytać kogoś kto przerabiał temat.
Posiadam rocznik 2016 jednak z najnowszymi aktualizacjami.

Czy takowy egzemplarz obsługuje AA i jeśli tak to jak wygląda procedura podłączenia go? Wczoraj próbowałem ale nie wyglądało to za dobrze.

Z góry dzięki za pomoc.

Wklejam link do wątku, tutaj masz z grubsza opis jakie wymagania musi spełniać samochód żebyś mógł aktywować android auto.
https://www.forum.alfaholicy.org/gi...radia_dolozenie_android_auto_car_play-14.html
W skrócie:
Jeśli masz samochód z 2016 to raczej nie ma szans na aktywację. Pozostają Ci jedynie nakładki typu eng Custom.

Android Auto możesz aktywować tylko gdy masz samochód z końcówki 2017 roku z oprogramowaniem 051.X i wyższym. Szczegóły znajdziesz w linku powyżej bo to nie tylko aktywacja w oprogramowaniu, musisz też zmieniać USB hub.

To trochę nieścisłe informacje. Rocznik auta nieważny, wersja radia i jego softu gra rolę. Na rynku jest juz trochę aut z początku produkcji, w których wymieniono radio np. na gwarancji, jak u mnie, na takie, które spełnia wymogi. I wtedy droga do AA wolna. Na ten temat też już dużo tu napisano. M.in. ja, wystarczy przeszukać posty.

Amortyzatory
Powrót