• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo GT vs BMW e46 coupe

Alfę Romeo GT każdy z nas ma, mam i ja
a jednak mnie zaskoczyłeś troszkę - bo pisałem na początku tematu , że ty raczej nie kupisz AR

gratuluję
pochwal się

co do mp3 - zacznij może od pierdół typu z jaką V nagrywana była płyta ?

Ostatnia edycja:
Bocian próbowałem na nagrywanych na laptopie, oryginalnej, oraz płycie mp3. Od razu komunikat CD Error.
Muszę się zakręcić za płytą czyszczącą, ale jednak wątpię, żeby tak łatwo poszło, a z uwagi na stylistykę nie chciałbym innego radia, niż to oryginalne.
Nie wiem jak tutaj wymiana lasera wygląda, ogólnie nie jestem zwolennikiem płyt CD:)
Tak sobie myślę, że może rozwiązać to tak, że "zmieniarkę" do bagażnika wrzucić z czytnikiem USB. Tylko w tej materii wiedzę mam zerową - może ktoś będzie w stanie mi pomóc to rozwiązać.
Na razie skupmy się co mogę zrobić, aby spróbować to radio reanimować....

PS Nie ukrywam, że duża zasługa w tym zakupie jest Twoja. Sporo mi pomogłeś. Dzięki:)
Galeria będzie, ale obecnie nie mam czasu na nic, dzisiaj udało mi się wreszcie na myjkę skoczyć. Ogólnie bardzo mi się auto podoba:)

wyjmij radio , zdejmij obudowę i wyczyść laser jakimś spirytusem lub czymś podobnym na jakimś waciku (np patyczki )
może to tylko syf na laserze

Gratuluje :) sledzilem watek od poczatku i raczej malo prawdopodobne wydawalo mi sie ze jednak zdecydujesz sie na GT.. witamy w rodzinie ;)

Jak masz radio bez navi to moze lepiej troche zainwestowac i kupic takie z navi.. ladnie sie prezentuje ten ekran przy calosci wnetrza

Słuszny wybór pomiędzy indywidualnością ,a opatrzeniem. Docenisz to już po pierwszych spojrzeniach przechodniów.Oby służyła jak najlepiej.Daj foto jak juz emocje nieco padną.

Niesamowity widok jak w mniejszych miastach ludzie staja na chodniku i sledza za toba wzrokiem.. a najlepsze to juz potrafia byc dzieciaki :)

Nom, pod przedszkolem moja córka robi furorę ;)

Dołączam się do gratulacji!!! Niech dobrze się GT sprawuje :) Szerokości i przyjemnści!

No chociaż napisz jaki kolor i jaka gałka, to przybliży nam obraz wersji ;) Z gałką żartuję oczywiście :)

Dzięki za miłe słowa.
Nawigacji nie chciałem, oglądałem jedna z nawi i poza fajnym wyglądem, to prawdę mówiąc kaszana.
Mam zwykłe radyjko na cd/mp3:)

no to tak jak pisałem - zacznij od przeczyszczenia lasera

hump - coś ci się cytaty pomyliły
to nie moje słowa

edit:
teraz ok

Dla mnie jest to jedno z tych auto z ktorym zwiazana jest pewna scena.. za 40 lat w jednym z programow motoryzacyjnych pewien czlowiek chwali sie swoja odrestaurowana GT ktora zakupil od alfisty trzymajacego ja przez dluzszy czas w garazu pod przescieradlem z gumka :) I tlumaczy ze od kad pierwszy raz zobaczyl ja na ulicy albo u sasiada na podworku jako dziecko.. na prawde pragnal ja miec a teraz spelnilo sie jego marzenie :) hehe

Odnoszę dziwne wrażenie, że poszła tu mała "wbita" w moją stronę z tym prześcieradłem:D:D:D

ale się rozpłynęliście nad tymi GT

he he

Przeczytałem cały temat i tylko pogratulowac zakupu mi idzie. Sądziłem; tak jak bocian, ze jednak odpuścisz i z miejsca kupisz beemke. Myliłem sie i cieszę się. Niech ci służy, jak połkniesz bakcyla to moze nawet zostaniesz z Tą marka na baaaardzo długo i nastepna to też bedzie ALFA. Ludzie nie rozumieją jak można uwielbiac ta markę, ty chyba zaczniesz to rozumieć :D Teraz jesteś indywidualista na ulicach, co wiele osób się za Tobą ogląda. Teraz na pytanie czym jexdzisz bedziesz z duma odpowiadał: Alfa Romeo Dźi Ti :) a tak na marginesie bocian jeżeli ty stargowałeś 7 klocków kupując swoją GT to przy kupnie następnej AR biorę cię za negocjatora!!!! :D

Ostatnia edycja:
Hej.

Dawno się nie odzywałem, ale ostatnio czas jest towarem deficytowym. Auto wychuchane, aparat jest, tylko pleneru nie ma fajnego. Mam nadzieje, że do majówki włącznie coś uda mi się zrobić jakąś galerię.
W zasadzie jak jesteście chętni to mogę przygotować małe porównanie obu marek, oczywiście będzie to moja subiektywna opinia.

Nt mam jeden problem (oby tylko takie były), mianowicie radio nie czyta mi płyt. W ogóle. Poradziłem się trochę kolegi Bociana, zasięgłem też opinii na innym forum. Chciałbym zostać przy seryjnym radiu, ponieważ ładnie się komponuje w środku. Pytanie koledzy do Was, czy znacie kogoś kto zajmuje się naprawianiem takich urządzeń i generalnie wie o co chodzi.
Jeśli nie uda mi się tego zrobić, to alternatywą zostaje:
http://allegro.pl/zmieniarka-usb-fiat-alfa-romeo-lancia-xcarlink-i1563239152.html

Może macie jakieś inne pomysły etc...

o widzisz - miałem ci podesłać te fotki u mnie

proszę :

08042011064.jpg08042011065.jpg08042011066.jpg

p.s.
będzie łatwiej ci pomagać jak uzupełnisz skąd jesteś - wtedy zawsze ktoś z okolicy może ci kogoś polecić

Amortyzatory
Powrót