Od razu muszę sprostować, nie jestem mechanikiem, a przynajmniej w tym sensie, że nie pracuję bezpośrednio na warsztacie ale koordynuję pracę warsztatu w jednej ze słupskich firm, poza tym zajmowałem się wcześniej sportem samochodowym. Mam natomiast bardzo szerokie kontakty w serwisie Fiata-Alfy w Słupsku i od razu muszę powiedzieć, że jestem raczej z nimi zaprzyjaźniony. Jeśli chodzi o dostęp do części, to akurat nie chodziło mi o serwis, a raczej o zamienniki dobrej jakości. Tak nawiasem mówiąc, dzisiaj, po przeczytaniu całego tego wątku przyjechał do mnie klient autem (BMW), który był naprawiany w jednej z firm, która była przedmiotem oceny w postach kilka stron wstecz - poprawialiśmy luźne śruby wału napędowego (po prostu niedokręcone). Poza tym brakowało śrub pomiędzy silnikiem a skrzynią - niestety, nie dało się na szybko wkręcić innych, bo okazały się pourywane podczas demontażu/montażu silnika. Klient odjechał na własne ryzyko bo mu się spieszyło ale zdążył opowiedzieć jak odbierał auto z tej firmy. Nie powiem która to, poza tym, że ma hamownię.
Co do spotkania, raczej mnie nie będzie (chociaż może?) ale zawsze możan do mnie odezwać się na forum - przeglądam teraz systematycznie.
Prezes-tk