Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150km

Zegary umieszczone w głębokich trzech tubach, srebrne cyferblaty podświetlane na czerwono..., zwłaszcza w bananowych skórach.
a mnie właśnie najbardziej brakuje zegarków takich jak w 156 ( te 3 środkowe ) - wolałbym takie w gyty zamiast tego środkowego między V a Giri----ale za ad.2 punktujesz :-)też mie sie banan widzi

Alfa aktualnie stoi w warsztacie musi dostać kilka nowych rzeczy ;)
Wahacze przód lewy i prawy TRW
nowe sprzęgło kpl
czyszczenie EGR
czyszczenie kolektora ssącego
wymiana oleju w skrzyni
wymiana oleju w silniku
wymiana wszystkich filtrów

w nowym roku z kolegą Kamilem (xweb) w końcu udamy się na pomiar naszych aut ponieważ mamy kilka wątpliwości chcemy sprawdzić ile rzeczywiście jest w mojej po chipie, a ile jest u Kamila, który robił u Cinka(167 koni) a w Geku wyszło mu jeśli dobrze pamietam 159KM jeśli inni będą zainteresowani z Poznania lub okolic to również zapraszam :D

tutaj jest mój wykres z tym, że ja nie jeżdżę powyżej 4,1 tys. Generalnie wyszło mi 4 konie mnie niż w Geko, Kamilowi natomiast 4 konie więcej niż w Geko.

poniżej przedstawione są 3 wykresy mój AR GT, jedna 159 TI i AR 156 Kamila z forum

u mnie temperatura powietrza 17 u was 13 ciśnienie takie samo no i mój wstaje po 20s a Kamila po 19,6s
zastanawia mnie jedno co ma wpływ na pomiar oprócz auta
Ja w Geko 165KM i 380NM pomiar w kwietniu
Ja u Sarnowskiego 161KM i 370NM styczeń
Kamil w Geko 159KM i chyba 360NM pomiar chyba w październiku
Kamil u Cinka 167KM i 350NM pomiar nie wiem kiedy
Kamil u Sarnowskiego 163KM i 350NM pomiar w styczniu

Ostatnia edycja:
niech tak mysla u mnie w LO mowili ze AR to gowno kumpel mial focusa ST padla odma prawie silnik skonczyl jeden padla glowica w skodzie fabii inny problem w oplu corsie z gazem opel tigra padl silnik a moja nic teraz na studiach pytali sie jak z awaryjnoscia a ja szczerze moge powiedziec ze jej brak :) elektryka dziala, mechanicznie tez bez problemow

bo jak w passacie się zużyje amortyzator to ma prawo, bo przecież to ciągle pracuje i po kilku latach jest do wymiany a jak w AR się popsuje to gówniane auto i się sypie ciągle

Zastanawia mnie jak kolego radzisz sobie z myciem beli w kolorze czarnym, a zwłaszcza doprowadzeniem jej do tak błyszczącego stanu jak na zdjęciach powyżej. Ja jeżdżę na myjnię ręczną "bezdotykową", przykładam się, a po umyciu gdy jest samochód jeszcze mokry wydaje mi się że jest perfekcyjnie czysty. Niestety gdy wyschnie wychodzi na wierzch szary brud. Tylko ręczne mycie z gąbką pomaga. Dziwi mnie to, bo widzę tyle osób jeżdżących czarnymi samochodami, pięknie wypolerowanymi. A nie sądzę aby każdy z nich godzinę spędzął każdorazowo na myjni przy swoim samochodzie.

Ja robię tak myje auto normalnie spryskuje całe później gąbka plus szampon który jest dość tani, ale wszystko ściąga ładnie. Następnie opłukuje po mega dokładnym umyciu. Wycieram ręcznikiem do aut. Auto już się świeci, ale dodatkowo daje last touch żeby pogłębić kolor :), ale w godzinie się mieszczę. To, że się auto świeci to też zależy od tego w jakim stanie masz lakier i jak ktoś dbał przed Tobą ;)

Lakier myślę mam dobry i jak wypoleruję prezentuje się dobrze. Ale nie w tym rzecz. Zauważyłem, że jak myję samochód o jasnym lakierze, to w zupełności wystarcza użycie myjki ciśnieniowej aby perfekcyjnie, bez szarych smug wyczyścić samochód. Po wyschnięciu ewentualnie wystarczy nałożyć wosk i wypolerować. Natomiast jak myję alfę to dopiero po wyschnięciu widzę, że jest niedomyta. Praktycznie bez ręcznego mycia z gąbką w dłoni nie ma szans na umycie które później pozwoliłoby na wypolerowanie lub nałożenie np. wosku.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót