Amortyzatory

• Autor wątku Autor wątku bassman
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
z tymi amorka mi na 3 i 4 sróby: da się coś przełożyć z jednego do drugiego żeby pasowały.Bo mam w alfie na 3 zepsute i dobre całe kolumny na 4 .Da się cos wykombinować?

potym ze były niedawno wymieniane, a alfa dostała w dupę.także wmiarę dobre musza być.A te co mam u siebie to totalny złom.Samochód stoi praktycznie na sprezynach.

Amory do 33 sa tylko te 2 wspomniane modele o ktorych juz sie dowiedziales, dobrac sie nic nie da, a kupic tanszy niefirmowy sie nie oplaca.

Jak chcesz to moge je od Ciebie odkupic w rozsadnych pieniadzach, a za kase odemnie sobie kupisz trzysrubowe.
Jakiej firmy i jaki model masz tych amorkow?

juz się ich pozbyłem takze przykro mi.Ale nie moge znależc na 3 sruby nigdzie.Znalazłem tylko jeden.Jak by ktos miał lewy przód to bym bardzo chetnie kupił.Pilna sprawa.

Witam

Całe kolumny 2 szt - 500 zł stan podobno bdb, tel: 503-822-992

A tak wogóle to w Radomiu facet regeneruje amortyzatory, koszt 100 za 1 szt, warunek nie mogą być pordzewiałe. Podobno działają.

phantom71 napisał:
A tak wogóle to w Radomiu facet regeneruje amortyzatory, koszt 100 za 1 szt, warunek nie mogą być pordzewiałe. Podobno działają.

Napisz cos wiecej o tym regenerowaniu konkretnie kto to robi i gdzie!!!

A całkiem mozliwe, dziś wieczorem będę miał namiary na człowieka to napiszę na forum. Podobno bdb regeneruje, już nie jeden klient mi to mówił.

chłopaki - tylko zwróćcie uwagę na konstrukcję amortyzatora do alfy 33, zwłaszcza tego mocowanego na 4 śruby. na górze amortyzatora jest miejsce na łożysko oporowe.
gdzie tam wspawać kawałek rury z gwintem i jak to zakręcać?. w/g mnie się nie da.
być może się mylę - chciałbym zobaczyć fote zregenerowanego amortyzatora do 33 mocowanego na 4 śruby.
jeśliby się dało to byłaby super sprawa.

No masz racje ale czy by nie dało rady przyspawać od nowa tej części amortyzatora tylko czy by to wyszło równo a co do amortyzatora na 3 śruby to według mnie by było łatwiej zrobić

Ale regenerowac domowym sposobem to tylko olejowki a w Alfie 33 sa gazowoolejowe.
Nie wydaje mi sie aby zregenerowane choc w 30 % byly tak dobre jak nowe.
Takie operacje to maja sens w maluchach i plonezach tam gdzie jest resor a nie sprezyna.

No wszystko OK, tylko ja dostałem cynk od chłopaka który właśnie regenerował amorki do 33, podobno jest zadowolony, ma mi wysłać nr tel. do tego gościa wieczorem, SMS-em

Zakład znajduje się ok 2 km od Radomia ( Bielicha )

Daj konkretne namiary do tego goscia. Codziennie jak jade do pracy i z powrotem jade przez bieliche wiec moge podjechac i sie zapytac.

Lejek, ja mieszkam na Milejowicach w lesie, też codziennie jeźdżę do pracy przez Bielichę , dziś sprawdziłem wszystkie zakłady przy trasie, nikt nie robi ale sa zakłady jeszcze w bocznych ulicach, a ta niećwieja jeszcze mi sms nie wysłała.

jeśli twój amortyzator jest mocowany na 3 śruby (u góry) a ten na zdjęciu z allegro ma dolną miskę sprężyny przyspawaną na stałe to będzie pasował. zresztą kolega lejek na pierwszej stronie tego tematu zamieścił odpowiedni obrazek (dolny) który wszystko wyjaśnia.

Amortyzatory
Powrót