Zegarmistrz
Nowy
Garść informacji o włoskiej blondynce:
Pierwszy właściciel, od którego mam Alfę zakupił ją w salonie Pol-Car w Poznaniu. Szampański kolor lakieru i jasnobrązowe czy też ciemnobeżowe skóry wewnątrz. Jeśli chodzi o przygody to coś tam drobnego było - auto miało lakierowany przedni prawy błotnik oraz zderzak no i ktoś z tyłu źle podłożył podnośnik i w jednym (tylko
) miejscu jest wgnieciony próg. Serwisy techniczne robione skrupulatnie, a olej zmieniany był co roku mimo bardzo niedużych przebiegów w ostatnich kilku latach. Obecny przebieg 83tkm. Duży przegląd z rozrządem 8tys. km temu.
Do tej pory zrobiłem:
- Wymiana opon na nowe Fuldy Sportcontrol 2. Poprzednie Yokohamy bardzo szumiały. Teraz poza tymi dźwiękami które lubimy - cisza.
- Zabezpieczenie odprysków od spodu i łączeń progów
- Zabezpieczenie/malowanie tłumika końcowego
- Usunięcie kleistej (kiedyś gumowatej) powłoki z uchwytu drzwi, paneli otwierania okien oraz klawiszy klimy
- Czyszczenie i zabezpieczenie skór
- Wyciągnięcie dwóch większych wgniotek parkingowych (od otwierania drzwi)
- Wymiana żarówek pozycyjnych przednich (zrobione samodzielnie, da się zrzucić zderzak bez zdejmowania koła)
- Nowa galanteria: Uchwyt maskownicy bagażnika, nakładka na pedał sprzęgła, logo na grill)
Do zrobienia:
- Polerowanie przedniej szyby
- Dekontaminacja lakieru i woskowanie
- Doczyszczenie tego i owego pod maską
- Uruchomienie lampki w bagażniku (ale może tego nie będę robił bo ludzie powiedzą, że to jakaś dziwna Alfa co nie jest zepsuta)
- Nie jeżdżenie po deszczu i śniegu
- Przerejestrowanie na DW z siódemką

Pierwszy właściciel, od którego mam Alfę zakupił ją w salonie Pol-Car w Poznaniu. Szampański kolor lakieru i jasnobrązowe czy też ciemnobeżowe skóry wewnątrz. Jeśli chodzi o przygody to coś tam drobnego było - auto miało lakierowany przedni prawy błotnik oraz zderzak no i ktoś z tyłu źle podłożył podnośnik i w jednym (tylko
Do tej pory zrobiłem:
- Wymiana opon na nowe Fuldy Sportcontrol 2. Poprzednie Yokohamy bardzo szumiały. Teraz poza tymi dźwiękami które lubimy - cisza.
- Zabezpieczenie odprysków od spodu i łączeń progów
- Zabezpieczenie/malowanie tłumika końcowego
- Usunięcie kleistej (kiedyś gumowatej) powłoki z uchwytu drzwi, paneli otwierania okien oraz klawiszy klimy
- Czyszczenie i zabezpieczenie skór
- Wyciągnięcie dwóch większych wgniotek parkingowych (od otwierania drzwi)
- Wymiana żarówek pozycyjnych przednich (zrobione samodzielnie, da się zrzucić zderzak bez zdejmowania koła)
- Nowa galanteria: Uchwyt maskownicy bagażnika, nakładka na pedał sprzęgła, logo na grill)
Do zrobienia:
- Polerowanie przedniej szyby
- Dekontaminacja lakieru i woskowanie
- Doczyszczenie tego i owego pod maską
- Uruchomienie lampki w bagażniku (ale może tego nie będę robił bo ludzie powiedzą, że to jakaś dziwna Alfa co nie jest zepsuta)
- Nie jeżdżenie po deszczu i śniegu
- Przerejestrowanie na DW z siódemką

Ostatnia edycja: