• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Alfa Romeo 166 3.2 V6 - rain

• Autor wątku Autor wątku rain
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

rain

Nowy
Auto
Stilo 1.9 JTD, Brava_HGT
No i czas pochwalić się nowym nabytkiem.

Po 2-letniej przygodzie z Lancią Thesis, zapadła decyzja o kupnie 166 po lifcie z silnikiem 3.2. Miałem poczekać do wiosny z zakupem ale u kolegi kubicze pojawiła się powyższa no i mi się spodobała :)

Autko pierwotnie jeździło w wypożyczalni we Włoszech,a potem u jakiegoś Niemca. Wersja Distinctive, która z bajerów ma roletę tylnej szyby. A reszta standard, składane lusterka, fotele z pamięcią, telefon i nawigacja, tempomat, zmieniarka itp. Brakuje szyberdachu, czujników parkowania, DSP, kierownicy z guzikami i automatycznych wycieraczek do maksimum.

Autko nie jest jeszcze w stanie idealnym, ale chłopaki obiecali przed sprzedażą że będzie bez wkładu finansowego i trzymam za słowo ;)

Obecnie do zrobienia pozostało:
- wymiana termostatu
- auto ściąga przy przyspieszaniu
- wibracje przy hamowaniu
- delikatnie szarpie budą na wolnych obrotach
- spryskiwacze lamp, jeden haczy i leje, drugi martwy
- lewy ksenon gaśnie/migota

No a poza tym z czasem będę ją sam doposażał i wypieszczał :) Na razie mechanika ma być tip-top potem wizualnie. Już zakupiłem DSP do montażu, i wymienię znaczki, odświeżę zaciski, wymienię przednią szybę, dorzucę osłonę pod silnik i wiele innych pomysłów jakie już mam :D

No i na pewno bedę pojawiał się na spotach i zlotach, na Guinnesa i zlot V6 w pierwszej kolejności :D

PZDR!

71.jpg

72.jpg

Załączniki

• alfa22.JPG
    alfa22.JPG
    166.9 KB · Wyświetleń: 292
  • alfa1.JPG
    alfa1.JPG
    181.3 KB · Wyświetleń: 282
Ostatnia edycja:
No robi wrażenie stary... Jak mnie przewiozłeś to usłyszałem o co tyle krzyku z tym brzmieniem silnika podczas jazdy:D rewelacja, felunek bardzo mi przypadł do gustu, wygląda anielsko a brzmi szatańsko;p w środku wygoda i nuta prestiżu ;] no i poliftowa buda bardziej do mnie przemawia, wygląda bardziej świeżo. Do następnego razu panie Piotrze;p

Ale piękna! Czekam na więcej fotek.

To nie żałuję że ominęła mnie premiera na spocie :P widziałem ją na przedpremierze u kubicze :sarcastic: świetnie że Tobie się trafiła. Oglądałem ją szczegółowo ale i tak wrzucaj więcej fot :P ehhh jaka szkoda że ten silnik nie wychodził z automatem. Ale rozrywki dostarcza z pewnością. Gratuluję i do zobaczenia :)

Śliczna, do tego z tym piecem...

P.S Marek, a nie idzie sobie np samemu z 3.0 auto dac do 3.2 albo cos ? Tak z ciekawosci ;)

Nie. Ecu silni,a musi gadać z ecu skrzyni. A to nie jest p&p

Super Bella, gratuluję:)

Ładnie, Panie! Taka kombinacja też do mnie w 166 przemawia. Sam się kiedyś rozglądałem za 3,2 Ti ale na razie pozostałem przy młodzieżowej 156:) Tak czy inaczej mam taką w planach. Jakieś foty wnętrza wrzuć.

Autonatyczne wycieraczki ( czujnik deszczu) byly w kazdym polifcie. Bardzo fajne auto, szkoda tylko ze srebrne [emoji14] zazdroszcze serca pod maska.

Ładna 166, najważniejsze że 3.2 ;)
Powodzenia w dopieszczaniu i do zobaczenia na zlocie u Marka!

Też czekam na foty wnętrza.

Właśnie czekałem kiedy ją pokażesz:P

Termostat będzie jutro:) To się umówimy.

A tak w ogóle, gdzie ty taką zimę znalazłeś??

Jednak liczyłem na lepsze fotki, bo jakieś na swoją stronkę potrzebuje:P Przez te krótkie dzionki i pogodę nie było kiedy zrobić

Fotki robiłem w drodze na spotkanie w Świdnicy, dlatego mało bo czasu nie było ;) Zdjęcia robiłem na przełęczy Tąpadła pod Ślężą

Dodatkowo wyjeżdżając z tego miejsca zakopałem się i musieli mnie ludzie wypychać. Jak stanąłem to "niepomalujesz". Do przodu pod górkę nie szło, a do tyłu była już ławka. Peszek :D

Autonatyczne wycieraczki ( czujnik deszczu) byly w kazdym polifcie. Bardzo fajne auto, szkoda tylko ze srebrne [emoji14] zazdroszcze serca pod maska.
A to muszę się temu przyjrzeć, tak mi się czasem wydawało że coś nie chodzą systematycznie, ale jak czekałem i specjalnie patrzyłem to było w równych odstępach ;)

Jak dojdziesz co z ksenonem jest ze mryga daj znac, mam to samo i nie wiem co jest przyczyną...

Jak dojdziesz co z ksenonem jest ze mryga daj znac, mam to samo i nie wiem co jest przyczyną...

U mnie "mrygał" jeden, czasami gasł na dłużej - poszły oba żarniki do wymiany - są ze starterami zintegrowane (uwaga na podróbki) i problem zniknął.

Zamieniałeś żarniki ksenonów stronami??

Jeszcze nie. Dziś przed spotem zamienie. Za to lampa ma na kompie błąd zasilania palnika. A obie lampy mają dodatkowo błedy czujników przód i tył. Nie zapisane ale ciągłe.

Już na rameczkach :D

Żarniki zamieniłem miejscami i dziś mi nie mrugało. Zobaczymy jak będzie dalej.

106.jpg

Pięknie się prezentuje i świetny silniczek. Będę wypatrywał w okolicach Wrocławia.

Amortyzatory
Powrót