[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Krytycznie o 159? proszę bardzo. Za mało ich wyprodukowano:))) No może jeszcze, że jest za ciężka, o te 100 kilo na pewno. No i bezsensownie nadal oferuje się to auto z silnikiem 1.8 MPI, który byłby idealny do wiejskiej furmanki, a nie do agresywnego, dużego i ciężkiego auta.
Ja w 159 seryjnie widzę silniki 1.75 TBi 235 KM, wtedy by to wszystko miało ręce i nogi. Jak się sprawuje silniczek 1.75 TBi 200 KM w tym aucie niebwem opowiem, bo umawiam się na godzinne posuwanie próbne.
Z uwagi na wagę jednak, zapewne silnik ten lepiej pociągnie Julkę, niestety. Mam dla siebie dobrą wiadomość w tym temacie, bo mój kolega własnie pertraktuje w salonie na temat Julki i pewnie po wakacjach zajedzie na parking pod domem.

Oczywiście zwinę mu kluczyki, jak się odwróci w stronę szafki z browarem.

Giulietta

Ja widziałem Julkę już kawałek czasu temu i ciągle mam mieszane uczucia. Planuje zmienić samochód w tym roku i biorę pod uwagę kilka marek. Oglądałem Opla AstręIV, Golfa, Fiata bravo Sport i Lancię Deltę. Obecnie Alfa z tych wszystkich wozów jest najdroższa i trzeba na nią najdłużej czekać (do połowy września). I jest z nich oczywiście najładniejsza :) Trochę dobiło mnie to, że jazdy próbne mogą się zacząć też dopiero od września a kupowanie kota w worku jest nieco ryzykowne....

Jak się sprawuje silniczek 1.75 TBi 200 KM w tym aucie niebwem opowiem, bo umawiam się na godzinne posuwanie próbne.

Do 80 km/h jest OGIEŃ, później tylko fajnie, ale strasznie "krótki" jest, powyżej 5000 obr nie ma co kręcić, za to idzie ładnie od dołu.

mój kolega własnie pertraktuje w salonie na temat Julki i pewnie po wakacjach zajedzie na parking pod domem.

I JESZCZE MU NIE ODRADZIŁEŚ???!!! :)

Nie, przeciwnie, namawiam sie, bo sie waha. Niech jeździ:) moze sie przekonam, jak mu parę razy podprowadze kluczyki:))))
A kolega co woli bravo od delty... Kolego, troche fantazji: bravo masz na każdym ulicznym parkingu. A Delta? jak zobaczysz, od razu zauważasz. Dziewczyna, jak ją wsadzisz do Delty, będzie zachwycona.

Ludzie z KARPia dowiedzieli się, że w Słupsku zamówiono już 4 Giulietty, bez jazdy próbnej. Kolejne 2 zamówiono w Gdańsku.

Zamówiono - skonfigurowano i wpłacono zaliczkę :D

Czy to są prawidziwi Alfisti zatem? ;) Cholera, ja kupując kanapę za 2 tysiące objechałem kilka sklepów, pomacałem materiały, a tu ludzie zamawiają lakiery, tapicerki, opcje bez zastanowienia płacąc z 80 tys.? Pomijam fakt, jak to będzie jeździć, czy będzie jeździć i co będzie do poprawki po pół roku ;).
No i przecież nie ma Rosso Alfa nadal...

Skoro tak, to jest już gdzieś dokładny cennik opcji i wyposażenia?

Cennik wersji jest i pewnie o tym wiesz :D Gorzej z cennikiem dodatkowego wyposażenia, bo takiego nigdzie nie znalazłem :)

Już jest podstrona na alfaromeo.pl jakby jeszcze ktoś nie widział: http://www.alfaromeo.pl/CMSPL/homepage/pages/home.aspx?outputXml=true&CustomResponse=WebCrawler

Podczas tej prezentacji w Warszawie jakiś oficjel z FAP mówił, że 50% chętnych kupi Giuliettę wyłącznie na nią patrząc. Może coś w tym jest... :P Sam przecież już jesteś zdecydowany, prawda? :)

No tak, ale myślałem o malowanych zaciskach np., tylko nie wiem, czy nie będą się gryźć z Rosso Alfa, po przejrzeniu tej siatki zauroczyła mnie czerwona deska - no i znowu nie wiem, czy będzie pasować... Cały czas podoba mi się beżowa skóra, ale chciałbym zobaczyć jak wygląda i jaki jest ten materiał Competizione... Dużo zmiennych, a nawet o jeździe nie zaczęliśmy gadać :D.

Czerwone zaciski to 1200zł, też je chciałem do swojego to wiem. Póki co mam czas na zastanowienie, bo trochę poczekam z kupnem, na jakąś okazję.

Witam wszystkim

Mam informacje dla ludzi którzy miedzkają w okolicy Bielska-Białej w ASO stoi Gulietta można sobie na spokojnie oglądnoąć i pomacać wersja w pakiecie sport czerwona dokłasnie jest to wersja której robiłem zjęcia zapraszam wszystkich nie mam pojecia czy auto jest wystawione tylko na chwilę także pośpiech jest wskazany

Ostatnia edycja:
Mam jeszcze jedno pytanie, jaki rozmiar felg w julce wydaje się Wam najrozsądniejszy i jak bardzo złym pomysłem jest wsadzanie tam osiemnastek.

Jak kupiłem auto, musiałem prostować WSZYSTKIE felgi. Po wymianie opon z zimowych na letnie znowu dwie. A mam 15" i jeżdżę ostrożnie. Zrobisz jak chcesz :).

Temat wielkości felg to temat rzeka:) Ja jeżdżę na 18-stkach w GT już rok. Byłem przed zmianą kół z zimowych na letnie w firmie, która prostuje felgi i okazało się, że wszystkie są proste i nie trzeba nic przy nich majstrować. Moim zdaniem pomysł 18-calowych felg w Julce jest do zaakceptowania:) Wygląd na pewno byłby jeszcze bardziej niesamowity:)

No i jesteś z Katowic, Ligoty, więc jeździmy po podobnych drogach. Jaki masz profil?

Amortyzatory
Powrót