radosuaf
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21
Na 5,8 nie liczyłem, ale 7,5 to bym się spodziewał w mieszanym.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja na razie (chcę żeby silnik dobrze się ułożył) używam trybu Dynamic sporadycznie - zreszta tak też radził mi sprzedawca aby przez pierwsze 2tys km jeździć na pół gwizdka. Spalanie jest większe ale zdecydowanie czuć te 30Nm więcej. Co do spalania -jeżdżę na razie tylko po mieście - to w miarę pokonywanych km stopniowo maleje - zaczynałem od 15,5l/100km, a dzisiaj było już 14l/100km(warszawskie korki i średnia prędkość nie przekracza 17km/h)
Bujnij się gdzies dalej porządnie póki jeszcze nie jest za późno bo stanie w korkach to raczej słaby sposób na układanie silnikaJa na razie (chcę żeby silnik dobrze się ułożył)
(warszawskie korki i średnia prędkość nie przekracza 17km/h)
Na 5,8 nie liczyłem, ale 7,5 to bym się spodziewał w mieszanym.
Już tu raz pisałem jeśli ktos chce porozmawiac o planach Marchionne niej sobie założy wątek na forum ogólnym lub Hyde Parku - off topy będa usuwane
Zarówno trzymanie się toru jak również odgłosy i tłumienie nierówności - pomimo zawieszenia sportowego jest idealnie. Co do układu kierowniczego to w trybie d jest praktycznie tak samo jak w AR156 - w tyrybie n trzeba się przyzwyczaić do jego lekkości pracy.>Maciek-156
Pisząc o zawieszeniu miałeś na myśli lepsze trzymanie się toru jazdy w zakrętach czy tylko brak odgłosów z jego pracy ?
A czujesz przednie koła czy masz wrażenie że sterujesz zdalnie kołami - pytam bo sam mam inne odzczucia odnośnie zawieszenia i ukł. kierowniczego w kontekście porównania gulietty z 147 i moją poprzednią 156.
Dziwne, u mnie (co prawda w miciaku ale idea ta sama) różnica między D i N jest kolosalna w D jest twarde sprężyste fajne w trasę, w N lekko ze jednym palcem można kręcić. Inna chyba jest też regresja w miarę zwiekszania prędkości. W momencie zatrzymywania auta dodatkowo jeszcze jest lżej. W A zauważyłem róznicę w zimie przy działaniu ASR. Ciekawe jak wyglądają zalety podwójnego zębnika w przekładni kierowniczej. Co do układu kierowniczego to w trybie d jest praktycznie tak samo - w tyrybie n trzeba się przyzwyczaić do jego lekkości pracy.
Po jeździe w trasie - powiem tylko jedno, że wynalazek d.n.a -(dla mnie może byc d.n)