wszystko zależy od marki zamiennika, raczej większych problemów nie ma.
Problem to czas i głupie miny sprzedawców jak widzą ceny w cenniku np oryginalnych przewodów (1200zł) czy zalecanych świec (6x70zł) itp.
przeguby po ok 300zł/szt
osłony po 20zł
amorki (do zwykłej) po ok 300/szt
tłumik końcowy 150-350 zł
tłumik środkowy zależy 200-600zł
maglownica 1500zł
drążki kier/dł kr. po ok 40 zł
osłony na maglownice ok 100zł
silnik 3.2 v6 ok 22tyś w aso

poduszka przednia pod silnik 250zł
napinacz hydr. 600-900zł
tarcze ham. - 200-400 /kpl na oś
klocki ham. - 100-250 /kpl na oś
sprzęgło ok 600 (230mm)
wysprzeglik 60zł
pompa sprzęgła ok 100-150zł
wahacze kpl./szt 200-350zł
łożysko na tył (z piatsą) ok 300-400
jak chcesz kupić zamek to kup całe drzwi - zasada w oparciu o ceny z allegro
oczywiście jak masz znajomego w hurtowni to pewnie urwie z 30%
Przed kupnem oczywiście sprawdź to co się sprawdza w każdym aucie czyli czy nie było bite (sorry ale jest 2:32 i już nie mam weny) , czy trzyma ciśnienie oleju na wolnych obrotach (0,5bar) jak jest nieźle zgrzany (dwa razy w korku i V6 na 6500obr/min od świateł do świateł

) i przynajmniej 3,5 przy 5000obr/min, stan wydechu (ile z komina leci spalin a ile pary czy spalonego oleju), CZY po odpaleniu gorącego silnika po 20 min słychać klepanie wału przez chwilę (nie zaworów!), stuk pompy oleju, CZY nie ma mokrego prawego wahacza od oleju z uszczelnienia rozrządu/wspomagania. Czy sprzęgło wchodzi lekko i szybko powraca.Kiedy miał regulowane zawory, Czy jęczy pompa wspomagania przy skręcaniu kołami.
No i zasadnicze pytanie ile pali na serio w mieście przy normalniej jeździe (13 moja też paliła z nogą nad gazem a jazda po momencie obr. potrafi zmęczyć) i ile wciąga oleju (i jakiego i jaki jest w skrzyni).
GAZ > teraz bym wybrał sekwencję (zwykła nie nadaje się do ostrej jazdy > kościołowóz chociaż 240km/h poszła)
Paweł , a tak nawiasem to jest to standard z mechanicznym napinaczem w tej wersji bo jestem zainteresowany taką adaptacją do mojej QV?