• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Alu/kompozyt/stal

Kolpak

Użytkownik
Auto
Giulia Q
Panowie orientujecie się co konkretnie z nadwozia z czego jest wykonane w Quadrifoglio?
Maska/dach(?) - włókno w.
Błotniki P./drzwi (wszystkie?) - Alu
A reszta?

Zapytaj w ASO.
Tak przy okazji, Giulia Q - waga 1620 kg (Stelvio Q 1830 kg),
dla porównania wersja 280 KM w Giuli: 1530 kg, Stelvio 1660 kg.
Czyli werjse Q sa cieższe od 280 KM o 170 kg (z tego większość silnik pewno),
zas Stelvio od Giuli o 130 kg.

Ostatnia edycja:
Giulia Veloce w wersji z Q4 waży 1530kg. Do niedawna w cennikach i możliwe w instrukcjach był błąd (poprawili to na wiosnę) - podawali bodajże 1450kg (albo 1430, nie pamiętam), ale ta wartość zgadzała się z wersją UK Veloce - czyli bez Q4. W dowodzie rejestracyjnym mam 1530kg (pozycja G)

Tak, tam jest sporo błędów, jak wchodziło Stelvio, to mówili wręcz, że jest tylko 60-100 kg cięższe od Giuli, wiec wierzę w to, że ma 1530 a nie 1450 (poprawię).
A co do blędów w PDF np: średnice tarcz w Stelvio sa z Giuli, a w Giuli ze Stelvio :D
Realnie Stelvio 280 KM ma p 330 i t 320 mm,
zaś Giulia 280 KM: p 330 (lub 320) i t 292 mm.

Ostatnia edycja:
myslalem ze giulii przy opcji powiększonych tarcz (stanard w veloce) tyl jest 320 - tak bylo od zawsze, zanim jeszcze stelvio w ogole weszlo na rynek (zanim byly katalogi) chyna zmierze jak to jest u mnie.

a i tak obecne cenniki sa mocno poprawione, sledzac oferte/interesujac sie modelami wylapalem nascie błędów i pare razy dalem znac fca polska, wiekszosc poprawili (choc w przypadku niektorych zajelo im to nawet ponad rok)

W Stelvio na tarczach nie ma prawie róznicy 330/320, no i miałem mierzone.
Natomiast w Veloce widac róznice od razu przód-tył:
https://www.netcarshow.com/Alfa_Romeo-Giulia_Veloce-2017-1600-0c.jpg
Poza tym, jeżeli Stelvio i Giula miały by mieć te same tarcze, to trochę by przegięli w Stelvio :D
Zresztą uważam, że Stelvio 280 KM ma za małe tarcze, powinna mieć chocby ze wzgledu na wagę, takie jak Giulia Q.

Tak, tam jest sporo błędów, jak wchodziło Stelvio, to mówili wręcz, że jest tylko 60-100 kg cięższe od Giuli, wiec wierzę w to, że ma 1530 a nie 1450 (poprawię).
A co do blędów w PDF np: średnice tarcz w Stelvio sa z Giuli, a w Giuli ze Stelvio :D
Realnie Stelvio 280 KM ma p 330 i t 320 mm,
zaś Giulia 280 KM: p 330 (lub 320) i t 292 mm.

Już co najmniej raz Cię poprawiałem a Ty dalej nieprawdziwe dane podajesz.
Giulia 280KM z opcją powiększonych tarcz (lub Veloce w standardzie) ma 330 przód i 320 tył, tak samo jak Stelvio 280KM.

http://www.forum.alfaholicy.org/giu...wiercane_rozmiary.html?highlight=#post2111221

Na zdjęciu, które wkleiłeś, jest 330/320 tylko masz wrażenie, że tył jest mniejszy, bo widzisz światło przez felgę. Porównaj do którego miejsca felgi sięga tarcza.
Tu masz z mojej:
https://photos.app.goo.gl/LJVnyiaZbn4k1ztA7

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót