Alfa Romeo 156 3.0 V6 24v Azzurro Fantasia z Lublina ...

Magiel z GTA ma inne przełożenie??

tak 1.75 w stosunku to 2.5 obrotu, tylko oddam ją najpierw do sprawdzenia, żeby nie wykonywać dwa razy nie potrzebnie tej samej pracy.

w między czasie oddaje listwy progowe do "spawania" bo "laweciarz" podszeł amatorsko do tematu i uszkodził je, a potem biorę się za lakier.. na wiosne jak wyprowadzę na spacer to chciałbym, żeby wyglądała jakby z salonu wyjechała.. (mam nadzieję, że nie będzie jak w zeszłym roku kiedy oddałem mazde do malowania - rozebrana była na atomy, zrobiona na cacy i co? poszła pod młotek, żona stwierdziła, że sedanem nie będzie jeździć (wcale jej się nie dziwie);/ trochę krew mnie zalała - i jako ciekawostkę dodam, że jak wystawiłem na otomoto i napisałem co było zrobione, dołączajać f-re na 6500zł za malowanie to wszyscy wytykali, że była bita, więc następnym razem nie wychylałem się z malowaniem - napisałem, że była nie bita i klient przyjechał i stwierdził, że jednak auto, które stoi 9 lat w garażu to musi mieć lakier jak nowy, ręce mi opadły widocznie nie wszycy chcą i potrzebują prawdy..ech te polskie wymagania klientów)

Ta też jest sedan - hłehłe..... :P

Oj chyba nie rodzaj nadwozia będzie dla żony najtrudniejszy do zaakceptowania ;)
zgadzam się w 100%, nie wiem jeszcze jak temat ugryźć, żeby żonę urobić, tymbardziej, że 3 autami ciężko jeździć (w sumie 4rema ale o 4tym nie warto wspominać nawet;/)
ale ten temat zostawiam sobie na wiosne, może w miedzy czasie coś się w głowie urodzi:rolleyes:

śniło mi się ostatnio 156 coupe ale za dużo rzeźby by było niestety..ale jaki nietuzinkowy wygląd:rolleyes:

A wiecie czy magiel od 3.2 GT pasuje? Podobno wieloklin nie pasuje, a chętnie bym sobie taką kupił :) Podobno to samo co w GTA, ale tylko podobno :)

7 lat cisza a tyle się działo. No nic nie ma co pisać co się działo - ważne co się dzieje - będzie spory przyrost mocy i momentu, stąd ogłoszenie o zakupie bloku silnika:-)

7 lat cisza a tyle się działo. No nic nie ma co pisać co się działo - ważne co się dzieje - będzie spory przyrost mocy i momentu, stąd ogłoszenie o zakupie bloku silnika:-)

Potrzeba goły blok, czy kompletny dół ?

blok z głowicami a jakby był wał to by było idealnie.

Mam wszystko.

2021 - to koniec żywotu błękitka..w obecnej formie, nadwozie nie chce już dalej współpracować, mimo że serce jak u 18-nastki;/

Coś się kończy a coś zaczyna - nie dam takiemu sercu przestać bić :cool: zatem szukam do przeszczepu nowego ciała, najlepiej jakby to było 147 po 2009r.
prośba o info jakby kto miał coś ciekawego - przerzucam bebechy do nowego błękitka. Nie wiem jaka to finalnie będzie buda ale kolor jest wybrany - będzie prosiakowo:-) no bo najważniejsze jest serce i kolor podobno w motoryzacji:rolleyes:

prosiak.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót