samochodzik robi wrażenie, nie wiem czy mała liczba sztuk poruszających sie po drogach to wada czy zaleta, bo niby nie jest tak "oblatana" jak astry, golfy etc.
Dla fabryki to zdecydowanie wada
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
samochodzik robi wrażenie, nie wiem czy mała liczba sztuk poruszających sie po drogach to wada czy zaleta, bo niby nie jest tak "oblatana" jak astry, golfy etc.
wiecie co, smignela wczoraj obok mnie czarna 159'tka w pakiecie Ti ... nietety, Giulietta moze sie schowac![]()
Wizualnie może i tak, ale JTS mnie średnio grzeje, a już JTD w ogóle.
Bez przesady, jeździliśmy tym z dość ostrym butem w Brerze i wzięła 13. Dla porównania JTDm 2.0 wziął 11
.
14 nie weźmie...z tego co wiem, 11 do 12 w miescie spala TBI
a nie popisywać sie piskiem opon przed laskami na przystankach
zależy jak sie jezdzi, po miescie trzeba jezdzic ekonomicznie i myslec a nie popisywać sie piskiem opon przed laskami na przystankach.
Jak ktoś ma białą alfę z ciemnymi szybami to wszystko jasne... Dla porównania:
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/365649.html
1.4 TB 120 KM to w Bravo wyjątkowo paliwożerny silnik, szczególnie jak prowadzący dynamicznie jeździ. Miejmy nadzieję, że w Giulietcie będzie bardziej oszczędny a jest na to szansa bo będzie spełniał euro 5 i będzie miał start&stop.w sumie troche strach sie bac tego silnika, bo zlopie okolo 14l/100km w miescie ... ale z 2giej strony skoro moj lyka 11 to mala roznica![]()
1.4 TB 120 KM to w Bravo wyjątkowo paliwożerny silnik, szczególnie jak prowadzący dynamicznie jeździ. Miejmy nadzieję, że w Giulietcie będzie bardziej oszczędny a jest na to szansa bo będzie spełniał euro 5 i będzie miał start&stop.
Znajomy sprzedawca z Alfy powiedział mi, że prowadził taką Giuliettę i jest odczuwalnie zrywniejsza od Bravo TB 120 KM, lepiej reaguje na gaz i jest dużo elastyczniejsza![]()
ta sama moc, ten sam moment obrotowy (206NM) przy tych samych obrotach... jedynie przyspieszenie ma 0.2s szybsze Alfa... wiec nie bardzo rozumiem jak mozna to odczuc i powiedziec ze jest dynamiczniej i elastyczniej?skrzynia zapewne tez ta sama
za to na pewno mniej spala, tak jak i Fiaty z nowym MultiAir
jednak w przyszlosci bedzie 159 lub Giulia ... Giulietta nie jest warta przesiadki z Bravo
ze skrzynia mozemy strzelac, a co do DNA sie mylisz - w trybie D silnik pracuje z moca nomilana.. pozostale tryby go po prostu oslabiaja. chyba nie sadzisz, ze wszystkich pomiarow dokonywano w trybie A lub N ?Skrzynia pewnie jest inna, dzięki DNA dali bardziej agresywną mapę wtrysku i osiagi są duże lepsze.
byc moze masz racje, nie sprawdzalem w jakim czasie moj osiaga taka predkosc na 6tym biegu bo ja te predkosci osiagam na 4 bieguSprawdz sobie elastyczność w Fiacie na 6 tym biegu. Alfa wyciągneła od 80-120 w 11.8 s., twój dobrze jak się wyrobi w 16s.
tylko widzisz, ja nigdzie nie napisalem ze Bravo jest lepsze, a mam wrazenie ze starasz sie mi udowodnic ze tak bylo. przejdz kilka stron wstecz i poczytaj moje wrazenia z jazdy Julka... tylko uwaznieMoże i nie warto wymieniać Giulietty na prawie nowe Bravo ze względu na dużą stratę finansową ale to nie zmienia faktu że Alfa jest lepsza od Bravo pod każdym względem i ten kto teraz chce kupić samochód powinien brać to pod uwagę.
powtarzasz to co drukuja wszystkie autobildy .. wystarczy sie przejechac innymi marki z tej klasy aby zobaczyc ze samochod czuc lepiej niz takiego Lancera, Aurisa czy OctavieW skrócie wygląda to tak :
Układ kierowniczy w zwykłym bravo jest za mocno wspomagany, ze słabą progresją i średnim wyczuciem drogi, poniżej przecietnego w klasie - Alfa to druga końcówka skali.
ponownie odsylam Cie do moich wrazen z jazdyZawieszenie - w Bravo zwykła belka skrętna także w prowadzeniu nie pomaga, trzymanie drogi poniżej przeciętnej, komfort przeciętny. Alfa dobrze trzyma się drogi, komfort wysoki
znowu cytujesz niemiecka praseHamulce - bravo ma słabsze hamulce od konkurencji, Alfa lepsze.
ale dostrzegasz, ze mimo wszystko sa to te same silniki, tylko z innym programem?Silniki - Bravo ma dobrą paletę silników ale Alfa ma mocniejsze jednostki.