Alfa Romeo Tonale

białą widziałem jako auto flotowe jakiejś firmy rozlewającej włoskie wina. Na zywo zielona fajnie wygłąda...

niebywały sukces rynkowy, Tonale. Formentory jeżdżą wszędzie, w rozmaitych wersjach. To jest sukces. No ale wiem wiem, Formentor to badziew. Tonale to klasa.

niebywały sukces rynkowy, Tonale. Formentory jeżdżą wszędzie, w rozmaitych wersjach. To jest sukces. No ale wiem wiem, Formentor to badziew. Tonale to klasa.

Ile jeździ to poboczna sprawa (btw w mojej okolicy całkiem sporo i znajoma cx30 na tonale zmieniła. No w zasadzie nie zmieniła a pewne i sprawdzone auto dała dziecku, mądra matka ;) ) Jak będzie (a chyba jest póki co) lepiej jak z pierwszymi wypustami giulii i Stelvio zatrzymującymi się bo WSK paliwa nie wie że go nie ma czy hamulce robia co chca czy gaśnie i Black ekran na środku skrzyżowania to ja kibicuje temu podejściu mimo małej sprzedaży i wysokiej cenie wzgl osiągów przeciętnych vs przysłowiowy przez nikogo nie wykorzystywany karbonowy wał.
A później drogą ewolucji może być i kwantowy wał, nie ma sprawy .
Byle jeździły od przeglądu do przeglądu bez oglądania opon, poprawiania po fuckupach ASo samemu itd.
Tylko ta linia ewolucji wobec ekoreligii nie bardzo ma rację zaistnienia w kolejnych modelach niestety.

Edit
Ciekaw jestem jak na najbliższy italian track day staną Tonale i Giulie/ Stelvio i wcześniejsze ar. Czasy pokażą czy to "prawdziwe " AR czy nie. W tym wobec np gościnnych formentorow czy czegokolwiek innego .

Ostatnia edycja:
Ciekaw jestem jak na najbliższy italian track day staną Tonale i Giulie/ Stelvio i wcześniejsze ar. Czasy pokażą czy to "prawdziwe " AR czy nie. W tym wobec np gościnnych formentorow czy czegokolwiek innego .

ale co ma ten miejski suv udowadniać xd

ale co ma ten miejski suv udowadniać xd

Nie wiem co i gdzie o "udowadnianiu" wyczytałeś.
Każde auto jadąc robi to w jakimś czasie. Czy suv czy pickup czy bolid. Nie wiem co za iksde głupkowate. Iksde sedanowi, innemu suvovi czyu kompaktowi (wszystko miejskie i uczestniczące w ITD) też dopiszesz ? Italian Track Day to nie F1 czy LeMans. Tam jadą własnie auta codzienne miejskie w ogromnej przewadze.

no właśnie, sam tłumaczysz że to nie ma sensu
iksde

no właśnie, sam tłumaczysz że to nie ma sensu
iksde

Nie wiem co nie ma sensu, trackdayowanie zwykłymi autami? to by trackdaye zanikły, a ITD nawet w tej skromnej częstości w jakiej występuje, nie miał by racji bytu.

porównywanie tych aut nie ma sensu

widzialem Tonale) na S3:) ładny metalik niebieski., Moje pierwsze Tonale na drogach a robię rocznie 30-35 tysięcy:)

Ilość sprzedanych Tonale do końca czerwca 23' to prawie 20000 sztuk. W USA wystartowała dopiero w czerwcu tego roku i wiem o około 600 sztukach sprzedanych od tego czasu. Czyli, gdyby dalej tak szło, to planowana granica 45000 docelowo rocznie może zostać osiągnięta. Ogólnie sprzedaż AR wzrosła i dobrze by było, żeby taka tendencja się utrzymała.

Amortyzatory
Powrót