• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alternatywa dla loudlinka i audiostrady?

I bylo to o wiele bqrdziej praktyczne niz obecnie zmienianie utworow przez tablet.

Po prostu otworz sie tez na innych potrzeby

Ja np. rozumiem Cię Darek, sam używam Audiostrady jak mi zależy na muzyce w tle. Ale męczy mnie fakt, że jak chcę coś dorzucić do muzyki, to karta SD jest w aucie.. A jak chcę posłuchać czegoś w dobrej jakości.. no to pozostaje tylko FLAC z telefonu przez BT, bo mi Audiostrada obsługuje tylko mp3 320kb/s. A różnica jest słyszalna, przynajmniej na moim audio w 166 :P

Co do uchwytu na smartfona/tablet - można go ładnie wkomponować w kilku miejscach, aczkolwiek zrobienie tego ze smakiem nie jest łatwe, to fakt :)

Ale przecież moduł BT łączy i transmituje muzę bezprzewodowo to nie masz Darek żadnych uchwytów i tabletów.
Odnioslem sie do slow bussoholika na temat uchwytu na tablet.

Ja obecnie podlaczam aux do tabletu ale zeby zmienic utwor to musze wziqc tablet w rece, odblokowac go i dopiero zmienic utwor, nikt mi chyba nie powie ze nacisniecie jednego przycisku na ics/kierze nie jest bardziej proste.

tablet można zabudować w schowku górnym, albo kupić mniejszy model, albo korzystać z własnego telefonu, odnośnie sterownia to: http://www.cnet.com/products/isimple-bluclik/ 20 USD czyli jakieś 100 zł ale warto bo bardzo dobra jakość wykonania, można nawet dwa sobie takie zaczepić po dwóch stronach i masz mega multifunkcję z 10-cioma przyciskami :)

Jeśli telefon to jest wiele sposobów na automatyzację. Zazwyczaj nie wyciągam swojego z kieszeni i mam automatycznie odpalanego yanosika + spotify jeśli tylko jestem w zasięgu bluetooth samochodu, można to też zrobić w inny sposób.

Fajny ten pilot BT ale to chyba nie działa tak ze wszystkim? Pewnie tylko do jabłek....

Bardzo ciekawe. Sprawdzałeś jak to działa?

Bardzo ciekawe. Sprawdzałeś jak to działa?

Można zamontować do kierownicy lub w dowolnym innym miejscu, w zestawie jest podstawka magnetyczna. Działa tak, że telefon widzi te urządzenie jako klawiaturę bluetooth. Jest sterowanie next prev, play pauza, da się zrobić prosty czterokierunkowy d-pad oraz wywołanie funkcji sterowania głosem.

O ile kiedyś sterowanie głosem nie miało w ogóle sensu to teraz w androidach działa to bardzo dobrze (wersja 5.0 i wyżej) nawet po polsku. Właściwie taki pilot załatwia wszystkie moje potrzeby, szukam jeszcze czy nie ma jakiegoś bardziej rozbudowanego.

Nooo to ja czekam aż przetestujesz i biorę to.

dodam od siebie że Audiostrada w wersji v9 obsługuje już format .waw wiec można bezstratnie wrzucić swoje plyty cd.

dodam od siebie że Audiostrada w wersji v9 obsługuje już format .waw wiec można bezstratnie wrzucić swoje plyty cd

Ciekawa informacja! A jak można sprawdzić którą wersję posiadam? To jest kwestia softu? Można to jakoś flashować do nowszej edycji?

