• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Stelvio] Alfa Romeo SUV- (Stelvio) 2016...

Jeśli to jakiś żart, to nie łapię. A jeśli to na poważnie, to mam nadzieję że całe nadwozie jest tymczasowo sklecone na potrzeby testów.

"Normalny kamuflaż" to mi się kojarzy z oklejeniem całości + jakieś piankowe wstawki. Giulia teraz jeździ w kamuflażu i w zasadzie widać jak to auto ma wyglądać finalnie. No i stąd moje głupie pytania - jeśli oglądamy kamuflaż w sensie że całe nadwozie jest "na sztukę" zrobione, to spoko. A jeśli to miało by być jakies tam przybliżenie finalnego wyglądu, to by było tragicznie źle, to chyba widać?

ja napisałem poważnie że to jest raczej suv Fiata i to coś w stylu 500 bo nawet w kamuflażu tu nic nie ma z Alfy Romeo znaczek na klapie jest na styl fiatowskiego.

A Giulia na początku to w jakiej budzie jeździła? Miała nałożoną karoserię z Ghibli. Dopiero po prezentacji zaczęły się pojawiać klasycznie zamaskowane muły.

Tu może być analogicznie i testują Suva w budzie od 500tki :)

Aha, no ok. I stand corrected.

BTW mnie też się kojarzy z fiatem, któraś z kolei wersja 500-ki.

Aegea to miała być pokazana na targach we Frankfurcie, a po nich miała trafić do salonów. Jak widać FCA ma nie tylko kłopoty z dotrzymywaniem terminów w przypadku alfy

Tam gdzie się miało sprzedawać to już się sprzedaje (Turcja), a Europa myślę nie będzie płakać za nim. Aczkolwiek samochód mi się podoba.
A to co wrzuciłem to to się nazywa muł testowy, który może mieć nawet worek po ziemniakach na sobie, testując podłogę, zawieszenie czy silniki. A samochód w kamuflażu to gotowy samochód w opakowaniu tak żebyśmy nie poznali jego kształtów.

Kierwa mać byłem przekonany że to już weszło do sprzedaży... To znaczy że mi sie poebało.

FCA nie ma kasy na wprowadzenie nowych modeli - pewne nadzieje na kasę budzi sprzedać akcji ferrari

Z tego co czytałem to akcje ferrari mają pójść poniżej wyceny rynkowej. Z drugiej strony $1B to nie jest tak dużo. Planowane jest rozdanie części akcji ferrari bieżącym akcjonariuszom FCA.
Nie znam się na tym, ale patrząc z boku wygląda to tak sobie.
Ja czekam na fiata 124 spider i nowy kompakt Alfy. Sorry za offtopic.

FCA nie ma kasy na wprowadzenie nowych modeli - pewne nadzieje na kasę budzi sprzedać akcji ferrari

Według Autokultu Fiat Aegea a właściwie Nowy Fiat Tipo - bo taka będzie oficjalna nazwa- wejdzie do sprzedaży we włoszech jeszcze w grudniu tego roku. Także nie ma co panikować….

A ja poszerzę offtopa o nowy model grupy FCA: Fiat 124 Spider

244.jpg

Ładne połączenie Barchetty i mazdy Miata :)

ps. Aegea, czyli Tipo będzie od przyszłego roku w salonach w PL. FCA powoli się rozpędza.

L.

Ludvigus wykładnię widziałem fotki i powiem Ci, że bardzo mi się podoba. O ile się nie mylę, w pierwotnym zamyśle to miała być alfa. Ale bez względu na to jestem bardzo ciekaw tego auta. Ciekawe ile będzie kosztować. Oparte na Maździe MX 5, co bardzo dobrze wróży.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Chwalą silnik w tym fiacie, to ten co w 500 abarth siedzi. Podobno ładnie brzmi i takie tam. Turbo, więc może się da coś podkręcić, chociaż z 1.4 to nie wiem...

Przecież to kopia Mazdy, nic więcej. A właściwie to samo auto tylko znaczek inny. Czym tu się podniecać? Że skopiowało się kultowe auto? W dodatku dla mnie lampy w Mazdzie o wiele ładniejsze.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót