[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Ale nie przesadzajmy, że to się zaczęło od Giulietty. Poprzedni kompakt - 147 był droższy? Jedna osoba z Forza Italia ma polską fakturę za 146 Ti. Cena 70 parę tysięcy (97 albo 98 rok).

Alfa nie jest niszowym autem, ani z zamierzenia, ani patrząc na nasze ulice (za sprawą aut sprowadzanych). Zwyczajnie słabo się sprzedaje w Europie. We Włoszech Alfy są na każdym kroku.

Nie oszukujmy się, jeśli cena ma być dla Kowalskiego, to samochód również. Na 8C nas nie stać i stać raczej nie będzie.

Juz ustaliliśmy, ze nie ma takiego samochodu jak 8C....:) o, teraz doprodukują nową wersje, wypas chyba większy, w ilości... stu sztuk. Czyli nie zobaczysz tego auta na szosie:))
Rafter: ty padłeś na kolana przed 159, ja wciąż na tych kolanach tkwię:) a Julka... siedziałem, dotykałem, obchodziłem, nawet sobie w oponke kopnąłem i mowie ci, ja muminożerca, że "kupi" Ciebie to auto, ale inaczej jak 159. Julka nie jest piękna, jest muminem z denerwującą kierownicą z bravo (identyczną!) ale ma w sobie coś.... czego nie ma 90 procent innych aut:)

PS. Robertos, kolego. Pozwól prosze i nie komentuj moich wpisów, po prostu je ignoruj albo omijaj. Ja się do Ciebie nie zwracam w cytatach więc i Ty mnie odpuść. Działasz mi na nerwy i nadajesz na innych falach. Omińmy się, proszę.

Pingwin, kolego postaram się nie komentować twoich marnych wypocin. Tkwij dalej w swoim nierealnym świecie. Nie Pozdrawiam.

Miałes nie komentować...prosiłem. Nie oczekiwałem reakcji w postaci prymitywnych uszczypliwości w odpowiedzi.
Ponownie więc proszę: przyjmij mój wniosek do wiadomości i nie komentyuj już tego faktu.

Poprawcie mnie jeśli się mylę , czyli że będzie to pierwszy kompakt na rynku który szperę ma w serii ???
A co wtym dziwnego, Miciak E-szperę ma nawet w wersji 78KM. W zimę przy wyjeżdżaniu z róznych zasp spisywała się zacnie. W zakrętach jak na razie działania doświadczyłem tylko kilka razy.
Kurde szkoda że nie potrzebuję większego auta niż Mito :rolleyes:, żonę ciężko przekonać by było do kolejnego auta zwłaszcza że jeździ sedanem i tylko takie uznaje.

Ostatnia edycja:
a dlaczego uznaje tylko sedany???? a dlaczego Ty Meciu nie mozesz jezdzic nieco większym autem? przeciez nie kupisz szesciodrzwiowego cadillaca ani autobusu:))?

Juz ustaliliśmy, ze nie ma takiego samochodu jak 8C....:) o, teraz doprodukują nową wersje, wypas chyba większy, w ilości... stu sztuk. Czyli nie zobaczysz tego auta na szosie:))
Rafter: ty padłeś na kolana przed 159, ja wciąż na tych kolanach tkwię:) a Julka... siedziałem, dotykałem, obchodziłem, nawet sobie w oponke kopnąłem i mowie ci, ja muminożerca, że "kupi" Ciebie to auto, ale inaczej jak 159. Julka nie jest piękna, jest muminem z denerwującą kierownicą z bravo (identyczną!) ale ma w sobie coś.... czego nie ma 90 procent innych aut:)

Czyli... Tym wyrastającym ponad szereg, niebotycznie nieosiągalnym, kosmicznie niesamowitym autem jest 159, natomiast Giuliettę należy zrównać z ziemią, bo gdzieś tam ktoś tam napisał, że podobno są zamówienia?! Ciekawa ta teoria ;).

Myślałem, że akurat Ty zwietrzysz tutaj oszukańczy marketing Sergio, bo przecież tak naprawdę nikt tego nie chce kupić ;).

a dlaczego uznaje tylko sedany???? a dlaczego Ty Meciu nie mozesz jezdzic nieco większym autem? przeciez nie kupisz szesciodrzwiowego cadillaca ani autobusu:))?
Taki ma gust. Szanuję to a Ona to że ja wolę hatchbacki.
Mito sprawdza się znakomicie jako drugie auto na dojazdy do mojej pracy i parkowanie tam i większy raczej uzasadnienia nie ma. Auto segmentu C raczej spełnia funkcję ogólnorodzinną i warto żeby uszczęśliwiało nie tylko mnie.

Poznajcie sie......:)

---------- Post dodany o godzinie 20:55 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:53 ----------

Czyli... Tym wyrastającym ponad szereg, niebotycznie nieosiągalnym, kosmicznie niesamowitym autem jest 159, natomiast Giuliettę należy zrównać z ziemią, bo gdzieś tam ktoś tam napisał, że podobno są zamówienia?! Ciekawa ta teoria QUOTE]

Radziu...wyłapuj klimaty:))) czy też jesteś robiony młotem pneumatycznym:)))?

No bo ile można pisać o cudowności 159 i muminowatości Julki? ;)

Fajne foto 2 Julek:
29182_10150194842395596_22275850595_12463137_7440793_n.jpg

Chociaż tutaj szczególnie widać, że do tyłu widoczność jak w czołgu :).

54 tysiące wejść do wątku.... Marchionne pewnie zaciera swoje tłuste, lepkie rączki.....:) a widocznosć do tyłu ma Julka fatalną ale pokaż mi compact (nowy) który ma dobrą? Konstruktorzy doszli do wniosku, że kierowcy nie powinno obchodzić co dzieje się z tyłu:))))

Mnie nie będzie. Ja mam do Słupska prawie tyle co Ty do mnie :D Będę na prezentacji jak przyprowadzą Julkę do Szczecina, czyli pewnie za jakieś 3 lata :D

Ja mam nadzieję, że na początku czerwca obejrzę ją w salonie w Katowicach i mam nadzieję zamawiam i czekam na odbiór do września :)

To jest nieuczciwe, że Pingwin już widział, a my nie :(. Pewnie ma układy z Sergio :D.

Nie tylko widział ale i siedział, dotykał, mlaskał w środku. Sergio docenia konstruktywną krytykę:)

Wszak to nie pochlebcy napędzają świat. To krytycy, konstruktywni, nie godzą się na zastaną rzeczywistość, szukają nowych dróg, wskazują rozwiązania. Tak rodzi się postęp, technologiczny oczywiście również.

Więc i ja wskazuję, wyprostowanym palcem wskazującym, Sergio, zmień tę cholerną kierownicę w Julce! Pasuje jak wół do karety.

Amortyzatory
Powrót