• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[AlfaOBD] nowy program diagnostyczny, konkurencja dla programu FES.

A ja mam taki problem:
ALFAOBD działał mi na laptopie od 2 lat, aż tu nagle podczas użytkowania wyłączył się i wyskoczyło mi takie coś jak w załączniku. próbowałem przeinstalować ale nadal to samo-o co chodzi?

Załączniki

• 14813328_1230233547049571_1089884576_o.jpg
    14813328_1230233547049571_1089884576_o.jpg
    84 KB · Wyświetleń: 657
Drodzy magicy komputerowi od Alf..

Mam taki problem.. po zamontowaniu w mojej 147 przed FL zegarów z po FL nie mogę w żaden sposób wykonać proxy i ustabilizować migającego licznika w tych nowych zegarach.. FES 3.3 sobie nie radzi.. MES 1.7 również.. dziś podjąłem próbę Alfa OBD wersją 1.7.1.0 po wielu próbach (rozłączał się ciągle) niby zrobiłe te proxy ale zegary nadal migają a program jak wejdę w proxy nadal mówi że jest coś źle.. Gdzie szukać przyczyny ? albo czym innym to próbować robić? Czy w ASO mają jakiś mega, hiper magiczny program który zrobi proxy bez względu na wszystko ? czy jak zobaczą zegary po FL to oleją temat i powiedzą że nie tykają tego ?

Poradziłeś sobie? Wykasowałeś wcześniej wszystkie błędy (przez kkl i elm?)?

Nie wiem czy coś mi się przesłyszało czy gdzieś widziałem - czy jest AlfaOBD na winphone?

Też nie mogę dokończyć osiowania. Błędy wykasowane a nie dochodzi do końca. Za którymś razem skończyło (mrugał licznik po dołożeniu nav conn+) ale nie mam dostępu z poziomu komputera by podłączyć się do tego podzespołu. Raz na jakiś czas skończy ale dostępu do sprawdzenia nav z kompuetra nie mam.

Witam, Czy w wersji demo dam radę wykasować inspekcje serwisową oraz zrobić kalibracje multiair? A może ktoś jest w posiadaniu i mógłby udostępnić scracowaną pełną wersję programu? Linki do archiwum na megaupload podane w tym temacie niestety są już nie aktywne. Jeśli nie to jaki inny program polecacie do tych operacji?

Panowie nie rozmawimy na forum o łamaniu prawa.Takie info to na prv.
Odsyłam do regulaminu forum.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Panowie mam alfa obd ale nie chce sie laczyc..... eobd facile natomiast sie laczy...o co chodzi?

Do alfy 159 kupić interfejs KKL czy ELM 327? Czy to nie ma znaczenia?

Ile razy można to pisać? Do 159 elm.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Niestety już na samym początku wyeliminowali mnie z zabawy w AlfaOBD v2.0 pyta (code card data 5 digits)
Da się to jakoś obejść, jakiś pomysł?

Pytanie: czy jeżeli AlfaOBD demo nie łączy z 156 '99 2.0 TS to pełna wersja AlfaOBD też nie połączy? Komórka z interfejsem łączy, ale już interfejs z samochodem nie. Łączę się przez to: Interfejs diagnostyczny Vgate iCar2, ten pomarańczowy.

Ostatnia edycja:
Pomoc nowemu

Witam jako nowy przepraszam za ewentualny brak wiedzy... posiadam Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 r. Doradźcie jaki interfejs i jakie oprogramowanie... chciałbym mieć dostęp do maksymalnych możliwości...
Lub jaki zestaw czyli interfejs z oprogramowaniem.. no i link lub namiary gdzie kupić... myślałem nad GERANTZ Technik jest dostępny na allegro

Amortyzatory
Powrót