A masz w audiostradzie dodatkowe wejscie na zestaw glosnomowiacy ? U mnie na opakowaniu bylo napisane ktora wersje mam.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

A ma ktoś bluetooth od audiostrady? Zastanawiam się, czy go kupić, czy podpiąć np. avantree cara2 do wejścia aux w audiostradzie. Niewątpliwą zaletą dedykowanego rozwiązania jest to, że można go całkowicie ukryć, wyciągając tylko mikrofon, nie trzeba też dodatkowego zasilania z zapalniczki. Interesuje mnie natomiast jakość przesyłanego dźwięku. Skoro już mam tę audiostradę to chcę z tego zrobić zestaw hands free oraz puszczać muzykę ze smartfona/tabletu. Dodatkowo przy dedykowanym rozwiązaniu mogę odbierać połączenia przyciskami z ICS, więc nie trzeba mieć żadnych urządzeń na wierzchu. Smartfona mam zawsze przy sobie, więc lepiej puszczać piosenki z niego, nie ograniczają nas wtedy żadne kodeki itp. Mam podgląd na tytuły, radio internetowe, youtube, filmy, nawigację itp. Teraz tylko kwestia czy dedykowany moduł od audiostrady ma odpowiednią jakość dźwięku. Ciekawe też, czy można przyciskami na ICS przełączać piosenki w smartfonie, tak jak to działa w loudlinku. Wtedy nie trzeba smartfona nawet wyjmować z kieszeni....

Miałem też taki dylemat ale po sprawdzeniu specyfikacji jakość jest po stronie Avantree, niestety moduł BT w Audiostradzie nie jest kompatybilny z aptX. Dodatkowo z Aventree możesz połączyć na pewno 2 telefony z modułem Audiostrady raczej tylko z jednym chyba że ktoś ma jakieś informacje że jest inaczej.

Ciekawe też, czy można przyciskami na ICS przełączać piosenki w smartfonie, tak jak to działa w loudlinku. Wtedy nie trzeba smartfona nawet wyjmować z kieszeni....
To potwierdzona z praktyki informacja czy tylko domysły? Puszczać muzykę przez BT to nie problem ale żeby wysterować funkcjami telefonu urządzeniem peryferyjnym to już nie takie chop siup.

Miałem też taki dylemat ale po sprawdzeniu specyfikacji jakość jest po stronie Avantree, niestety moduł BT w Audiostradzie nie jest kompatybilny z aptX. Dodatkowo z Aventree możesz połączyć na pewno 2 telefony z modułem Audiostrady raczej tylko z jednym chyba że ktoś ma jakieś informacje że jest inaczej.

A co sądzisz o tym?
http://allegro.pl/zestaw-glosnomowiacy-belkin-caraudio-connect-aux-i5685042582.html Z tego co wiem, obsługuje to przełączanie piosenek na smartfonie. Jedno kliknięcie utwór do przodu, dwa utwór do tyłu. Obudowa zgrabniejsza od avantree i tylko jeden kabelek odchodzi fizycznie od urządzenia.

Marek:
https://www.youtube.com/watch?v=KUtvZoAPctw

Swoją drogą loudlink jest lepiej pomyślany bo można jednocześnie mieć bluetooth i włożoną kartę pamięci i przełączać się między nimi z ICS. W audiostradzie jedno albo drugie.

Co do BT audiostrady to informacje są ubogie a producent nie odpowiada na pytania.

Niby tak. Ale to jest jabłko podpięte.

Można zamontować do kierownicy lub w dowolnym innym miejscu, w zestawie jest podstawka magnetyczna. Działa tak, że telefon widzi te urządzenie jako klawiaturę bluetooth. Jest sterowanie next prev, play pauza, da się zrobić prosty czterokierunkowy d-pad oraz wywołanie funkcji sterowania głosem.

O ile kiedyś sterowanie głosem nie miało w ogóle sensu to teraz w androidach działa to bardzo dobrze (wersja 5.0 i wyżej) nawet po polsku. Właściwie taki pilot załatwia wszystkie moje potrzeby, szukam jeszcze czy nie ma jakiegoś bardziej rozbudowanego.

Wyczaiłeś może coś ciekawego w tym temacie? Jestem bardzo zainteresowany tym gadżetem. Jak będziesz coś zamawiał od chinoli to daj znać dorzuciłbym się na wysyłkę i podłaczył pod zakup. Telefon obsłuży jednocześnie avantree i tego pilota?

Za stówkę to i ja bym się podpiął do tego pilota :) to jest świetna sprawa a w Polsce jeszcze nie do kupienia.

Ja mam Becker 2580 - ten patent z prawdziwym aux bedzie dzialal tak samo?

Amortyzatory
Powrót