rain
Nowy
No i czas pochwalić się nowym nabytkiem.
Po 2-letniej przygodzie z Lancią Thesis, zapadła decyzja o kupnie 166 po lifcie z silnikiem 3.2. Miałem poczekać do wiosny z zakupem ale u kolegi kubicze pojawiła się powyższa no i mi się spodobała
Autko pierwotnie jeździło w wypożyczalni we Włoszech,a potem u jakiegoś Niemca. Wersja Distinctive, która z bajerów ma roletę tylnej szyby. A reszta standard, składane lusterka, fotele z pamięcią, telefon i nawigacja, tempomat, zmieniarka itp. Brakuje szyberdachu, czujników parkowania, DSP, kierownicy z guzikami i automatycznych wycieraczek do maksimum.
Autko nie jest jeszcze w stanie idealnym, ale chłopaki obiecali przed sprzedażą że będzie bez wkładu finansowego i trzymam za słowo
Obecnie do zrobienia pozostało:
- wymiana termostatu
- auto ściąga przy przyspieszaniu
- wibracje przy hamowaniu
- delikatnie szarpie budą na wolnych obrotach
- spryskiwacze lamp, jeden haczy i leje, drugi martwy
- lewy ksenon gaśnie/migota
No a poza tym z czasem będę ją sam doposażał i wypieszczał
Na razie mechanika ma być tip-top potem wizualnie. Już zakupiłem DSP do montażu, i wymienię znaczki, odświeżę zaciski, wymienię przednią szybę, dorzucę osłonę pod silnik i wiele innych pomysłów jakie już mam 
No i na pewno bedę pojawiał się na spotach i zlotach, na Guinnesa i zlot V6 w pierwszej kolejności
PZDR!
Po 2-letniej przygodzie z Lancią Thesis, zapadła decyzja o kupnie 166 po lifcie z silnikiem 3.2. Miałem poczekać do wiosny z zakupem ale u kolegi kubicze pojawiła się powyższa no i mi się spodobała
Autko pierwotnie jeździło w wypożyczalni we Włoszech,a potem u jakiegoś Niemca. Wersja Distinctive, która z bajerów ma roletę tylnej szyby. A reszta standard, składane lusterka, fotele z pamięcią, telefon i nawigacja, tempomat, zmieniarka itp. Brakuje szyberdachu, czujników parkowania, DSP, kierownicy z guzikami i automatycznych wycieraczek do maksimum.
Autko nie jest jeszcze w stanie idealnym, ale chłopaki obiecali przed sprzedażą że będzie bez wkładu finansowego i trzymam za słowo
Obecnie do zrobienia pozostało:
- wymiana termostatu
- auto ściąga przy przyspieszaniu
- wibracje przy hamowaniu
- delikatnie szarpie budą na wolnych obrotach
- spryskiwacze lamp, jeden haczy i leje, drugi martwy
- lewy ksenon gaśnie/migota
No a poza tym z czasem będę ją sam doposażał i wypieszczał
No i na pewno bedę pojawiał się na spotach i zlotach, na Guinnesa i zlot V6 w pierwszej kolejności
PZDR!
Załączniki
Ostatnia edycja: