• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV Spider] Alfa Romeo SPIDER 916 by SCHNNAZZI

LPG macie pewnie tańszy niż w centralnej Polsce ale chyba nie jest tak tani, a 2.0 raczej nie pali poniżej 8l/100 gazu.

jak będzie sezon na otwarty dach to napisz czy nie zawiewa gazospalinami w nos jak się chwilę postoi :)

prawdą jest, że z niektórych zagazowanych aut zawiewa mocno...pewnie to wina kiepskiej instalacji albo rozregulowania...

Gratuluję nowego nabytku :)

Kupiona wczoraj i już opita!

Prawidłowo ;) Wóz nie opity... wóz rozbity, jak to się mówi :jester:

- - - Updated - - -

mam nadzieję że zostało Ci pieniędzy na aparat i nie będą to zdjęcia mikrofalówką robione

Nika, to teraz mu wygarnęłaś ;) Ale masz rację :D

- - - Updated - - -

Mam pyt. Co proponujecie?
Wyciągnąć aku i odpalić ją dopiero na wiosnę?
Czy odpalać co tydzień?

Ja osobiście bym ją "przepalał" co jakiś czas ;) Dobrze jest poruszyć olejem w silniku :)

Czyli będę ją przepalał.

2012-12-14 13.53.32.jpg2012-12-14 13.59.39.jpg2012-12-14 14.00.04.jpg2012-12-14 14.01.01.jpg
Fota robiona smarphonem :) ale Nika aparat akurat wczoraj nowy kupiłem :D Samsunga :) ale nie chciało mi się po niego do domu iść.
Spider w polowych warunkach, brudny i zakurzony.

Oho to będziesz pewnie zdjęcia jak Chińczyk na spocie pstrykał, trzeba się będzie pomalować:D haha

Do bagażnika już raczej nic bardzo wsadzić nie wsadzisz. :P
Czekam z niecierpliwością wiosny kiedy to mnie przewieziesz tym cacuszkiem Iruś :)

Zajebista fura tez chodzi mi po główce GTV ale koniecznie z "busso" pod maską,no ale czasem nie można mieć wszystkiego:) Jak załapie sie na kulig do was to musisz koniecznie nią zawitać ;0

Zajebista fura tez chodzi mi po główce GTV ale koniecznie z "busso" pod maską,no ale czasem nie można mieć wszystkiego:) Jak załapie sie na kulig do was to musisz koniecznie nią zawitać ;0

No właśnie nie można mieć wszystkiego :) tym bardziej że i tak tych aut jest kilkanaście w Polsce na sprzedaż. Więc pewnie ze setka jeździ po polskich drogach, a w busso to kilka w dobrym stanie :) ale takie auto moim zdaniem kupuje się na lata, więc może warto wziąć i zrobić pod siebie już :)
Wolałbym latem cię przewieźć bez dachu :) uwierz mi zakochasz się w cabrio, a przede wszystkim w Spiderze :D

Jak załapie sie na kulig do was to musisz koniecznie nią zawitać ;0

Jak przypomnę sobie drogi w Suścu w tamtym roku jak robiliśmy kulig, to tylko saniami dało się bezpiecznie przejechać, takie "ubite i takie śnieżne koleiny" :P Także będzie się musiał porządnie nagimnastykować :)

Zmieści się 20 piw i czipsy nad wodę

Do tego Kinia obok i nic więcej nie potrzeba co? :)

Tak mnie zachęciłeś, ze chyba sama pomyślę, albo:
mompleasey.jpg

Graty Schnnazzi! Niech wozi!!!
A dziękować dziękować :)

- - - Updated - - -

Jak przypomnę sobie drogi w Suścu w tamtym roku jak robiliśmy kulig, to tylko saniami dało się bezpiecznie przejechać, takie "ubite i takie śnieżne koleiny" :P Także będzie się musiał porządnie nagimnastykować :)

Do tego Kinia obok i nic więcej nie potrzeba co? :)

Tak mnie zachęciłeś, ze chyba sama pomyślę, albo:
Haha o tak Nika męcz Qkiego. Może sprawi wam prezencik :D

No właśnie nie można mieć wszystkiego :) tym bardziej że i tak tych aut jest kilkanaście w Polsce na sprzedaż. Więc pewnie ze setka jeździ po polskich drogach, a w busso to kilka w dobrym stanie :) ale takie auto moim zdaniem kupuje się na lata, więc może warto wziąć i zrobić pod siebie już :)
Wolałbym latem cię przewieźć bez dachu :) uwierz mi zakochasz się w cabrio, a przede wszystkim w Spiderze :D
Przewalam codziennie neta szukam czegoś konkretnego gdybym nie kupił 159 to śmigałbym zapewne GTA teraz ale rozsądek wziął góre bo tu w irlandii ubezpieczenie by mnie zabiło niestety ale czuje,że niedługo będzie V-ka w garażu stała tylko musze seja mamy sprzedać żebym miał miejsce w garażu.

Ja już wykorzystałem wszystkie miejsca w garażu. Więc nic nie upcham. W sumie to nawet nie nazwałbym garażem a zadaszeniem obite wokoło deskami :) Ale lepsze to niż trzymanie pod chmurką. Szronu na aucie nie ma i żadnego opadu z nieba.
U mnie marzenia motoryzacyjne na razie wszystkie spełnione :)

Co do tych opłat...
Dziś kolega z Irlandii napisał do mnie, że sprzedaje Hondę i jednak kupuje Alfa Romeo 156 z silnikiem 1.6 (taka jak moja). Bo mówi, że jednak Alfa to Alfa :) a silnik najmniejszy bo opłaty go zjedzą... więc wytłumacz mi ile tam kosztują te opłaty i jak to jest naliczane?
A jeszcze rok temu jechał moją Alfą i miał kupić taką samą... to kupił mazdę. Ale szybko sprzedał i kupił hondę... teraz jak widać wraca do źródła xD

Spider już zarejestrowany.
Jej numery to LBL 17696. Szkoda, że później nie poszedłem rejestrować, może trafiłbym na numer 17916 :D
Teraz próbuję zdrapać stary hologram z szyby i przykleić nowy, ale strasznie ciężko to zdrapać :((
Macie może jakiś sposób na te naklejki?? Bo przez godzinę zdrapałem około połowy i odpuściłem, a teraz została mi druga połowa całkowicie w rogu szyby. A w Spiderze szyba jest bardzo pochylona ;/ ehhh

Spider już zarejestrowany.
Jej numery to LBL 17696. Szkoda, że później nie poszedłem rejestrować, może trafiłbym na numer 17916 :D
Teraz próbuję zdrapać stary hologram z szyby i przykleić nowy, ale strasznie ciężko to zdrapać :((
Macie może jakiś sposób na te naklejki?? Bo przez godzinę zdrapałem około połowy i odpuściłem, a teraz została mi druga połowa całkowicie w rogu szyby. A w Spiderze szyba jest bardzo pochylona ;/ ehhh
najgorzej jest pozbyć się tego kleju. Ja podgrzewałem szybę suszarką i powoli zdrapywałem. A to co zostało potraktowałem płynem do mycia naczyń i gąbką i wyszło git

No a teraz w dodatku mam -8'C w dzień.... naklejka twarda jak ..nie powiem co. Ale powoli się jakoś zedrze. Najgorzej, że w Puncie czeka mnie to samo... ;/

Amortyzatory
Powrót