Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
No jeszcze do tego trzeba doliczyć uszczelki pokryw zaworów i uszczelki świeć i "baranów" no chyba, że ktos na silikon składa a raczej porządny warsztat tak nie zrobi.Nie trzeba mieć nawet zniżek żeby kupić rozrząd w takiej cenie
Ale mowa jest o komplecie rozrządu. A w jego skład nigdy uszczelki kap nie wchodzą.No jeszcze do tego trzeba doliczyć uszczelki pokryw zaworów i uszczelki świeć i "baranów" no chyba, że ktos na silikon składa a raczej porządny warsztat tak nie zrobi.
Ale rozgraniczmy jednak robotę samodzielną od usługowej bo w przeciwnym razie dyskusja nie ma sensu.Jak ktos pisze, że wymiana rozrząd kosztowała go 2000zł i ponad to ja od 19 lat robię to w połowie tej ceny ale graty kompletuję sam.
Fajnie , że temat się rozwinął a skoro tak to jeszcze podpytam...przy rozrządzie chciałem jeszcze wymienić uszczelniacz wału i uszczelniacze wałków rozrządu ( od zawsze używałem tylko Corteco..czy w przypadku Alfy to też dobry wybór?...spotkałem się z opinią że pompa Magentii to syf i brać tylko Hepu lub Dayco, wcześniej na tym forum czytałem o pompie Bugatti...rolki INA lub SKF pasek Contitech, Gates w przypadku innych aut piszczał jeszcze w pudełku...i czy napinacz SNR to jest Litens?
Nie. Nie fajnie bo robi się jeden temat do wszystkiego. Jak potem ktoś ma uzyskać pomoc np dotyczącą rozrządu, uszczelniacza itd....? W temacie Alfa Romeo 166 3.0 V6? To może wszystkie tematy z technicznego zlepimy w jeden pasujący do "Alfa Romeo 166 3.0 V6"???Fajnie , że temat się rozwinął
Idąc tym tokiem myślenia to pompa wody też nie powinna znaleźć się w zestawie napędu rozrządu i wyjdzie jeszcze taniejAle mowa jest o komplecie rozrządu. A w jego skład nigdy uszczelki kap nie wchodzą.
Czy 1000zł za wymianę rozrządu to dużo czy nie to kwestia dyskusyjna. Biorąc pod uwagę roboczogodziny to dużo. Bo to nie jest trudna robota.