[159] Alfa Romeo 159 - Duch Dziadka

Pozdrawiam ducha-dziadka, dbaj o nowa zabawke jak o zielona kappe.

Wszelki duch Pana Boga chwali...toż świat jest mały... :)
Witam szanownego kolege...dbać zamierzam jak zwykle o włoszke(czy to Lancia czy Alfa), ale widzę iż Ty również masz 159... :)
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah...ta włoska motoryzacja... :)

Gratuluję auta - świetny silniczek.
Przyciemniania szyb nie lubię więc się nie wypowiem :)

... co jak co ale z jazdy benzynka w guli bije dieselka w 159 na głowę ...
....no i te 235 km robi duuużo wiekszą robotę niż te 200 km w dieslu ...
... w sumie to jeszcze nie miałem okazji jeździć nawet żadnym jtd w alfie...nawet nie wiem jak to chodzi ...
Uwielbiam takich specuffff ...

Ostatnia edycja:
W jesiennej scenerii...

kfal.jpg

lo8n.jpg

Nowy akumulator w aucie - chwile palił normalnie, a teraz znowu pracuje lekko nierówno.
Za radą kolegów chyba skorzystam z usług Nagórskiego pod Poznaniem...

Klapy? Chyba pisaliśmy o tym przed "kasacja" postów. Akumulator nic nie ma do pracy silnika po odpaleniu. Jak juz samozaplon pójdzie akumulator jest nie potrzebny.

Klapy? Chyba pisaliśmy o tym przed "kasacja" postów. Akumulator nic nie ma do pracy silnika po odpaleniu. Jak juz samozaplon pójdzie akumulator jest nie potrzebny.

Ako i tak musialem zmienić bo słabo trzymał prąd. Natomiast po zmianie aka przez 3-4 dni auto z rana odpalało normalnie(ku mojemu zaskoczeniu).
No nic tak czy siak trzeba to ogarnąć...

No i mamy winowajcę...niestety wtryski, które przeszły regenerację, a do tego kpl tylnych sprężyn oraz linek hamulca... :)
No cóż przynajmniej fura pali na dotyk... :)

Ładna 159 ze słuszną motorownią jak dla mnie:) Powiedz tylko ile bella ma przebiegu że wtryski były do regeneracji?

Oryginalne 165 tys przebiegu... :)

Ciekawe czy to wina kiepskiego paliwa, które wlewał poprzedni właściciel czy po prostu żywotność została jedynie na takie małe przebiegi wyliczona:/

- - - Updated - - -

Oryginalne 165 tys przebiegu... :)

Ciekawe czy to wina kiepskiego paliwa, które wlewał poprzedni właściciel czy po prostu żywotność została jedynie na takie małe przebiegi wyliczona:/

Amortyzatory
Powrót