• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo Tonale

Analogowe wskazówki czy wyświetlacz?

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

A żeby ich....

No powinien być. To jednak duperela ale ważna dla spójności, wizerunku, historii marki. Pewnie francuskie łapska już odzierają naszą królową z resztek szat.

powiedz to alfom z przelomu lat 80 i 90

Tonale

Ciekawe jakie silniki tam wpakuja ? Czy będzie cos nowego np. Elektryk czy silniki z giulia 2.0 ?
Osobiście wolałbym wyświetlacze i elektryk ...Alfa musi iść z duchem czasu

Giulia stelvio to chyba ostatnie benzynowe i tylnonapedowe pojazdy tej marki produkowane jeszcze według starych zasad

Ostatnia edycja:
Hybryda będzie na 4 koła, sama spalinówka na przód. Zerknij na Jeepa Compassa i dodaj sobie z 10 - 20% do mocy ;).

Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka

Tył elektryczny silnik, przód benzyna. Moc wyższa niż 240 KM ale nie wiadomo narazie ile będzie dokładnie.
Wadą hybrydy Fiata jest fakt, że korzysta głównie z elektrycznego silnika dopóki ma prąd w baterii a nie optymalizuje użycia danego źródła napędu w zależności od warunków. Jak prąd się skończy to silnik elektryczny pracuje tylko w trybie poprawienia osiągów a nie osobnego napędu.
Plusem tej hybrydy jest to, ze osiągi nie spadają nawet jak nie ma prądu ale bez regularnego doładowywania oszczędności nie uświadczysz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zdjecie szpiegowskie ktore zalaczam z instagrama z alfaclub poakzuje wnetrze szpiegowskie Tonale ktore jest obecnie mocno testowane.
Pokazuje to smutna prawde, ze jest niemal identyczne ze zdjeciem z 10.2019 (2 lata temu) ktore wyplynelo do mediow. Co robili przez 2 lata od tamtego czasu?

IMG_0332.jpgIMG_0332.jpg

Na plus obecność przycisków do obsługi.

Czekali aż ktoś zorganizuje im kasę na realizację projektu ;)

Czekali aż ktoś zorganizuje im kasę na realizację projektu ;)

Bylem dzisiaj w ASO ze swoją giulia i dopytywałem o Tonale ....
Podobno ma być w czerwcu w sprzedaży.....moc około 240KM i długość jeepa compas( 4 cm dłuższy )
Hybryda na 50 kilometrów ma wystarczyć

Alfa tańsza niż Jeep raczej nie będzie...

No dobrze, ale Stelvio Business zaczyna się od 180tys, to co, Tonale będzie droższe? Byłoby to chyba bez sensu...

Podałeś wersję hybrydową... Benzyna będzie tańsza.

No dobrze, ale Stelvio Business zaczyna się od 180tys, to co, Tonale będzie droższe? Byłoby to chyba bez sensu...

Wypasione Tonale z mocniejszym silnikiem i w hybrydzie, która naładowana nie będzie paliła benzyny w mieście a rozładowana maks 8-9 litrów , na pewno będzie droższa niż Stelvio w golasie które w mieście połyka 13-15l litrów. Osiągi Tonale tez będą lepsze.
Wyższa cena jest całkowicie logiczna.

Amortyzatory
Powrót