Łysy0800
Nowy
Cześć wszystkim! Poczułem, że nadszedł czas, aby przedstawić Wam moją Bellę 
Kupiłem ją w czerwcu 2010r, ściągana z Belgii, miała przebieg 180tyś. Przed zakupem było gruntowne sprawdzanie w 2 warsztatach
Rok produkcji 2002r, po lifcie środka, skóra, klima 2-strefowa, VDC+ASR, oryginalne radio CD z odczytem mp3 z CD (nie sprawdzałem), 1.9 JTD 115KM. Kolor czarna perła.
Samochodu szukałem długo. Zaczęło się od golfów przez passaty i vectry, ale jak narzeczona znalazła naszą niunię, to zakochałem się od razu
Lista rzeczy, które zrobiłem lub zrobię:
- na starcie wymieniłem kompletny rozrząd, wszystkie paski, filtry, płyny i oleje (ZROBIONE)
- pełny serwis klimy- nabijanie, odgrzybianie (ZROBIONE)
- nowy, mocniejszy akumulator- auto kupiłem z jakimś słabym Reaultowskim. Wymiana na Boscha. (ZROBIONE)
- klocki i tarcze na przód TRW (ZROBIONE)
- na wiosnę zakup jakichś ładnych felg. Kupiłem Tristary 17" od kolegi Miśka7911
(ZROBIONE)
- pomalowanie zacisków na czerwono (BRAK)
- wymiana koła pasowego, najpierw klekotało a na koniec... wypadło! (ZROBIONE)
- wymiana gumowego zbieracza pod szybą od strony kierowcy- strasznie mi sparciał (ZROBIONE)
- wymiana kompletu wahaczy przód, przegubu wewnętrznego, tulejek- zakupione, czekają na montaż (ZROBIONE)
- wymiana sprzęgła- moje już się niesamowicie ślizga, już prawie nie łapie, zapada się- zakupione, czeka na montaż (ZROBIONE)
- założenie chromowanej, owalnej końcówki na tłumik- mam, ale brak czasu.. Zrobię na wiosnę
(ZROBIONE)
- montaż chromowanej wersji grilla (listewki) od kolegi Alcesa1 (ZROBIONE)
- założenie chromowanych listew pod oknami i na tylnej klapie (BRAK)
- montaż podświetlanej na czerwono gałki zmiany biegów (BRAK)
- marzy mi się wymiana skór na czerwone lub banany i montaż kiery wielofunkcyjnej... (BRAK)
- montaż osłon bocznych i dolnej silnika (ZROBIONE)
- wymiana łatanej rury intercoolera (ZROBIONE)
- odnalezienie sznurka otwierania awaryjnego wlewu
(BRAK)
- parę poprawek lakierniczych- zrobię z AC (BRAK)
- nowe opony na lato (BRAK)
Poniżej kilka fotek zrobionych w momencie zakupu. Na wiosnę wrzucę kolejną porcję- na felach 17", z pomalowanymi zaciskami, z chromem na grillu, pod oknami i na klapie, z owalną końcówką wydechu, po poprawkach lakierniczych

Koledzy, wiosenny update
Z tempomatu zrezygnowałem.
W środku- komplet sprzęgła, prawy wewnętrzny przegub, tylne tulejki, klocki tył, wszystkie wahacze przód.
Na zewnątrz- Tristary 17", chromowana końcówka na tłumik. Co do końcówki- ta, którą kupiłem (ktoś gdzieś polecał konkretną z allegro) okazała się za długa. Na warsztacie, gdzie mi ją mieli przyspawać, mieli jakąś i mi dali

A oto raz jeszcze kilka fotek po upgradzie grilla od kolegi Alcesa
Autko było jeszcze mokre po myjni, więc szpetnych rys na masce jakoś bardzo nie widać 

Kupiłem ją w czerwcu 2010r, ściągana z Belgii, miała przebieg 180tyś. Przed zakupem było gruntowne sprawdzanie w 2 warsztatach
Rok produkcji 2002r, po lifcie środka, skóra, klima 2-strefowa, VDC+ASR, oryginalne radio CD z odczytem mp3 z CD (nie sprawdzałem), 1.9 JTD 115KM. Kolor czarna perła.
Samochodu szukałem długo. Zaczęło się od golfów przez passaty i vectry, ale jak narzeczona znalazła naszą niunię, to zakochałem się od razu
Lista rzeczy, które zrobiłem lub zrobię:
- na starcie wymieniłem kompletny rozrząd, wszystkie paski, filtry, płyny i oleje (ZROBIONE)
- pełny serwis klimy- nabijanie, odgrzybianie (ZROBIONE)
- nowy, mocniejszy akumulator- auto kupiłem z jakimś słabym Reaultowskim. Wymiana na Boscha. (ZROBIONE)
- klocki i tarcze na przód TRW (ZROBIONE)
- na wiosnę zakup jakichś ładnych felg. Kupiłem Tristary 17" od kolegi Miśka7911
- pomalowanie zacisków na czerwono (BRAK)
- wymiana koła pasowego, najpierw klekotało a na koniec... wypadło! (ZROBIONE)
- wymiana gumowego zbieracza pod szybą od strony kierowcy- strasznie mi sparciał (ZROBIONE)
- wymiana kompletu wahaczy przód, przegubu wewnętrznego, tulejek- zakupione, czekają na montaż (ZROBIONE)
- wymiana sprzęgła- moje już się niesamowicie ślizga, już prawie nie łapie, zapada się- zakupione, czeka na montaż (ZROBIONE)
- założenie chromowanej, owalnej końcówki na tłumik- mam, ale brak czasu.. Zrobię na wiosnę
- montaż chromowanej wersji grilla (listewki) od kolegi Alcesa1 (ZROBIONE)
- założenie chromowanych listew pod oknami i na tylnej klapie (BRAK)
- montaż podświetlanej na czerwono gałki zmiany biegów (BRAK)
- marzy mi się wymiana skór na czerwone lub banany i montaż kiery wielofunkcyjnej... (BRAK)
- montaż osłon bocznych i dolnej silnika (ZROBIONE)
- wymiana łatanej rury intercoolera (ZROBIONE)
- odnalezienie sznurka otwierania awaryjnego wlewu
- parę poprawek lakierniczych- zrobię z AC (BRAK)
- nowe opony na lato (BRAK)
Poniżej kilka fotek zrobionych w momencie zakupu. Na wiosnę wrzucę kolejną porcję- na felach 17", z pomalowanymi zaciskami, z chromem na grillu, pod oknami i na klapie, z owalną końcówką wydechu, po poprawkach lakierniczych

Koledzy, wiosenny update
W środku- komplet sprzęgła, prawy wewnętrzny przegub, tylne tulejki, klocki tył, wszystkie wahacze przód.
Na zewnątrz- Tristary 17", chromowana końcówka na tłumik. Co do końcówki- ta, którą kupiłem (ktoś gdzieś polecał konkretną z allegro) okazała się za długa. Na warsztacie, gdzie mi ją mieli przyspawać, mieli jakąś i mi dali

A oto raz jeszcze kilka fotek po upgradzie grilla od kolegi Alcesa

Ostatnia edycja:
![P090411_17.55_[01].jpg P090411_17.55_[01].jpg](https://forum.alfaholicy.org/data/attachments/2/2084-dcf97f7bcef29dc842dd024fe3c65d45.jpg?hash=TPh8HZ3GLT)

![P090411_17.55_[02].jpg P090411_17.55_[02].jpg](https://forum.alfaholicy.org/data/attachments/2/2086-90a55293c89600a34c3e9e80f94204c5.jpg?hash=oyIXm6zKLs)