Witam,
Troszke przestudiowalem temat ale musze jednak napisac posta w swojej sprawie
A wiec tak, tak jak dla wielu Alfa 159 jest moim marzeniem. Chcialbym kupic egzemplarz z min 2009 roku i do +/- 45 tys zl. Szczytem marzen bylobym znalezienie egzemplarza z 2.0 multijet ale 1.9 150 koni tez bym przyjal.
Sednem tego posta jest pytanie, czy bedzie mnie stac na utrzymanie Alfy.
Aktualnie mam Fiata Stilo 1.9 jtd 120 KM, czerwona 3-drzwiowa strzala

do ktorej czesci sa tanie jak barszcz.
Rocznie robie 15 tys kilometrow i naprawde na awaryjnosc oraz dostepnosc czesci i ich cen do Stilo absolutnie nie narzekam !
Chcialbym spelnic moje marzenie, kupic 4-5 letnia Alfe 159 i licze sie z tym ze koszty utrzymania beda wieksze, ale nie chcialbym nie wiem raz na pol roku wydawac na nia 2-3 tys zloty bo bym chyba oszalal.
Bardzo prosze o porade alfistow czy jakbym trafil na dobry 4-5 letni egzemplarz to czy cieszylbym sie bezproblemowa jazda czy moze jednak na odwrot ... ??
W razie "w" mam w odwecie Fiata Bravo w wersji sport tu juz na 100 % z 2.0 multijet ( moze nawet tuning pod 200 koni, to bylaby rakieta ! ), albo Lancia Delta ( wiem ze to samo co bravo tylko inny design ). Do tych dwoch wyzej wymienionych aut na pewno czesci i koszty bylyby nizsze niz przy Alfie.
Z gory dzieki za odpowiedzi !