• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] Alfa Romeo 164 V6 by Bates911

Pokrywę musisz kupić od 166 V6 TB bo to jest jedyna jednostka 12 zaworowa w 166 i pasuje p&p, co do zaciskow z 147 to muszę sprawdzić bo nie pamiętam, jutro dam ci znać.

edit: co do zacisków to ja brałem z 147 1.9JTD, ale takie same są w 1.6TS i 2.0TS

Wysyłane z mojego HTC Desire HD A9191 za pomocą Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Super, dzięki bardzo za informacje - już szukam pokrywy :)

Pozdrawiam

Dziś dowiedziałem się trochę o mojej 164. Przeszła przez ręce pana Gerarda ps.Żarek, miejskie legendy głoszą że na temat 164 wie wszytko :)

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Dziś też przyszył części, miedzy innymi pompa wody i paski. Więc w najbliższym czasie szykuje się wymiana rozrządu.

Faktycznie, większego znawcy tematu Alf, a zwłaszcza 164 w Polsce na pewno nie ma ! :)

Ostatnio myślałem o tej Twojej 164, dlatego zapytam, czy robisz jakieś postępy odnośnie Belli ? ;)

Sprawa wygląda następująco. Kupiłem parę dni temu następną 164 2.0 TS, idealna nie jest ale ma zdrową budę bez przygód i mam zamiar z dwóch 164 zrobić jedną. V6, wnętrze, elektronikę, zawieszenie, hamulce przerzucić do czerwonej budy która jest w fajnym stanie. Co prawda lakier jest w kiepskim stanie, ale i tak miałem zamiar malować całe auto. Buda z powyższych zdjęć pójdzie do kasacji, jest przestawiona tyna belka i nie mam zamiaru bawić się w prostowanie, bo jest to nie opłacalne.

14.jpg

Teraz czeka w garażu.
15.jpg

Felgi przygotowane do malowania :)
16.jpg

Czyli jednak buda pójdzie na złom.. szkoda, bo tyle się nią wyjeździłem jako pasażer, jak byłem mały i mam dobre wspomnienia z nią.

Czy tę budę czerwoną zostawiasz w czerwonym, czy robisz ją na czarną perłę, bądź czarną, czy jakiś inny kolor ?

Buda na złom, ale mam nadzieje ze uda mi się przenieść trochę magii do czerwonej. Wnętrze będzie przeniesione wiec może się to uda :)

Zostaje czerwony, w końcu ten kolor jest najszybszy ;) I jednak Superka w czerwonym to niespotykaną sprawa.

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka

Pamiętam że chłopy zapierdzieliły deskę przy podszybiu na drewno-wkręty. Jeśli ten ts ma lepsze wnętrze, to wystarczy przełożyć skórę + boczki, ew kierę, gałkę, środkowy tunel z klapką i co tam będzie potrzeba ;)

Projekt fajny, jestem ciekaw efektów końcowych !

Zobaczę co jest w lepszym stanie i wszystko zostanie poddane selekcji :) A teraz mały detal, strasznie mnie denerwował brak loga na kluczyku więc zamówiłem logo 14mm. Dziś przyszedł list, ale okazało się po szybkiej przymiarce że jednak logo jest 15mm do nowszych kluczyków. Nie myśląc długo wziąłem papier ścierny sześćsetkę i po chwili efekt był taki :)

108.jpg

Niestety przy wciskaniu loga na miejsce blaszka się lekko wygięła. Jak znajdę sposób na delikatne pod prostowanie to będzie poprawione. Jeszcze kwestia trwałości tego loga, bo jak za chwilę będzie porysowane to zostawię tak jak jest.
109.jpg

W rzeczywistości logo jest błyszczące. Nie udało mi się tego uchwycić na zdjęciu :(

Ostatnia edycja:
To jest to logo z allegro ?

Logo niestety jest do tych kluczyków, które ma np 156.. a do 166 nie pasuje, bo ona ma około 13mm i tam ori znaczek wchodzi na styk, natomiast do kluczyka 164 to sporo luzu ma ten od 166.

Ostatnia edycja:
Z tego linka kupiłem: http://www.ebay.co.uk/itm/221697222199 niestety nie jest to 14mm tak jak pisałem, a 15mm. Na allegro chyba są pewnie te same, wszystko z chin hurtowo ściągane... tyle że ja się nabrałem ze to 14mm to z ebaya zamówiłem. W 156 też jest chyba logo 14mm, co do 166 to już nie wiem. Ale warto kupić te 15mm i się chwile pobawić, bo efekt jest bardzo fajny. Zobaczymy jeszcze jak z trwałością.

No i udało się naprawić jeden wyświetlacz, teraz muszę rozkręcić następny :)
266.jpg

No i udało się naprawić jeden wyświetlacz, teraz muszę rozkręcić następny :)

Świecący w pełni panel strasznie cieszy ! U nas na szczęście w trzech superkach i Q4 panele są bajka :D

attachment.php

Załączniki

• 20150614_210950.jpg
    20150614_210950.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 225
Piękna sztuka, mało tych modeli już jeździ a jeżeli już to micha mi się cieszy a szyja wydłuża :P

Fajnie, że o Nią dbasz.

Na Podgórzu stoi też czarna sztuka, niestety od niedawna z pukniętym prawym przodem :( już się bałem że to Twoja jak zacząłem przeglądać temat ;)

Prace cały czas trwają, czasem idzie lepiej czasem gorzej - ale cały czas do przodu. Busso leży już poza buda, a w samej budzie została tylko przednia i tylna szyba. A jak ktoś by chciał wiedzieć jak wygląda cała wiązka z 164 to oto ona, brakuje tu tylko wiązki od komputera.
64.jpg

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót