Panowie, mam pytanie..
Miałem 2 auta na Pb... teraz jeżdżę klekotem.. Na chwilę obecną tknęło mnie na zmianę auta...
Chciałbym kupic coś czym pojeżdżę spokojnie przez kolejne 1,5-2 lata i co w sierpniu zawiezie mnie i wróci z wakacji we Włoszech...
Jako że od zawsze podobają mi się Alfy, a moja dziewczyna kocha wszystko co włoskie...
Lepiej kupic benzynę czy diesla?
za dieslem przemawia spalanie, elastycznośc i to, że JTD raczej są udanymi jednostkami i we wszelkich gazetach typu Auto Świat itp. polecają diesle.
Kolejnym + jest to, że w rodzinie mam 2 ciężarówki, więc... wszystko jasne.
- diesla... 1. 2mas, 2. turbo itp. 3. jakośc paliwa...
Sam , przez rok trochę w diesla wpakowałem.. a to turbo się zawaliło, a to pompa wtryskowa... poza tym, nie wierzę w przebiegi sprowadzonych diesli poniżej 200+ tys
Co do benzyny... Lubię depnąc i diesla mi szkoda, a benzynę spokojnie można pokręcic wyżej.. jest cichsza... ale nie wiem czy silniki T.S. do mnie przemawiają i ... brałbym pod uwagę tylko 2.5 V6.
Znajomy miał 2.5 V6 na sekwencji i nic mu się tam w sumie nie działo..
Co do gazu to mam mieszane uczucia, ale... nie wiem czy chciałbym tankowac za 60 zł / 100 km
Ogólnie to też bym nie chciał auta poniżej 140 KM, to teraz mam 120 przy 1100 kg, i trochę i tak już brakuje...
Tak więc szukac zadbanego diesla ( 1.9 140 km/2.4) czy 2.5 V6 ??