[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wie ktoś kiedy te samochody będzie można obejrzeć w salonie i przejechać się jak przystało na XXI wiek ?

Odbiór to insza inszość ale po tym szumie medialnym nie popartym samochodami zaczyna odczuwać wręcz podejżliwość, że coś tu nie gra.

NIE MA TAK, że każdej gazecie motoryzacyjnej od prawa do lewa podoba się jakiś samochód, nigdy tak nie było.
A w tym wypadku tak jest.
Oznacza to, że poszło niezłe smarowanie do mediów zagranicznych i pewnie polskich również (np w postaci dodatkowych reklam).
A jeśli tak, to nie mam powodu by wierzyć w to co piszą. Chcę się k....a przejechać.

Ostatnia edycja:
Spokojnie, premiera w UK dopiero w lipcu. Myślę, że gdzieś we wrześniu będziesz się mógł umówić na jazdę testową. Póki co zostaje nam oglądać Giuliettę na prezentacjach... proponowałbym spytać u Dukiewicza...

W niedziele 6.06.2010. prezentacja Giulietty w Krakowie w Pasażu 13 w okolicach Rynku Głównego (organizator VIAMOT)

Ostatnia edycja:
Będzie ktoś robił zdjęcia?
Ja będe robił.Własnie dostałem dzisiaj zaproszenie na całą imprezę.

PS.Ale zdjęć już chyba nie brakuje w internecie,prasie i na naszym forum

Ostatnia edycja:
Zdjęcia się przydadzą. Ciekawe czy będą te same egzemplarze co we Wrocławiu.

Jadę w weekend obejrzeć Julkę do Słupska, będzie zamawiana przed premierą, na co zwrócić uwagę? Śledzę co jakiś czas wątek, ale nie ogarniam całego:)
Podobno w Polsce są teraz 3. egzemplarze Giulietty, jeden w słupsku przez tydzień, a reszta chyba na południu.

Może by ktoś kurna w końcu bagażnik cyknął, bo czasami się jedzie na wakacje alboco, a chyba jeszcze nikt nie pokazywał... ;)

Jeśli jest jakaś ze szklanym dachem, to chętnie bym to od środka zobaczył (widok z tylnej kanapy).

Z ciekawości, czy schowek jest klimatyzowany?

Nie, ale lubię sobie w długiej podróży opitolić zimniutkiego Red Bulla, gdy na zewnątrz jest +30C, a mój plebejski peżo mi to zapewnia. Przyzwyczaiłem się po prostu :).

Oj faktycznie :). Kajam się...

Postęp w porównaniu do 147 jest (inaczej chyba być nie mogło), ale szału ni ma. W końcu nie o to nam przecież chodzi.

Dzięki za info.

EDIT: te boczki faktycznie smutne :(

Ostatnia edycja:
Opóźniają, żeby nam gula chodziła mocniej.
To wydaje się wątpliwe, bo nasz rynek jest bardzo mały i pewnie mało znaczący dla Turynu. Prędzej bym obstawiał to, że rzeczywiście na Europę idzie tyle samochodów, że nas ustawili na końcu kolejki. W UK też jest waluta inna niż euro i tam Giulietta do salonów trafi pod koniec lipca.

Ale trzeba przyznać, że marketingowcy odwalili kawał dobrej roboty. To całe straszenie, że Lancie znikną, Alfa będzie produkowała tylko MiTo i kupi ją VW. Coś mi się wydaje, że to było granie na uczuciach fanów i Włochów właśnie po to, żeby zamiast Audi kupowali Alfy, wspierali rodzimy przemysł i nie oddali swojej historii Niemcom. Bo co za prezes mówi takie rzeczy, żeby 2 miesiące później powiedzieć, że zamiast Lancii kasuje Chryslera, a Alfa wypuszcza 7 produktów w ciągu 5 lat? :)

racja, Tutex. Lancia nagle zrobiła się strasznie aktywna, reklamy w TV, jakies rajdy dla kobiet, sponsoring imprez, sportowych też. Efekt chyba jest, bo zaczynam je dostrzegać na ulicach Wrocławia.

Amortyzatory
Powrót